Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg nekünk kellene megint...

Tényleg nekünk kellene megint lemondani arról, mit szeretnénk az esküvőnkön?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Idén lesz az esküvőnk. Én vagyok a menyasszony.

Az én szüleim elváltak, anyósomék nem. Apának van párja a válás óta (majdnem 10 év), anyának azóta új férje is volt akitől elvált, meg X időközönként új barátja aki soha nem magyarországi volt és soha nem korban hozzá illő. Na most pont ez a szituáció van megint hogy egy nála 17 évvel fiatalabb, magyarul nem beszélő arab barátja van, csak ő itt él Magyarországon. A srác tőlem 5 évvel idősebb. Állandóan szétmennek, utána összejönnek. Most elvileg összeházasodtak egy muszlim templomban vagy miben. Megmondom őszintén nem is érdekel. A lényeg az, hogy előre félek a meghívót átadni, mert nem akarjuk a srácot meghívni. Nem szeretném se én, se a párom, hogy ott legyen az esküvőn.

Nem szimpatikus az egész srác úgy ahogy van. Egyrészt olyan mintha, anyám fia lenne, másrészt pedig a mi családi asztalunknál ebéd közben győzköd minket hogy az iszlám mindenek felett, a macskát ki akarta vitetni a házból, mert nem lehet hím nemű állat a házban, anyám nem táncolhat, nem vehet fel akármit, ilyenek..

Anyám viszont biztos vagyok benne, hogy ki fog akadni és össze fogunk veszni mert számára az aktuális fickója mindig előrébb való mindennél. Attól tartok vagy apa párjával fog példálózni ő miért mehet, vagy hogy akkor ő sem jön.

Már napok óta ezen stresszelek. Mindig úgy csináltunk mindent, hogy a szüleimnek megfeleljek (nem csak az esküvővel kapcsolatban, az élet minden területén) és ezt az egy napot szeretnénk ha tényleg úgy lenne hogy nem kell családi feszülségek miatt görcsölni.

Az esküvőt saját megtakarításból finanszírozzuk, így is szerettük volna. Egyedül a ruhámat vette meg anyukám de ha szükséges én ezt visszafizetem neki ha annyira eldurvulna a helyzet.

Szerintetek jogosan nem szeretnénk az esküvőn látni, vagy nekünk kellene ezen is felülkerekedni és meghívni őt is?

Köszönöm a válaszokat!

2023. máj. 9. 12:06
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
100%
A Te esküvőd, úgy lesz ahogy Te és a vőlegényed akarja.Ne akarj már annyira megfelelni.
2023. máj. 9. 16:55
 22/45 anonim ***** válasza:
98%
Hiába írjátok le itt 20-an, úgyse meri majd megmondani az anyjának.
2023. máj. 9. 17:03
 23/45 anonim ***** válasza:
100%

"Anyám viszont biztos vagyok benne, hogy ki fog akadni és össze fogunk veszni mert számára az aktuális fickója mindig előrébb való mindennél."

Ezek után nem értem, hogy mi a kérdés?

Anyád üljön a pasija farkán, ti meg esküdjetek!

És igaza van előttem annak, aki azt írta, hogy ti sem voltatok meghívva az ő esküvőjükre!

2023. máj. 9. 17:12
 24/45 anonim ***** válasza:
0%
Megétem a döntéseteket, valószínűleg én is így döntenék. Esetleg olyan megoldás nem jöhet szóba a sértődések elkerülése érdekében hogy oké jöjjön a srác is de ne üljön a főasztalhoz?
2023. máj. 9. 17:24
 25/45 A kérdező kommentje:

Főasztalunk amúgy sem lesz hagyományos értelemben, csak én meg a vőlegényem,mert már ott is ment a hiszti, hogy anyám nem ül apám párjával főasztalhoz, apám nem ül a párja nélkül. Egyáltalán nem egyszerű.

De nem fogjuk hívni a srácot ez biztos, a kérdésem igazából arra irányult hogy tényleg mi vagyunk önzőek, vagy ennyit "megengedhetünk" -e magunknak.

Köszönöm mindenkinek az eddigi választ, az érzelmi leváláson még dolgoznom kell :D

2023. máj. 9. 17:35
 26/45 A kérdező kommentje:
Az ő esküvőjére nem hívott meg ezzel a fickoval, mert ő ezt nem is tartja esküvőnek, csak valami vallási akárminek. Elvileg a papírjait sem kérte el az a valaki aki osszeadta őket a "templomban". Megmondom őszintén nem olvastam utána, hogy megy ez náluk.
2023. máj. 9. 17:37
 27/45 anonim ***** válasza:
89%
Egyedül nem fogsz tudni leválni, ugye tudod? Mert ezt nevelte beléd. Ezeket felülírni nem lehet egyedül.
2023. máj. 9. 18:12
 28/45 anonim válasza:
92%
Ha annyira muszlim, miből gondolod, hogy egyáltalán el akarna menni egy lagziba?
2023. máj. 9. 18:13
 29/45 anonim ***** válasza:
92%
Én voltam egy esküvőn ahol a menyasszony apja kijelentete a lányának hogy az ő anyját vagyis a nagymamát meghivják ő nem megy el! Régóta haragban vannak látni sem akarják egymást. Nem tudom ez idevágó dolog de ilyen is van!
2023. máj. 9. 19:20
 30/45 anonim ***** válasza:
73%
Házaspárnál kiderült,hogy a férj az anyóssal nagyon jóban van. Balhé,botrány,válás! Egy fiuk volt aki közben felnőtt barátnő eljegyzés szervezik az esküvőt! Mi legyen az apával és a nagyival akik még mindig együtt vannak! Anyuka a testvéreivel együtt terveznek most mi legyen ki hova ül mi lessz az esküvő alat stb. Valahogy úgy nézett ki a dolog,hogy a hátuk közepére sem kivánják egyiket sem! A vőlegényt kérdezték meg mi a véleménye. Ő kijelentette eszébe sem jutott mehivni őket hogyan jutott ez eszükbe! Közölték vele,hogy itt járt ő nem volt ithon meghozták a nászajándékot. Na a fickó kiakadt hogy jutot eszükbe egyáltalán elfogadni tőlük valamit! Fogta az ajándékot elment hozzájuk ott előttük földhöz vágta az ajándékot és közölte velük,hogy el ne merjenek jönni mert kidobja őket! A többieket meg jól letolta,hogy ezek után,hogy nézne ki igy megjelenjenek az ő esküvőjén ő nem akarta meghivni őket! Később az anya mondta neki ő se akarta látni őket csak azt hitte,hogy a fiu ezért megharagszik!
2023. máj. 9. 21:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!