Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon nagy baj lesz. Hogyan...

Nagyon nagy baj lesz. Hogyan állítsam le apámat?

Figyelt kérdés

Sajnos anyu lelépett egy másik férfivel, majd pedig elvált apámtól.

Én 21 éves vagyok, apámmal élek.

Sajnos van neki hiteltartozása, másfél millió ft. Ennek ellenére a fizetése 90%-át elteszi, nem fizet ki a banknak semmit. A célja az, hogy el fogja adni a mostani autóját, az összegyült összeget pedig hozáteszi. Így tervez venni 2.9 millióért egy megbízhatóbb kocsit, Ami egyben az álomautója is.

Félek, hogy elveszik a házat.

Jönnek a behajtók.

A postás csak a felszólítóleveleket hozza.

Most jutottam el arra a pontra, hogy félek.

Apa nem törodik semmivel.

aug. 21. 13:20
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
91%
Jogosan félsz, állj a saját lábadra, ne a te fejed felől árverezzék el a házat. Apád bolond?
aug. 21. 14:58
 12/44 anonim ***** válasza:
94%

Nem igazán tudod te ezt leállítani. Ha ő felnőtt fejjel nem tanult meg eddig gazdaságosan, okosan bánni a pénzzel illetve nem tud felelősségteljes döntést hozni magától te 21 évesen kevés vagy ahoz hogy változtass rajta.

Nem neked, a "gyereknek" kéne aggódnod a szülő anyago helyzete miatt és tanácsot adni neki hogy hogy bánjunk a pénzével. Nagy teher ez egy gyereknek.

Én a helyedben elkezdenék gyűjteni és elköltözni. Ne maradj a süllyedő hajón.

( akkora csalódás így látni a szülőt, hogy ennyire elrontja az életét, a saját felelőtlensége miatt)

Amire nagyon vigyázz hogy nehogy úgy forduljon ki q helyzet hogy adol neki pénz, mert arra is van esély hogy ha túl mély gödörbe került tőled kér kölcsön

aug. 21. 15:39
 13/44 anonim ***** válasza:
31%

Mese.

Már rég tiltanának a béréből, és inkasszóznák a számláját.

aug. 21. 16:14
 14/44 anonim ***** válasza:
80%

", hogy Ő majd szépen oda adja Neked a rá telhet tartozással,"

Nem kötelező elfogadni :D

AMúgy mi értelme lenne neki adni? A ház többet ér, mint a tartozás.

aug. 21. 16:30
 15/44 anonim ***** válasza:
86%
14: ez az! Ezt irtam. Tuti nincs szamlaja, ha egymas utan jonnek a felszolito levelek.
aug. 21. 16:32
 16/44 anonim ***** válasza:
64%

Aki fizetése 10%-ból meg tud élni, az nem lehet rossz helyzetben.

Szerintem te nem tudsz mindent apád helyzetéről.

Ja, és miért vennék el a házat? A leírtak alapján ingóságokból és kp-ből is vissza tudná fizetni.

aug. 21. 16:33
 17/44 anonim ***** válasza:
21%
15: igen es ezert nem lesz a haz elarverezve. A vegrehajto foglal max. le dolgokat a tartozas ertekenek megfeleloen.
aug. 21. 16:34
 18/44 anonim ***** válasza:
16, ha nincs számla, akkor a bérből tiltanak, tehát eleve meg se kapja egy részét és egyedi. Ezen felül nem fizet, az ő dolga.
aug. 21. 16:36
 19/44 anonim ***** válasza:
Másfél milliós személyi kölcsönért nem foglalnak le egy házat. Kamatos kamat sincs, zárolják a számlát és lesz egy egyszeri jó nagy büntetés. Ha noncs számla, a végrehajtó viszi elsőnek a kocsit,ha nincs, akkor más ingóságot.
aug. 21. 18:11
 20/44 anonim ***** válasza:
87%

Én is azt nem értem, amit a 16-os. Mennyit keres a papa, hogy 10%- ból meg tudtok élni?

Amúgy pedig igen, ha folyamatosan nem fizet, a tartozás kamatokkal nőni fog.

aug. 21. 19:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!