Feláldoznátok a nagyobbik gyereketek szobáját hogyha születne egy kisebbik gyerek?
Most lettem 16 éves, van egy 1 éves kistesóm. Anyukám egyik napról a másikra fogta magát és a szobám felét átrendezte a kistesómnak játékos résszé. Eleve a kistesóm szobája nem nagy, kb 12 m², az én szobám kb 18 m². A szüleim szobájából lett neki leválasztva a szoba, mivel a 90 m²-es házban nehézkes kialakítani egy harmadik szobát.
Engem nagyon zavar hogy anyukám nem kérdezett meg róla és csak úgy átcuccolt ide a szobámba. Így csak konkrétan az ágyam maradt meg nekem meg az íróasztalom ahol lehetek. Az ágy se mindig, mert anyámék elfekszenek rajta és ott terülnek szét minden egyes nap.
Nagyon zavar hogy nincsen semmi magánszférám, csak esténként. Nem tudok anélkül átöltözni hogy senki sincsen a szobámba, ha kimegyek a fürdőbe én vagyok leszidva hogy ne legyek szégyellős, láttak ők már stb stb.
És te még mindig azt hiszed, hogy nem felismerhetőek a kamukerdeseid.
😴😴😴De.
Engem is zavarna a helyzet, de ha jól értem, megvan akkor a külön szoba. Nem akarsz cserélni? Ennél még az is jobb, ha a 12nm szoba teljesen a tiéd.
Egyébként 90 nm terület rengeteg ahhoz képest, hogy mondjuk még egy 55 nm panellakásban is ki lett alakítva 1 + 2fél szoba. Szóval egész biztosan megoldható egy ekkora házban, hogy jusson neked is benne egy privát terület.
Visszakerdezek:
"Az ágy se mindig, mert anyámék elfekszenek rajta és ott terülnek szét minden egyes nap." Ezt azota csinaljak, hogy a tesodnak odatelepítettek a jatszosarkot? Mert, ha ez annyira friss dolog akkor 16 evesen ideje elkezdeni felnoni es megprobalni "alkudozni", es nem a szobadhoz, hanem a megoldashoz ragaszkodni.
Mert pl. felvethetned, hogy mi lenne, ha helyet cserelhetnel a kistesoddal. Anyukad biztos orulne, hogy duzzogas helyett ilyen "önfelaldozo", "joszivű", belato stb vagy. Egyreszt 12 nm-en valoban gondolom a pelenkazo, kisagy meg szekreny fer el es az 1 eves kor epp az, amikor kell egy kicsit nagyobb ter a mozgasfejlodeshez es anyudek meg biztosan gyonyorkodnek es orulnek a kicsi probalkozasainak, jatekanak, es az is ertheto, hogy te ezt 16evesen a hatad kozepere kivanod.
Masreszt, mivel te mar 16 vagy, o meg még csak 1, igy feltetelezem 14 evig volt helyed bőven es kenyeztetesben is volt reszed, mint egy szem gyerek. Tehat a legjobban akkor jarnal, ha az egesz szobad a kistesode lenne, neked meg lenne egy kis szobad maganszferaval. (mar ha jol ertettem, hogy 12 nm van levalasztva a tesodnak, es az egy rendes szoba). 12 nm-re mar nem fognak a szulok se bevonulni henteregni az agyadra es az agyad es iroasztalod pont elfer. Aztan, ha meg olyanok a jovobeli terveid, akkor mesz a felsooktatasba mehetsz olyan varosba olyan egyetemre, ami netan jo messzire van toletek es akkor ugyis koleszos leszel es addig max 3 vagy inkabb csak 2 evet kell kibirnod kis szobaban:-).
Amugy sajnos, ha nincs mozgastere az embernek (lakas merete, anyagiak), akkor siman bealdozunk barmit. Viszont az erdekes, hogy ha tenyleg 16 vagy, akkor legalabb elotte megkerdezhettek volna, hogs ez mennyire lesz neked gond vagy van-e jobb otleted. Igaz egyszerubb hozzad benyomni egy jatszosarkot, mint minden butort atmozgatni, ezt te is belathatod, de ajanld fel a segitseged.
Mivel irod
Mondd meg anyukádnak, hogy zavar téged, hogy a szobádban van a játszószoba. Nincs esetleg egy nappali vagy hasonló, vagy nekik nincs szobájuk? Hozzuk simán át lehetne vinni, vagy ja...Nekik kell a hely
Amúgy is egy 1 éves gyereknek szerintem fura egy külön szoba,nemhogy 2be telepítsék a
szüleid be.
Amúgy meg normális h nem szeretsz szüleid előtt öltözködni, én se szeretek és szerintem ez így van rendjén. Nem 1 vagy 2 éves vagy, hogy pelenkázni kéne, és muszáj lenne meztelenül nézzenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!