Tényleg nekünk kellene megint lemondani arról, mit szeretnénk az esküvőnkön?
Sziasztok!
Idén lesz az esküvőnk. Én vagyok a menyasszony.
Az én szüleim elváltak, anyósomék nem. Apának van párja a válás óta (majdnem 10 év), anyának azóta új férje is volt akitől elvált, meg X időközönként új barátja aki soha nem magyarországi volt és soha nem korban hozzá illő. Na most pont ez a szituáció van megint hogy egy nála 17 évvel fiatalabb, magyarul nem beszélő arab barátja van, csak ő itt él Magyarországon. A srác tőlem 5 évvel idősebb. Állandóan szétmennek, utána összejönnek. Most elvileg összeházasodtak egy muszlim templomban vagy miben. Megmondom őszintén nem is érdekel. A lényeg az, hogy előre félek a meghívót átadni, mert nem akarjuk a srácot meghívni. Nem szeretném se én, se a párom, hogy ott legyen az esküvőn.
Nem szimpatikus az egész srác úgy ahogy van. Egyrészt olyan mintha, anyám fia lenne, másrészt pedig a mi családi asztalunknál ebéd közben győzköd minket hogy az iszlám mindenek felett, a macskát ki akarta vitetni a házból, mert nem lehet hím nemű állat a házban, anyám nem táncolhat, nem vehet fel akármit, ilyenek..
Anyám viszont biztos vagyok benne, hogy ki fog akadni és össze fogunk veszni mert számára az aktuális fickója mindig előrébb való mindennél. Attól tartok vagy apa párjával fog példálózni ő miért mehet, vagy hogy akkor ő sem jön.
Már napok óta ezen stresszelek. Mindig úgy csináltunk mindent, hogy a szüleimnek megfeleljek (nem csak az esküvővel kapcsolatban, az élet minden területén) és ezt az egy napot szeretnénk ha tényleg úgy lenne hogy nem kell családi feszülségek miatt görcsölni.
Az esküvőt saját megtakarításból finanszírozzuk, így is szerettük volna. Egyedül a ruhámat vette meg anyukám de ha szükséges én ezt visszafizetem neki ha annyira eldurvulna a helyzet.
Szerintetek jogosan nem szeretnénk az esküvőn látni, vagy nekünk kellene ezen is felülkerekedni és meghívni őt is?
Köszönöm a válaszokat!
"Anyám viszont biztos vagyok benne, hogy ki fog akadni és össze fogunk veszni mert számára az aktuális fickója mindig előrébb való mindennél."
Ezek után nem értem, hogy mi a kérdés?
Anyád üljön a pasija farkán, ti meg esküdjetek!
És igaza van előttem annak, aki azt írta, hogy ti sem voltatok meghívva az ő esküvőjükre!
Főasztalunk amúgy sem lesz hagyományos értelemben, csak én meg a vőlegényem,mert már ott is ment a hiszti, hogy anyám nem ül apám párjával főasztalhoz, apám nem ül a párja nélkül. Egyáltalán nem egyszerű.
De nem fogjuk hívni a srácot ez biztos, a kérdésem igazából arra irányult hogy tényleg mi vagyunk önzőek, vagy ennyit "megengedhetünk" -e magunknak.
Köszönöm mindenkinek az eddigi választ, az érzelmi leváláson még dolgoznom kell :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!