Tényleg nekünk kellene megint lemondani arról, mit szeretnénk az esküvőnkön?
Sziasztok!
Idén lesz az esküvőnk. Én vagyok a menyasszony.
Az én szüleim elváltak, anyósomék nem. Apának van párja a válás óta (majdnem 10 év), anyának azóta új férje is volt akitől elvált, meg X időközönként új barátja aki soha nem magyarországi volt és soha nem korban hozzá illő. Na most pont ez a szituáció van megint hogy egy nála 17 évvel fiatalabb, magyarul nem beszélő arab barátja van, csak ő itt él Magyarországon. A srác tőlem 5 évvel idősebb. Állandóan szétmennek, utána összejönnek. Most elvileg összeházasodtak egy muszlim templomban vagy miben. Megmondom őszintén nem is érdekel. A lényeg az, hogy előre félek a meghívót átadni, mert nem akarjuk a srácot meghívni. Nem szeretném se én, se a párom, hogy ott legyen az esküvőn.
Nem szimpatikus az egész srác úgy ahogy van. Egyrészt olyan mintha, anyám fia lenne, másrészt pedig a mi családi asztalunknál ebéd közben győzköd minket hogy az iszlám mindenek felett, a macskát ki akarta vitetni a házból, mert nem lehet hím nemű állat a házban, anyám nem táncolhat, nem vehet fel akármit, ilyenek..
Anyám viszont biztos vagyok benne, hogy ki fog akadni és össze fogunk veszni mert számára az aktuális fickója mindig előrébb való mindennél. Attól tartok vagy apa párjával fog példálózni ő miért mehet, vagy hogy akkor ő sem jön.
Már napok óta ezen stresszelek. Mindig úgy csináltunk mindent, hogy a szüleimnek megfeleljek (nem csak az esküvővel kapcsolatban, az élet minden területén) és ezt az egy napot szeretnénk ha tényleg úgy lenne hogy nem kell családi feszülségek miatt görcsölni.
Az esküvőt saját megtakarításból finanszírozzuk, így is szerettük volna. Egyedül a ruhámat vette meg anyukám de ha szükséges én ezt visszafizetem neki ha annyira eldurvulna a helyzet.
Szerintetek jogosan nem szeretnénk az esküvőn látni, vagy nekünk kellene ezen is felülkerekedni és meghívni őt is?
Köszönöm a válaszokat!
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Igazából nem csak a hittérítgetése zavar, hanem hogy ennyire nem akar a mi kultúránknak megfelelően viselkedni, egyáltalán nem beszél magyarul, és hát azért az sem egy plusz pont hogy korban a bátyám lehetne. És nagyon látszik köztük a korkülönbség, és biztos hogy a másik 40-en akárhány ember is ezt nézné..
Mondd meg anyádnak hogy a srác nem jöhet. Aztán ha hisztizik vagy ő sem jön, akkor így járt.
Ezen felül fordulj pszichológushoz hogy le tudj válni anyádról érzelmileg is. Tudom milyen így élni, én is és a férjem is így voltunk sok sok évig, ezt nevelték belénk. Pszichológus segített leválni, és hidd el sokkal könnyebb az élet ha nem akarsz mindenkinek mindenáron megfelelni :D
Ha diplomatikusan akarod, akkor megmondod neki, hogy "Abdul, ez egy magyar esküvő lesz, ahol lesz alkohol is, meg férfiak nőkkel táncolnak. Mi tudjuk, hogy neked a kultúrád ezt nem engedi meg, ezért tiszteletből nem hívunk".
Aztán lehet, hogy belepofázik abba is, hogy anyád elmehet-e, de akkor meg anyád szabadon eldöntheti, ér-e neki ennyit, hogy egy fiatal arab pasi tartózkodási engedélye lehet.
Attól h muszlim meg tartja a vallását be kéne latni h Magyarországon él itt más a szabály. De ez mindegyis. Ő élete vallása stb.
Viszont menj el anyádékhoz mikor Abdull is otthon van, vigyed a meghívót DE!!! Mondd meg kerek perec h szeretnéd ha jönnének FELTÉTELEKKEL!
Nincs vallási bu .ziskodás nincs ez az amaz ehet azt amit a vallásában lehet de kulturálja magát vagy kilesznek dobva a helyszínről és soha többet nem fogsz vele beszélni.
A bőréből úgyse fog kibújni és ha jelenetet rendez, hogy az örömanya miért táncol azzal akivel vagy úgy, ahogy, miért fogyaszt alkoholt, stb, akkor már mindegy, mert az ifjú pár estéjét tönkretette mert idegeskedni fognak. Én nem engedném oda Abdult, bár nálam kevésbé rasszista nő a világban sincs, de nem érdemes bevállalni a kockázatot, hogy ott fog arénázni vagy rászáll valakire és térítgetni kezdi. Nagyon kellemetlen lenne.
Tavaly ilyenkor volt az esküvőnk. A férjem a bátyját meg se hívta, mert piás és nem tud viselkedni, agresszív lesz tőle. Nem szerettük volna, ha valamelyik vendégünkbe beleköt, ne adj isten nekimegy a feleségének, mert szokása részegen. Nem akartuk, hogy erről legyen majd bárkinek is emlékezetes az esküvőnk, hogy igen ahol a vőlegény bátyja részegen beesett a tortába vagy behúzott a menyasszony unokaöccsének. Biztos, hogy nem.
Illetve szintén a férjem egyik nagynénjét nem hívtuk meg, mert nonstop beszél, rászáll valakire és csak mondja mondja hogy nála a második fiúk jobb szélén ahol a cérnákat tartja... és nem tudod lelőni. Aki mellé ültettük volna, annak az esküvő folyamán meszeltek.
Nem.
És nagyon klassz esküvő volt, mindenki nagyon jól érezte magát.
Ha megsértődtek, magukra vessenek, sajnálom. Ez a mi esküvőnk.
Anyuka itt is fel fog háborodni meg hát neki Abdul a párja... akkor nem fog menni ő sem. Azt is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!