Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg nekünk kellene megint...

Tényleg nekünk kellene megint lemondani arról, mit szeretnénk az esküvőnkön?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Idén lesz az esküvőnk. Én vagyok a menyasszony.

Az én szüleim elváltak, anyósomék nem. Apának van párja a válás óta (majdnem 10 év), anyának azóta új férje is volt akitől elvált, meg X időközönként új barátja aki soha nem magyarországi volt és soha nem korban hozzá illő. Na most pont ez a szituáció van megint hogy egy nála 17 évvel fiatalabb, magyarul nem beszélő arab barátja van, csak ő itt él Magyarországon. A srác tőlem 5 évvel idősebb. Állandóan szétmennek, utána összejönnek. Most elvileg összeházasodtak egy muszlim templomban vagy miben. Megmondom őszintén nem is érdekel. A lényeg az, hogy előre félek a meghívót átadni, mert nem akarjuk a srácot meghívni. Nem szeretném se én, se a párom, hogy ott legyen az esküvőn.

Nem szimpatikus az egész srác úgy ahogy van. Egyrészt olyan mintha, anyám fia lenne, másrészt pedig a mi családi asztalunknál ebéd közben győzköd minket hogy az iszlám mindenek felett, a macskát ki akarta vitetni a házból, mert nem lehet hím nemű állat a házban, anyám nem táncolhat, nem vehet fel akármit, ilyenek..

Anyám viszont biztos vagyok benne, hogy ki fog akadni és össze fogunk veszni mert számára az aktuális fickója mindig előrébb való mindennél. Attól tartok vagy apa párjával fog példálózni ő miért mehet, vagy hogy akkor ő sem jön.

Már napok óta ezen stresszelek. Mindig úgy csináltunk mindent, hogy a szüleimnek megfeleljek (nem csak az esküvővel kapcsolatban, az élet minden területén) és ezt az egy napot szeretnénk ha tényleg úgy lenne hogy nem kell családi feszülségek miatt görcsölni.

Az esküvőt saját megtakarításból finanszírozzuk, így is szerettük volna. Egyedül a ruhámat vette meg anyukám de ha szükséges én ezt visszafizetem neki ha annyira eldurvulna a helyzet.

Szerintetek jogosan nem szeretnénk az esküvőn látni, vagy nekünk kellene ezen is felülkerekedni és meghívni őt is?

Köszönöm a válaszokat!

2023. máj. 9. 12:06
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
89%
Kèrdező, ha felnőtt, ivarèrett lètedre ennyire inkompentens vagy, hogy nem tudod anyàdnak, hogy ha nem bìrja ki a qrópajtija nélkül pàr óràig, el se jöjjön, akkor ne hàzasodj... A te esküvőd ès ha nincs kedved a csàvó pofàjàt nèzni, akkor végképp nem kell nèzned...
2023. máj. 9. 21:43
 32/45 anonim ***** válasza:
100%
Ja, ès ameddig anyàdèknak akarsz megfelelni, nem magadnak, addig nem, hogy felnőtt, tini sem vagy agyilag... Sorry,evvan...
2023. máj. 9. 21:44
 33/45 anonim ***** válasza:
100%
Én elmondanám az anyukádnak a helyedben,hogy ez az első és egyben utolsó esküvőd éppen ezért nem szeretnéd,hogy eljöjjön a párja.Ha ez neki nem tetszik akkor választhat vagy eljön egyedül vagy el sem jön.
2023. máj. 9. 22:07
 34/45 anonim ***** válasza:
100%
Megmondnám anyámnak, hogy vagy egyedül jön, vagy sehogy - ennyi. Hisztizzen, nem érdekel.
2023. máj. 10. 07:42
 35/45 anonim ***** válasza:
94%

Mondjuk én nem rekedtem gyerekszinten, ezért képes vagyok nemet mondani a nekem nem tetsző helyzetekre, neked viszont házasodni sem feltétlen kellene, ha ennyire nem váltál le.

