Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan állítsam le anyumat?

Hogyan állítsam le anyumat?

Figyelt kérdés
Nem szerettem sose a szüleimmel élni, mindig mindenről be kellett számolnom, akárki volt a barátom mindig csak szidta mikor még két szót se beszélt vele. 5 éve nővérem elköltözött, már akkor is kiakadt. Mikor mondta, hogy terhes rá akarta beszélni, hogy vetesse el mikor tervezett gyerek volt. Mondjuk azóta imádja az unokáját szóval ezt nem is értettem.2 hónapja én is összeköltöztem a párommal. Mikor ezt mondtam anyumnak elkezdett zsarolni érzelmileg, hogy akkor elválik apumtól mert csak miattunk vannak együtt. Mióta elköltöztem napi szinten hív vagy ír facebookon. 30 km-re lakunk tőlük meg tesómék is. Minden hétvégén elvárná, hogy menjünk hozzá. Nem akarok vele összeveszni, de 24 éves vagyok, végre saját életem van. Már párom is unja, hogy minden este írogat nekem.

#Anya, szülő, család,
2023. ápr. 11. 19:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
95%
Idővel megszokja, amennyiben határokat szabsz. Van olyan opció, hogy némítód a face üziket, vagy talán olyan is, hogy csak anyudat. És akkor írogathat, te figyelmen kívül hagyhatod. Hétvégente egyszerűen nem kell odamenni. Hőbörög? Csak tessék, majd megunja. Ha rosszkor hív, hagyd figyelmen kívül vagy nyomd ki. Amíg látja, hogy megteheti, meg is teszi, nem is fogja megunni. Kénytelen leszel vele ideig-óráig "öri-hariban" lenni, hogy hatása legyen. Majd megbékél.
2023. ápr. 11. 19:21
 2/14 anonim ***** válasza:
90%
teljesen beteg. persze ne vesszel ossze vele de ennyi, szabjal hatarokat. ha o ezeket nem tartja be .. o baja. akkor neked kell kemenynek lenned
2023. ápr. 11. 20:38
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha sértödik ha nem közölni kell vele hol vannak a határok.
2023. ápr. 11. 21:36
 4/14 anonim ***** válasza:
76%
Szerezz neki egy baratnot
2023. ápr. 12. 07:50
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

1. közlöd vele a határokat

2. ha nem megy - NEM MEGY, tapasztalat -, akkor kikapcsolod a telefont és nem válaszolsz neki

Ebből azért általában tanulnak - hosszú menet lesz, sértődéssel, hátaztán? Ha nem húzod meg a határaidat, még 30 évesen is naponta írogat majd, meg elvárja a vasárnapi kötelező ebédeket.

Nehéz összekapni magad lelkileg, ohgy megtedd, de a saját boldogságod érdekében néha muszáj keményen viselkedni és vállalni a komoly konfliktust.

2023. ápr. 12. 07:55
 6/14 anonim válasza:
100%
Csatlakozom az előttem szólókhoz! Az én anyám a másik véglet,még az utcán is alig köszön az unokáit 5 éve nem látta pedig 10 percre lakunk egymástól.. Sajnos egyik sem jobb bár én azért örülnék ha havonta egyszer felhívna legalább telefonon!
2023. ápr. 18. 12:37
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Le fog róla szokni,csak még gondolom friss neki a dolog.

Enyém is ezt csinálta,de fél év múlva le higgadt.

2023. ápr. 18. 15:51
 8/14 anonim válasza:
70%

Eljön az idő, amikor örülnél a hívásának 😊 Kívánom, hogy sokára legyen még.

Nem hiszem,hogy tiltással/némítással kell ezt megoldani. Ülj le vele, magyarázd el mit érzel, és ne engedd,hogy azt érezze, senki már ő neked.

Akkor is a kislánya leszel, amikor már ősz leszel 😊

2023. ápr. 18. 21:07
 9/14 anonim ***** válasza:
75%

Ha jól megéltek, akkor gondolom anyagi szükségleteitek nincsenek.

Érzelmi? Mindenki más. Talán édesapátok erőszakos Vele? Érzékeltél a szülők között bármilyen elhidegülési jelet valaha is?

Lehet, hogy külön szeretne költözni Ő is édesapátoktól? Munkahelyén mennyire becsülik meg a munkáját? Anyagi értelemben megfizetik eléggé?

Én a helyedben felvenném a kapcsolatot a szülők lakókörzetében található családsegítő szolgálattal. Hátha apró lépésenként le tud majd válni rólad, ha kiderül, miért keres annyira.

2023. ápr. 19. 05:51
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

8-as válaszoló: nagyon mélyen megérintett az, amit írtál.

Az én édesanyám már nem él. Gyakran bennem van a legmélyebb hiányérzet, amit lehet érezni - akár egy "túl felnőtt" Gyermeknek.

Apám mindig is kegyetlen volt. Szerencsére időben elváltak.

Most éppen a párom rákos. Talán nem lesz rosszindulatú a daganata, de akkor is elkezdtem aggódni. Próbálom csitítani a rossz érzéseimet, hogy erős támasza lehessek.

2023. ápr. 19. 05:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!