Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Erre mit válaszoljak? Hogy...

Erre mit válaszoljak? Hogy állítsam le?

Figyelt kérdés

Már lassan tíz (!!!) éve, hogy szakítottunk a volt párommal. Anyám nagyon oda-vissza volt érte. Megcsalt, így szakítás lett a vége, pedig előtte terveztük, hogy összeházasodunk.

Szó szerint három évembe telt mire kihevertem, hirtelen dőlt össze minden amit felépítettünk és úgy éreztem, hogy ennyi volt. Mással már nem lesz erőm mindent újra kezdeni.

Anyám tudja, hogy mennyire padlón voltam akkoriban, de még ennyi év után is képes időről időre megkérdezni (csak úgy a nagy semmiből), hogy:

"- És mi van a Pistával (fiktív név)???"

A szakítás után még egy ideig keresett, de már 8 éve nem beszéltünk és nem tudom mi van vele, de már a neve hallatán is görcsbe rándul a gyomrom. Nem értem, hogy Anyám miért csinálja ezt. Ilyenkor nekem majd eldurran az agyam és nagyon nagyon türtőztetnem kell magam, hogy ne küldjem el melegebb tájakra.

Már mondtam neki, hogy hívja fel és kérdezze meg, hogy mi van vele ha annyira érdekli, de ilyenkor hallgat, de aztán pár hónapra rá újra előjön. Feltépi a régi sebeket és aztán egész napom olyan sz@r :/ Tudja, hogy rosszul esik és, hogy idegesít.

2021. okt. 26. 15:02
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
95%
A következő ilyen kérdésnél felállsz és hazamész / kinyomod a telefont.
2021. okt. 26. 15:12
 2/23 anonim ***** válasza:
92%
Egyszerű kommunikáció: mondd el neki őszintén, hogy téged nagyon érzékenyen érint ez a téma és rossz emlékeket idéz elő és ez fáj neked. Légy szíves ne hozza fel többet a témát, ha akar beszélgessen vele, de ne téged kérdezgessen.
2021. okt. 26. 15:39
 3/23 A kérdező kommentje:
Nos igen, ez lenne a jó megoldás, csak nem működik. Eleve nincs olyan kapcsolatunk, a másik meg, hogy olyan a természete, hogy direkt provokálja az embert.
2021. okt. 26. 15:42
 4/23 anonim ***** válasza:
91%
Szóval direkt bánt. Akkor a tizedére csökkented a kettőtök közti találkozásokat.
2021. okt. 26. 15:43
 5/23 anonim ***** válasza:
93%

Ha elöhozza, akkor azonnal megszakítod a beszélgetést.

De ettöl függetlenül nem ártana professzionális segítséget keresni magadnak, ha még tíz év után is ennyire felkavar, ha csak valaki megemlíti a nevét. Ez a reakció esetleg egy-két évig még elmegy, de ennyi idö után már nem szabadna semmiféle jelentöségének sem lennie.

2021. okt. 26. 15:43
 6/23 anonim ***** válasza:
92%

Lehetnek finomított változatok, gondolom 10 év alatt neked is volt ötleted.

Ha betelt a pohár, akkor mondd meg Pista neve, ha még 1x előkerül nem állsz vele szóba, és be is fogod tartani.

Az anyád ha másként nem, akkor hónapok, akár évek után fog tanulni.

2021. okt. 26. 15:47
 7/23 anonim ***** válasza:
17%

És mi lenne, ha azt mondanád anyukádnak, amikor megkérdezi, hogy "mi van a pistával?"

-válasz- "Nem tudom."

És így ezzel túl is lenne tárgyalva a dolog.

Talán nem bactatna többet ezzel.

2021. okt. 26. 15:48
 8/23 A kérdező kommentje:

Ha most rágondolok, akkor semmi. Ez akkor van ha Anyám hozza fel, mert olyan mintha azt akarná sugallni, hogy ő volt a tökély és, hogy ki tudja, lehet egyszer újra egymásra találunk.

Már a kérdése eleve dühítő, mert szerintem nem szokás nyomonkövetni az ex életét. Én soha nem faggatok senkit a volt párjával kapcsolatban. Bezzeg ha az első férje szóba kerül (van közös gyerek- és leginkább ennek kapcsán), akkor tiszta vörös és szidja ezerrel!

2021. okt. 26. 15:54
 9/23 anonim ***** válasza:
90%
akkor egyszerű: Ha megkérdezi, hogy mi van a Pistával, kapásból kérdezz vissza, hogy nem tudod, de mi van az exférjével,Zolival?
2021. okt. 26. 15:58
 10/23 anonim ***** válasza:
19%
A baj a te készülékedben (is) van. 10 év alatt már rég kiderülhetett, hogy Pista érdektelen! Nem lehet, hogy nincs Gábor, Endre, Péter, András, akiről lehet kérdezni?
2021. okt. 26. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!