Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg nekünk kellene megint...

Tényleg nekünk kellene megint lemondani arról, mit szeretnénk az esküvőnkön?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Idén lesz az esküvőnk. Én vagyok a menyasszony.

Az én szüleim elváltak, anyósomék nem. Apának van párja a válás óta (majdnem 10 év), anyának azóta új férje is volt akitől elvált, meg X időközönként új barátja aki soha nem magyarországi volt és soha nem korban hozzá illő. Na most pont ez a szituáció van megint hogy egy nála 17 évvel fiatalabb, magyarul nem beszélő arab barátja van, csak ő itt él Magyarországon. A srác tőlem 5 évvel idősebb. Állandóan szétmennek, utána összejönnek. Most elvileg összeházasodtak egy muszlim templomban vagy miben. Megmondom őszintén nem is érdekel. A lényeg az, hogy előre félek a meghívót átadni, mert nem akarjuk a srácot meghívni. Nem szeretném se én, se a párom, hogy ott legyen az esküvőn.

Nem szimpatikus az egész srác úgy ahogy van. Egyrészt olyan mintha, anyám fia lenne, másrészt pedig a mi családi asztalunknál ebéd közben győzköd minket hogy az iszlám mindenek felett, a macskát ki akarta vitetni a házból, mert nem lehet hím nemű állat a házban, anyám nem táncolhat, nem vehet fel akármit, ilyenek..

Anyám viszont biztos vagyok benne, hogy ki fog akadni és össze fogunk veszni mert számára az aktuális fickója mindig előrébb való mindennél. Attól tartok vagy apa párjával fog példálózni ő miért mehet, vagy hogy akkor ő sem jön.

Már napok óta ezen stresszelek. Mindig úgy csináltunk mindent, hogy a szüleimnek megfeleljek (nem csak az esküvővel kapcsolatban, az élet minden területén) és ezt az egy napot szeretnénk ha tényleg úgy lenne hogy nem kell családi feszülségek miatt görcsölni.

Az esküvőt saját megtakarításból finanszírozzuk, így is szerettük volna. Egyedül a ruhámat vette meg anyukám de ha szükséges én ezt visszafizetem neki ha annyira eldurvulna a helyzet.

Szerintetek jogosan nem szeretnénk az esküvőn látni, vagy nekünk kellene ezen is felülkerekedni és meghívni őt is?

Köszönöm a válaszokat!

2023. máj. 9. 12:06
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
99%
Ti esküvőtök, neki kéne inkább elfogadnia a ti döntéseiteket.
2023. máj. 9. 12:14
 2/45 anonim ***** válasza:
98%

"Mindig úgy csináltunk mindent, hogy a szüleimnek megfeleljek"

De ezt miért? Szerinted normális dolog ennyire alárendelődnöd felnőtt ember létedre?

Ha gyerek vagy még, ne házasodj. Ha felnőtt, akor tanulj még konfrontálódni, elfogadni és lesz*rni mást.

A te anyád ilyen, nem kell becsicskulnod a hülyeségeinek, elmondod, hogy őt a párja nélkül hívjátok meg a lagzira, ha nem megy el, hát nem megy, joga van nem menni, neked meg jogod van utána nem tartani vele a kapcsolatot.

2023. máj. 9. 12:14
 3/45 anonim ***** válasza:
96%

A létszámtól és a srác hozzáállásától függően döntenék. Ha lesztek százan, akkor elveszik köztük, esetleg jöhetne, de ehhez a második feltételnek is teljesülnie kell. Ez családi esemény, nem hittérítő program, tehát nem kezdhet el senkinek magyarázni, mit szabad és mit nem. A véleményét megtartva illeszkednie kell a helyi kultúrához, a vallási nézeteit tartsa meg magának és anyádnak, illetve nem helytelenítheti a résztvevők viselkedését, amikor buliznak és az iszlám szerint bűn, amit művelnek. Nem itthon van, hanem idegenben, amíg ezt felfogja, addig megtűrném.

Ha csak harmincan lesztek, akkor nagyon is feltűnő lenne, akkor eszembe sem jutna meghívni.

2023. máj. 9. 12:18
 4/45 A kérdező kommentje:

1# köszönöm a választ :)

2# Tudom, hogy nem normális, de ez a gyermekkorom óta tartó lelkiterrorizálás eredménye, amin folyamatosan próbálok javítani. Az utóbbi pár évben már elég jól tudom anyámat kezelni, de ilyen nagyobb eseményekbe még mindig be tud kavarni. Egyébként nem vagyok gyerek, 26 éves vagyok és 18 éves korom óta a szüleimtől külön élek és nem támogattak anyagilag sem. Mármint ez nem panaszkodás vagy ilyesmi, csak érzékeltetni szeretném, hogy nem függök tőlük, már csak érzelmileg tudnak befolyásolni.

2023. máj. 9. 12:18
 5/45 A kérdező kommentje:

3#

47 a létszám. Tehát szűkebb családi, baráti kör. Nem szeretném ott látni és azt nézni, hogy mindenki őt méregeti. Meg úgy összességében engem is rossz érzés fog el. Felnőtt nő az anyám azzal van együtt akivel ő akar lenni. De a mi esküvőnkön szeretném magamunkat jól érezni.

2023. máj. 9. 12:21
 6/45 anonim ***** válasza:
100%
Akkor válj le érzelmileg is. Tudom, nem könnyű, mert én konkrétan a kapcsolatot is megszakítottam teljesen, de ezt a döntést fel kell vállalnod, nem élhetsz így egész életedben.
2023. máj. 9. 12:22
 7/45 anonim ***** válasza:
99%

Szerintem elég határozott véleményetek van, és egyöntetűen nem szeretnétek ott látni. Így nincs kérdés. A ti esküvőtök. Majd ha lesz nekik, ők is dönthetnek arról.

Én megértem a döntéseteket, kitartanék mellette a helyetekben.

2023. máj. 9. 12:25
 8/45 anonim ***** válasza:
96%
Ez a srác hiábaja is nagyrészt, hogy nem fogja fel, nem kérünk a hittérítéséből. Így járt, ha nem viselkedik agresszív vallási fanatikusként, akkor nem így járt volna.
2023. máj. 9. 12:27
 9/45 anonim ***** válasza:
90%
*kérünk=kértek
2023. máj. 9. 12:27
 10/45 anonim ***** válasza:
99%

Kerek-perec mondd meg, hogy anyukádat hívod csak, a párját nem. És rögtön tedd hozzá, hogy azért, mert tapasztaltad, hogy térítget titeket az asztalnál, és nem akarod a többi vendéget ilyen kellemetlenségnek kitenni.

Így legalább egyértelmű lesz anyukádnak is, meg a párjának is, hogy miért nem látjátok őt szívesen. Ha anyukád azt mondja, hogy akkor ő sem jön el, akkor se engedj. Nem muszáj neki sem jönnie.

2023. máj. 9. 12:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!