Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Erre mit válaszoljak? Hogy...

Erre mit válaszoljak? Hogy állítsam le?

Figyelt kérdés

Már lassan tíz (!!!) éve, hogy szakítottunk a volt párommal. Anyám nagyon oda-vissza volt érte. Megcsalt, így szakítás lett a vége, pedig előtte terveztük, hogy összeházasodunk.

Szó szerint három évembe telt mire kihevertem, hirtelen dőlt össze minden amit felépítettünk és úgy éreztem, hogy ennyi volt. Mással már nem lesz erőm mindent újra kezdeni.

Anyám tudja, hogy mennyire padlón voltam akkoriban, de még ennyi év után is képes időről időre megkérdezni (csak úgy a nagy semmiből), hogy:

"- És mi van a Pistával (fiktív név)???"

A szakítás után még egy ideig keresett, de már 8 éve nem beszéltünk és nem tudom mi van vele, de már a neve hallatán is görcsbe rándul a gyomrom. Nem értem, hogy Anyám miért csinálja ezt. Ilyenkor nekem majd eldurran az agyam és nagyon nagyon türtőztetnem kell magam, hogy ne küldjem el melegebb tájakra.

Már mondtam neki, hogy hívja fel és kérdezze meg, hogy mi van vele ha annyira érdekli, de ilyenkor hallgat, de aztán pár hónapra rá újra előjön. Feltépi a régi sebeket és aztán egész napom olyan sz@r :/ Tudja, hogy rosszul esik és, hogy idegesít.

2021. okt. 26. 15:02
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Jah, az kimaradt. Pista után lett egy kapcsolatom (úgy 1,5 évre rá), de Anyám őt nem csípte, mert csak középiskolája volt, míg Pistának mérnöki végzettsége. Nem is leplezte az örömét amikor szétmentünk.
2021. okt. 26. 16:13
 12/23 anonim ***** válasza:
55%
Nem hiszem el, hogy van olyan hülye ember, akinek a "mi van pistával?" kérdésre azt válaszolod, hogy "mit tudom én, 8 éve nem beszéltem vele" és egy hónap múlva újra megkérdezi, életszerűtlen. Ha téged egy ilyen kérdés ennyire kiborít 10 évvel szakítás után, akkor neked szaksegítség kell. És ha megmondod neki, ne kérdezd többet, mert zavar, nyilván nem kérdezi többet.
2021. okt. 26. 16:28
 13/23 anonim ***** válasza:
57%

„Mi van a Pistával?”

„Meghalt / meleg lett / drogos lett / börtönben van / veri az új nőjét” stb.

2021. okt. 26. 17:44
 14/23 anonim ***** válasza:
82%
Ha esetleg utánanéz és kiderül, hogy nem igaz, akkor az is kiderül, hogy egyedül is nyomon tudja követni, mi van a kedvenc Pistájával.
2021. okt. 26. 17:44
 15/23 anonim ***** válasza:
80%

Pistának és anyádnak milyen volt a kapcsolata?

Egyébként ha megint kérdezi ne szolj hozzá egy jó darabig.

2021. okt. 26. 18:40
 16/23 A kérdező kommentje:

Mondjuk Anyámról tudni kell, hogy számára az egyetemi végzettség jelent mindent. Ha valaha is közöltem vele, hogy van párom, akkor az első kérdése az volt, hogy: Na és milyen egyetemet végzett? Mi a foglalkozása?

Nála ez minősíti az embereket. Szomorú dolog ez, mert amúgy nem rossz ember, csak van pár dolga, ami miatt nagyon mérgező hangulatot tud teremteni.

Pistáról? Egyetemet végzett, mérnök. Elég jól szituált családból. Még jól is nézett ki. Mondjuk nálam ezek nem számítottak. Anyám nagyon el volt vele ragadtatva. Értem én, hogy egy Anya a legjobbat akarja a gyerekének, de ő tipikusan az a személy, aki nem tud túllépni. Képes más dolgokat is előhozni..és tényleg szeret provokálni. Ez amúgy borzasztó, mert gyerekkoromban sokat szenvedtem ez miatt.

És nem hiányzik nekem a Pistike, és esküszöm, hogy évek óta nem tudom mi van vele, pedig nem is tiltottam le. Egyszerűen nem érdekel. Viszont zavar, hogy Anyám szerint biztos képben vagyok.

Mindegy, köszönöm mindenkinek aki szépen válaszolt. Néha jól esik kiírni...

2021. okt. 26. 19:42
 17/23 anonim ***** válasza:
90%

"Mi van a Pistával?"

-Ha ez a kérdés a Te lakásodban hangzik el:

"Ki a k*wa anyját érdekli a Pista? Nem veszed észre hogy 10 éve szakítottunk már? Ott az ajtó, kotródj innen!"

Ha az ő lakásán: Ugyanez, csak "engem többet nem látsz" végződéssel, szó nélkül cipőt-kabátot fel, ajtót erősen beb*szni.

2021. okt. 26. 20:27
 18/23 anonim ***** válasza:
90%

Nem igaz hogy nem tudod leállítani anyádat egy "nem tudom" válasszal.

Mellesleg minél többet magyarázkodsz, annál jobban szívatni fog még egy jó ideig ezzel.

Ha érdektelen vagy, le fog szállni rólad.

2021. okt. 26. 20:32
 19/23 anonim ***** válasza:
26%

Jaj 17# Ne legyél már nevetséges!

Pont ez a célja az édesanyjának, hogy hergelje a lányát. Pont hogy nem kéne cirkuszt rendezni. Pókerarc és egy szóval lerázni. Ennyi a titok. Én ebben már profi vagyok.

Utána vergődhet, azzal csak magát égeti le.

2021. okt. 26. 20:36
 20/23 anonim ***** válasza:
89%
"3 gyereke van 3 anyától és most a sitten ül gyerektartás nemfizetése okán"
2021. okt. 26. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!