Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » El lehet kerülni a sértődést...

El lehet kerülni a sértődést valahogy, ha nem szeretnénk meghívni az esküvőre a családot (se)?

Figyelt kérdés

Hamarosan összeházasodnánk a vőlegényemmel, és mi igazából arra gondoltunk, hogy egy hétköznapra kérünk időpontot, bemegyünk a hivatalba és aláírjuk a papírokat, ennyi. Nem szeretnénk vendégeket hívni egyáltalán.

A család kedvéért utána valamikor utána (nem feltétlenül aznap) tervezünk a legközelebbi rokonokkal azért egy ebédet vagy vacsorát.

("legközelebbi rokonok" = szülők, tesók, esetleg nagyszülők)

Ezt még így konkrétan nem mondtuk nekik - nem annyira rég volt a lánykérés, még csak annyit tudnak hogy nem szeretnénk felhajtást. De már kérdezgetnek a "lagziról".

Hogy lehetne beadagolni sértődés nélkül, hogy ENNYIRE nem szeretnénk felhajtást?

Nincs rossz viszony, nem ezért nem akarjuk meghívni őket, de így kicsit nehéz, nem akarjuk hogy megbántódjanak.

Akik hasonló helyzetben voltak, mennyire volt belőle sértődés vagy harag?

aug. 16. 15:15
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
73%

Ha úgyis lesz egy ebéd, akkor igazán elférnének előtte veletek ott a házasságkötő teremben. Ha kizárjátok a szüleiteket az esküvőről nem a sértődés lesz a baj, hanem hogy mennyire megbántjátok őket. Azért a legtöbb szülőnek egy fontos pillanat, mikor látja a gyerekét megházasodni. Az nagyon messze van a felhajtástól, hogy aláírás után esetleg koccintotok egyet, aztán mentek az étterembe és megebédeltek.

Ha nincs rossz viszony, akkor kár lenne ezzel megmérgezni.

aug. 16. 15:22
 2/49 anonim ***** válasza:
83%
Semennyire. Elmondtuk, hogy összeházasodunk, de nem templomban és nem lagzival. Anyukám meg tesómék eljöttek a házasságkötésre az ő oldaláról anyukája meg tesója.(Se az ő apukája se az enyém nem él már). Utánna ettünk egy étteremben és ennyi. Senki nem sértődött meg. Örültek így is a hírnek.
aug. 16. 15:23
 3/49 anonim ***** válasza:
87%
Nehéz állást foglalni ebben, talán ötvözném. Igen, nagy(obb) felhajtásnak érezném én is, ha az "igen" után mennénk együtt ebédelni, de az eltérő napon tartott összejövetel nem zárja ki, hogy a szülők ott legyenek a házasságkötésnél az anyakönyvvezető előtt. Nekik ez tényleg sokat jelentene.
aug. 16. 15:32
 4/49 A kérdező kommentje:

#1, #2, #3

Akkor már jönne az hogy ne legyen hétköznap mert az nem jó, jajj nekem ez a hétvége nem jó, jajj nekem az a hétvége nem jó, akkor mégis legyen hétköznap de csak jövőre hogy tudjunk szabit kivenni, csináljunk közös képeket és töltsük fel mindenhova, legyen beszéd meg szertartás, legyen fotós, legyen koccintás, legyen anyámkínja. Nem akarjuk ezeket. Írtam, hogy nem akarunk felhajtást. (Én a közös ebédhez-vacsorához se ragaszkodnék a magam részéről, csak azért tervezzük, hogy a család örüljön.)

Eleve nekem kicsit fura, hogy miért kellene bárkinek "tartani a gyertyát" nekünk..

aug. 16. 15:40
 5/49 anonim ***** válasza:
77%

Mi két tanúval voltunk. Egy rokon sem jöhetett (az ok mellékes). Volt némi durci, de mindenki megbékélt.

Nem magyarázkodtunk a rokonoknak, csak közöltük, hogy senki nem jöhet.

aug. 16. 15:43
 6/49 anonim ***** válasza:
40%
4es nekem meg az a fura hogy valaki nem szeretné ha a szerettei vele lennének élete fontos pillanatában
aug. 16. 15:49
 7/49 retektorta ***** válasza:
80%
Ismerősnek volt olyan esküvője, hogy ők ketten, a szülők, meg a tanuk+az anyakönyvvezető. Kicsit nehéz volt keresztülverni a valláskárosult családon, hogy nem lesz nagy lagzi (ezek ilyen kirakat vallásosak, ahol azért kellenek az események, hogy ők is megmutathassák, hogy nem rosszabbak a többi hasonszőrű idiótánál) de végül mindenki elfogadta, és egy szép emlék lett.
aug. 16. 15:49
 8/49 anonim ***** válasza:
44%
Nem lehet, és a későbbi ebéd, vagy vacsora teljesen felesleges. Az már csak egy szimpla evés.
aug. 16. 15:52
 9/49 anonim ***** válasza:
95%
Nekem hétfőn volt az esküvőm, délelőtt 10kor. Senki nem szólt bele. Ha rajtam múlt volna, csak én meg a férjem lettünk volna jelen meg két hivatali tanú. De ő szerette volna ha ott vannak az anyja, a testvére, a nagyanyja és a legközelebbi rokona. Így összesen voltunk tizenhárman velünk és az én családommal együtt. Hivatali esküvő és büfé itthon. Ennyi. Nagyszerű volt.
aug. 16. 15:58
 10/49 A kérdező kommentje:

Rendben, ha neked fura akkor te majd meghívod a szeretteidet a sajátodra. :) Én se kotyogok bele hogy más hogyan házasodik. Mi úgy gondoljuk, hogy a mi kettőnk házassága a mi kettőnk dolga. - Amúgy akkor se voltak ott a családtagjaink, amikor megismerkedtünk, amikor összejöttünk, amikor összeköltöztünk, vagy amikor megkért, pedig ezek is életünk fontos pillanatai voltak. A nászéjszakán se lesznek jelen a szeretteink. :))

aug. 16. 15:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!