Feláldoznátok a nagyobbik gyereketek szobáját hogyha születne egy kisebbik gyerek?
Most lettem 16 éves, van egy 1 éves kistesóm. Anyukám egyik napról a másikra fogta magát és a szobám felét átrendezte a kistesómnak játékos résszé. Eleve a kistesóm szobája nem nagy, kb 12 m², az én szobám kb 18 m². A szüleim szobájából lett neki leválasztva a szoba, mivel a 90 m²-es házban nehézkes kialakítani egy harmadik szobát.
Engem nagyon zavar hogy anyukám nem kérdezett meg róla és csak úgy átcuccolt ide a szobámba. Így csak konkrétan az ágyam maradt meg nekem meg az íróasztalom ahol lehetek. Az ágy se mindig, mert anyámék elfekszenek rajta és ott terülnek szét minden egyes nap.
Nagyon zavar hogy nincsen semmi magánszférám, csak esténként. Nem tudok anélkül átöltözni hogy senki sincsen a szobámba, ha kimegyek a fürdőbe én vagyok leszidva hogy ne legyek szégyellős, láttak ők már stb stb.
De most komolyan, a kérdező 2 év múlva csak azért hagyja el a családját, mert a helyét átvette egy kicsi gyermek? Azért se, harcold ki magadnak. Bár egy ennyid legyen. Nem te kérted hogy megszüless. Ők vállaltak el. Akkor most alakítsanak ki egy normális körülményt ennek a helyzetnek, és tartsák tiszteletben a gyereküket akkor is ha 16 éves lesz.
A szobájukba attól én még ugyan úgy tartom a játékokat pakolják át. Mi van ha barátot akarsz felvinni magadhoz? Vagy csajozni/pasizni akarsz és egy filmet akartok csak megnézni? Melletted anyád vágja majd a körmét s kistesód kocsizik a sarokba?
Állj ki magadért. Mondd meg nekik hogy ez nem igazságos. Te dolgozol egész nap és egy csepp nyugalmad nincs csak éjjel.
az én szobámban a két ablak közé simán be lehett volna tenni egy falat és jobban jöttek volna ki árban is. de nem volt az jó. ehelyett az ő szobájukat választották ketté(ahol a két ablak összeér, szóval nem is teljesen lett leválasztva a szoba mert az ablaknál nincs is fal konkrétan). el lehetne persze férni, de mégsem jó semmilyen megoldás ha nem anyám fejéből pattan ki.
Akkor az a kisebb szoba sem jó ha az ablaknál még fal sincs.
De mi az hogy ha átmegy még bébiszittelheti a gyereket a barátod? Tényleg kell beszélj anyud fejével. És ha nem hallgat rád, te se vagy köteles vigyázni az ő gyerekére, ha akarta vigyazzon rá. Nem vagy harmadik szülő, és főleg nem úgy hogy még majdnem te is gyerek kéne légy a szüleid szemszögéből. Nem egy bébiszitter akinek annyi szava nincs abban a házban ahol 16 évig lakott hogy azt a sz@ros 18 vagy mennyi m² a magáénak tudhassa.
Rendesen én idegesedem fel amúgy az ilyen szülőktől. Én biztos kicsapnám a hisztit és úgy beolvasnék a nőnek hogy lenne amit pislogjon éjjel.
Amúgy anyukád se a legélesebb kés a fiókban. Tényleg nem értem hogy minek kellett csináljon egy csecsemőnek külön szobát. Főleg agyatlanul, kérdező neked már most több eszed van mint anyudnak. Megérteném ha 6 7 éves lenne a gyerek, de addig kicsit elgondolkozni hogy hogy lenne a legideálisabb mindenkinek.
Addig bár (4 év alatt minimum) te is önállósulsz. Vagy egyetemre mész és akkor nem muszáj otthon légy, lehetsz koliban vagy albérletben lakótársakkal. Vagy dolgozol és albérletbe mész ha addig együtt maradtok a barátoddal. Csak hát mindent össze kell csapni és mindenbe szökni bele fejetlenül... Ilyen ha egy olyan nő diktál otthon, akinek egy 100db-os puzzle mission impossible lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!