Nagyon nagy baj lesz. Hogyan állítsam le apámat?
Sajnos anyu lelépett egy másik férfivel, majd pedig elvált apámtól.
Én 21 éves vagyok, apámmal élek.
Sajnos van neki hiteltartozása, másfél millió ft. Ennek ellenére a fizetése 90%-át elteszi, nem fizet ki a banknak semmit. A célja az, hogy el fogja adni a mostani autóját, az összegyült összeget pedig hozáteszi. Így tervez venni 2.9 millióért egy megbízhatóbb kocsit, Ami egyben az álomautója is.
Félek, hogy elveszik a házat.
Jönnek a behajtók.
A postás csak a felszólítóleveleket hozza.
Most jutottam el arra a pontra, hogy félek.
Apa nem törodik semmivel.
Ha jól értem - elég ködösen fogalmaz a kérdezö - az apjának HAVI másfél millió a tartozása, ennyi a havi törlesztöje.
A fizetése nem nem derül ki mennyi, de feltehetöen emellett feketén is kap pénzt.
Túl magas fizetése nem lehet, ha az "álomautója 2,9 millió Ft, akinek ez az álom, az elég alacsony színvonalon élhet.
A házat meg igenis elviheti a tartozás, mert nem csak a részletekkel marad el, erre jönnek még a késedelmi kamatok is, pár év alatt sokszorosára nöhet a tartozás összege.
Kérdezö: egyszer már nézd meg, a levelekben milyen összegröl van szó, az nem megoldás, hogy nem foglalkozik vele senki, ettöl nem fög eltünni.
Előbb a bevételeket és az ingóságokat árvezerik el.
Ha a 2,9 M fedezi, akkor azt az új autót.
De lehet, előbb a fizetését.
Mennyi a fizetése?
19: Nemrég írta FB-on egy kis nő, hogy 300 000 Ft-os tartozás fejében elárverezte a végrehajtómaffia a házukat (Csepel belváros, nagy ház), és csak utólag értesültek róla, mikor már a kiköltözésre felszólítást írták nekik.
Párszázezer Ft-ért kapta meg az új tulaj.
"az apjának HAVI másfél millió a tartozása, ennyi a havi törlesztöje."
Kizárt! Aki akkora hitelt kap, hogy másfél milla a havi részlet, annak nem 2,9 milliós az álomautó, amire hónapkig gyűjt a fizuja 90%-át félre téve :D
Hiába van a volt feleségnek esetleg tulajdonrésze, az exférj adóságai miatt nem vonhatják felelöségre, csak az apa részét foglalhatja le bárki is. Ugyanis a szomszéd vagyona nem számít bele senki adóságába, mivel elváltak, ezért a vagyon nem közös többé.
A gyerek miatt meg szintén nem lehet a házat elvinni, ha nem ö a tulajdonos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!