Lelki terror, etc, ebben nőttem fel, szóval tudom, milyen nehéz, mégsem bólogatok kiskutyaként semmire, ami nekem nem tetszik, a pasid viszont lehet elválik x év után, ha te nem vagy képes felnőni.

2023. máj. 10. 07:44
 36/45 anonim ***** válasza:
100%
Hát én azt is figyelembe venném, hogy mióta vannak együtt és amúgy mennyit találkozom vele, meg milyen vele a kapcsolatom. Ha amúgy nem találkozol vele sokat és nincsenek is olyan régóta együtt és amúgy nem is szeretnéd meghívni az esküvőre, akkor ne hívd meg. A meghívón anyukád szerepeljen csak és ha ő ezen kiakad és esetleg nem megy el, akkor így járt, te szard le. Hiszen akkor te nem vagy neki olyan fontos mint a barátja. És szerintem amúgy az ő kapcsolatuk nem szól egy életre, szóval majd ha szétmennek, akkor majd bánhatja az egészet. Ha kérdőre von, hogy ugyan az ő bartja/férje miért nem lehet ott miközben apukád párja ott lehet, akkor szépen mondd el neki, hogy miért döntöttél így. A ti esküvőtök, magatokkal foglalkozz, hogy nektek boldog legyen a nap.
2023. máj. 12. 11:37
 37/45 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Végül átadtuk a meghívót és nyomatékosítottuk, hogy csak a most jelenlévőket (anya, tesók) hívjuk meg. Nem volt vergődés, kicsit látszott az arcán, de türtőzette magát.

Köszönöm a válaszokat! :)

2023. máj. 14. 07:35
 38/45 anonim ***** válasza:
88%
Kèrdező, gratulálok, hogy a sarkadra àlltàl!
2023. máj. 14. 11:59
 39/45 anonim ***** válasza:
86%
Gratulálok kérdező
2023. máj. 14. 13:00
 40/45 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Azóta vannak ám történések sajnos, és nem a legjobbak szerint alakul a dolog.

Miután azt hittük, hogy felfogta, hogy a fickó nem jöhet, a család más tagjaitól hallottam vissza, hogy anyám mindenkinek azt mondja az esküvőn fogja bemutatni mindenkinek a fickót. Miután ezt megtudtam elmentem hozzá leültettem anyámat és elmondtam neki, hogy a srác nincs meghívva, nem jöhet.

Aminek az lett a következménye, hogy összevesztünk, hogy én milyen önző vagyok,és ő hogy mondja meg ezt a fickónak. Kérdeztem, hogy egyáltalán miért kellett neki mondani hogy jöhet az esküvőre??

Végül odáig fajult a dolog, hogy azt mondta, ha nem jöhet a fickó akkor ne várjam el, hogy ő ott jól fogja magát érezni. Ennek csütörtökön volt 2 hete, azóta nem beszéltünk egy szót se.

A testvereimtől, akik otthon laknak vele nem kérdezett rólam semmit, én viszont minden nap tőlük, hogy hogy van anyánk.

A párom a munkája miatt hetekig külföldön van így a húgom havonta egyszer vagy kétszer egy hétvégét nálam tölt.

Tegnap is eljött hozzám és nem merte elmodani anyánknak, hogy én is itthon leszek mikor jön mert akkor kéretlen megjegyzései lettek volna, vagy nem engedte volna el, így azt mondta a kutyáimra kell vigyázni mert elutaztam.

Közben anyám azt mondta neki, hogy ki-ki érdeme szerint, meg lesz ennek a viselkedésemnek a böjtje, hogy így megsértettem, és nem jöhet a fickó, ezért azt kapok majd tőle amit megérdemlek az életben és, hogy a nászajándéknak szánt pénzt se adja oda csak bizonyos kis részét mert nem érdemlem meg.

Nem a pénz idegesít, mert évek óta gyűjtöttünk a völegényemmel az esküvőre, hanem ez a kicsinyesség és undorító viselkedés amit ő megenged magának. Már azon gondolkodom, hogy megmondom neki ő se jöjjön, a kapcsolatot pedig teljesen megszakítom vele.

2023. jún. 17. 11:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!