El lehet kerülni a sértődést valahogy, ha nem szeretnénk meghívni az esküvőre a családot (se)?
Hamarosan összeházasodnánk a vőlegényemmel, és mi igazából arra gondoltunk, hogy egy hétköznapra kérünk időpontot, bemegyünk a hivatalba és aláírjuk a papírokat, ennyi. Nem szeretnénk vendégeket hívni egyáltalán.
A család kedvéért utána valamikor utána (nem feltétlenül aznap) tervezünk a legközelebbi rokonokkal azért egy ebédet vagy vacsorát.
("legközelebbi rokonok" = szülők, tesók, esetleg nagyszülők)
Ezt még így konkrétan nem mondtuk nekik - nem annyira rég volt a lánykérés, még csak annyit tudnak hogy nem szeretnénk felhajtást. De már kérdezgetnek a "lagziról".
Hogy lehetne beadagolni sértődés nélkül, hogy ENNYIRE nem szeretnénk felhajtást?
Nincs rossz viszony, nem ezért nem akarjuk meghívni őket, de így kicsit nehéz, nem akarjuk hogy megbántódjanak.
Akik hasonló helyzetben voltak, mennyire volt belőle sértődés vagy harag?
Ha úgyis lesz egy ebéd, akkor igazán elférnének előtte veletek ott a házasságkötő teremben. Ha kizárjátok a szüleiteket az esküvőről nem a sértődés lesz a baj, hanem hogy mennyire megbántjátok őket. Azért a legtöbb szülőnek egy fontos pillanat, mikor látja a gyerekét megházasodni. Az nagyon messze van a felhajtástól, hogy aláírás után esetleg koccintotok egyet, aztán mentek az étterembe és megebédeltek.
Ha nincs rossz viszony, akkor kár lenne ezzel megmérgezni.
#1, #2, #3
Akkor már jönne az hogy ne legyen hétköznap mert az nem jó, jajj nekem ez a hétvége nem jó, jajj nekem az a hétvége nem jó, akkor mégis legyen hétköznap de csak jövőre hogy tudjunk szabit kivenni, csináljunk közös képeket és töltsük fel mindenhova, legyen beszéd meg szertartás, legyen fotós, legyen koccintás, legyen anyámkínja. Nem akarjuk ezeket. Írtam, hogy nem akarunk felhajtást. (Én a közös ebédhez-vacsorához se ragaszkodnék a magam részéről, csak azért tervezzük, hogy a család örüljön.)
Eleve nekem kicsit fura, hogy miért kellene bárkinek "tartani a gyertyát" nekünk..
Mi két tanúval voltunk. Egy rokon sem jöhetett (az ok mellékes). Volt némi durci, de mindenki megbékélt.
Nem magyarázkodtunk a rokonoknak, csak közöltük, hogy senki nem jöhet.
Rendben, ha neked fura akkor te majd meghívod a szeretteidet a sajátodra. :) Én se kotyogok bele hogy más hogyan házasodik. Mi úgy gondoljuk, hogy a mi kettőnk házassága a mi kettőnk dolga. - Amúgy akkor se voltak ott a családtagjaink, amikor megismerkedtünk, amikor összejöttünk, amikor összeköltöztünk, vagy amikor megkért, pedig ezek is életünk fontos pillanatai voltak. A nászéjszakán se lesznek jelen a szeretteink. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!