Elengednéd a 11 éves lányodat 4 napra külföldre a
nagykorú nővérével?
Figyelt kérdés
A feleségem lánya 4 napra Rómába megy egy barátnőjével,és kitalálta, hogy magával vinné a lányomat is. A feleségem az ő részéről beleegyezett, én még nem döntöttem el. A lányom nagyon szeretne menni, de még 1 éjszakánál többet nem töltött külön tőlünk. A felügyelet minőségében bízok is meg nem, 1 napnál többet még nem vigyázott rá a nővére.
"A döntést te hozod, hiszen te vagy a család feje... "
Nem, a döntést a kérdező és a gyerek anyja együtt hozza, mert ők ketten a gyerek szülei. Két majdnem 30 eves képes egy 12 évesre vigyázni. Majdhogynem lehetne már ennyi idős gyerekük is, bakker
aug. 18. 13:28
22/53 anonim válasza:
Sok 29 évesnek már saját gyereke van, én elengedném a 11 évest és ha lehet, követheted a mozgásukat. Ha van telefonja, akkor azt tudod térképen figyelni, sok ilyen program van, nézz utána. A nővére már nem tini és gyereknek való dolgokat tervez, így bíznék benne.
aug. 18. 13:30
23/53 anonim válasza:
Hát nyugodt nem leszel az biztos. De ettől még, ha a két nagylányt megbízhatónak tartod, simán elengedheted szerintem. Megbeszélitek a szabályokat, naponta telefonál, esetleg a nap másik felében küld egy sms-t, így is tűkön fogsz ülni de talán elviselhető lesz. Nem szabad burokba zárni a gyerekeket akkor sem, ha nehéz elviselni az aggódást. Természetesen ami óvitézkedést meg lehet tenni, azt tedd meg: legyen a kislánynak megbízhatóan működő okostelefonja, legyen feltöltve a kártyája, legyen mobilnete, legyen térkép app a telefonon és tanítsd meg használni. Ha a angolul se tud, akkor a Google translate tolmács módját tanítsd meg neki, plusz csináljatok kártyákat amiken angol, olasz és magyar felirat van (pl. hogy elkavarodott a nővérétől és segítséget kér és nem beszél nyelveket). Ne legyen rá szükség, de ha véletlenül mondjuk mégis elkeveredik, de tud segítséget kérni, nem valószínű, hogy rosszakaratú emberbe fut, de ha tanácstalanul megvárja, míg megszólítja valaki, az neccesebb. Így ha mégis valami van, jó eséllyel keveredik belőle mielőtt tényleg baj lesz.
aug. 18. 13:37
24/53 anonim válasza:
A biztonságról már írtak sokan, én más oldalról is megközelíteném. Tuti, hogy nagyon szereti a 11 éves az órákig tartó városnézését, nevezetességeket? Ha annyira nem jön majd be neki, akkor mi lesz, rá lesz erőltetve, vagy a két felnőtt marad hoppon? Szerintem teljesen más szülőként gyerekkel menni, mint így, egy barátnős nyaralásba becsatlakozik az egyikük tesója.
aug. 18. 13:44
25/53 anonim válasza:
A fiam abszolút otthonülő típus, nem szokott nélkülünk menni nagyon sehova. Ő 12 évesen 4 napos osztálykiránduláson volt külföldön. Telefon volt nála, amit annyira használt, hogy mikor hazaértek, hívott, hogy elmegyek-e érte a sulihoz. Tök jól érezte magát, nem hiányoztunk neki, én sem aggódtam érte. 29 éves felnőtt testvérével biztos, hogy elengedném, ha ő is menni szeretne. Nekem ilyen idősen 2 éves volt a lányom, vele is mentünk nyaralni.
aug. 18. 13:50
26/53 anonim válasza:
nem engedném .oka pedig mit csinál 2 20 ėves fiatal nő nyügös,fáradt 11 ėves kislånyal ha elfårad a városnézésben? szülöként teljesen más 4 napos romai ut ,vagy iskolai kirándulåsként ahol tapasztalt tanárok felnöttek vanak a gyerekekel.
aug. 18. 14:05
27/53 anonim válasza:
"Te vagy a család feje"??? Te hol élsz, 20-as? Pontosabban mikor élsz: 100 éve? Mi az, hogy a család feje? Értelmezhetetlen. A családnak nincs feje. A család az család.
28-29 évessel elengedném. Az az érzésem, hogy neked hiányozna a gyerek, nem neki ti. Többször is hangsúlyoztad, hogy 1 napnál hosszabb időre nem volt tőletek távol. Könyörgök: nem óvodás! Más már óvodával elmegy 5-7 napra táborba!
aug. 18. 14:06
28/53 anonim válasza:
Nem engedném el velük. A gyerek még kicsi, idegen ország, a két felnőtt nő eredetileg magának tervezte az utazást és utólag jött az ötlet, de nem biztos, hogy végiggondolták. Adódhat olyan eset (pl. kórházba kerül, vagy rendőri intézkedés stb), amikor az idősebb testvérnek bizonyítania kell, hogy ő testvér, és az ő felügyelete alatt van a gyerek. Előfordulhat, hogy ha a hatóság nem látja ezt igazoltnak, nem engedik az idősebbet intézkedni pl. kórházi kezelés esetén. Senki nem így indul nyaralni, de mégis történnek ilyenek.
A 11 éves nyilván nagyon akar menni, de jobb lett volna azután szólni neki, ha megegyeztetek és mehet, ezt kicsit elhamarkodottan eldöntötték feleséged meg a lánya. De majd lesz még bőven lehetősége Rómába menni, vagy ahova szeretne, de egyelőre a szüleivel.
aug. 18. 14:07
29/53 anonim válasza:
26
Az a két húsz éves épp majdnem 30, bakker.
aug. 18. 14:16
30/53 anonim válasza:
28
Erre való a beleegyező nyilatkozat, amit amúgy is meg kellene írni, ha külföldre megy egy kiskoru
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!