Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg nekünk kellene megint...

Tényleg nekünk kellene megint lemondani arról, mit szeretnénk az esküvőnkön?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Idén lesz az esküvőnk. Én vagyok a menyasszony.

Az én szüleim elváltak, anyósomék nem. Apának van párja a válás óta (majdnem 10 év), anyának azóta új férje is volt akitől elvált, meg X időközönként új barátja aki soha nem magyarországi volt és soha nem korban hozzá illő. Na most pont ez a szituáció van megint hogy egy nála 17 évvel fiatalabb, magyarul nem beszélő arab barátja van, csak ő itt él Magyarországon. A srác tőlem 5 évvel idősebb. Állandóan szétmennek, utána összejönnek. Most elvileg összeházasodtak egy muszlim templomban vagy miben. Megmondom őszintén nem is érdekel. A lényeg az, hogy előre félek a meghívót átadni, mert nem akarjuk a srácot meghívni. Nem szeretném se én, se a párom, hogy ott legyen az esküvőn.

Nem szimpatikus az egész srác úgy ahogy van. Egyrészt olyan mintha, anyám fia lenne, másrészt pedig a mi családi asztalunknál ebéd közben győzköd minket hogy az iszlám mindenek felett, a macskát ki akarta vitetni a házból, mert nem lehet hím nemű állat a házban, anyám nem táncolhat, nem vehet fel akármit, ilyenek..

Anyám viszont biztos vagyok benne, hogy ki fog akadni és össze fogunk veszni mert számára az aktuális fickója mindig előrébb való mindennél. Attól tartok vagy apa párjával fog példálózni ő miért mehet, vagy hogy akkor ő sem jön.

Már napok óta ezen stresszelek. Mindig úgy csináltunk mindent, hogy a szüleimnek megfeleljek (nem csak az esküvővel kapcsolatban, az élet minden területén) és ezt az egy napot szeretnénk ha tényleg úgy lenne hogy nem kell családi feszülségek miatt görcsölni.

Az esküvőt saját megtakarításból finanszírozzuk, így is szerettük volna. Egyedül a ruhámat vette meg anyukám de ha szükséges én ezt visszafizetem neki ha annyira eldurvulna a helyzet.

Szerintetek jogosan nem szeretnénk az esküvőn látni, vagy nekünk kellene ezen is felülkerekedni és meghívni őt is?

Köszönöm a válaszokat!

2023. máj. 9. 12:06
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
100%

"Már azon gondolkodom, hogy megmondom neki ő se jöjjön, a kapcsolatot pedig teljesen megszakítom vele."

Ne csak gondolkodj, hanem cselekedj így!

Lesz benned a kezdetben egy kis rossz érzés, de a lényeget tekintve meg fogsz könnyebbülni.

2023. jún. 17. 11:14
 42/45 anonim ***** válasza:
100%
Legalább az esküvőd kapcsán kibukott, kinek is akartál te tök feleslegesen megfelelni egész életedben. Még mindig jobb, mintha az unokáinál játszotta volna el és akkor esett volna le neked nagy naivan, milyen is igazából.
2023. jún. 17. 13:52
 43/45 anonim ***** válasza:
86%
Feleségemmel márciusban ismerkedtünk meg,júniusban volt a nővérének az esküvője. Mivel pár hónapja ismertük csak egymást nem voltam még náluk a barátnőm mondta,hogy nyugodtan menjek el jól fogjuk magunkat érezni. Én megmondtam neki ne haragudjon de pár hónapja ismerjük egymást,ráadásul a nővére meg sem hivott hogy néz az ki,hogy én csak úgy beállitok. Hétvégén mondta menjek el érte bementem,bemutatott a családjának a nővére meg átadott egy meghivót és mondta,hogy sok szeretettel várnak az esküvőjükre és a lakodalomba. Na igy rendben igy már elmentem,ellenkező esetben nem mentem volna el,az mégis pofátlanság lett volna!!!
2023. jún. 17. 15:16
 44/45 anonim ***** válasza:
100%
Édesapád mit szól hozzá? Beszólhatna anyukádnak,hogy moderálja magát! Azért esküvőn mégsem illene balhézni! Nem igy kellene örökre szóló élményt szerezni nektek! Konkrétan tudok egy esetről ahol a vőlegény anyukája játszotta az aggódó szülőt. Konkrétan kiosztotta a menyasszonyt,hogy rendesen viselkedjen a kisfiával szenben mert agyonüti! Aztán csodálkozott amikor a férje a fia meg a többiek kiosztották,szegény menyasszony meg sirt alig tudták megnyugtatni! Utána meg csodálkozott,hogy nem áll vele szóba senki,a fiatalok sem mentek hozzá évekig! Pedig ő csak jót akart a kisfiának! Az már eszébe sem jutott,hogy nem kellene igy viselkedni,mindenkit megbotránkoztatni. Persze ok nélkül! Azóta is szépen megvannak a mamát meg messze elkerülik!
2023. jún. 17. 19:23
 45/45 anonim ***** válasza:
100%
Szard le, elég sok dolgot kell szerintem most intéznetek, nem kell még anyuddal is foglalkozni és idegeskedni miatta. Én mondjuk nem mondanám neki, hogy ne jöjjön, mert ha akar jön, ha nem akkor nem és a pénzt is leszarnám, ad amennyit ad. De egy felnőtt ember csak meg tudja érteni, hogy miért döntöttél így. És az, hogy a viselkedésednek meg lesz a böjtje, hát ez anyudra is igaz... ilyeneket te is tudnál mondani. Én is igykeztem mindent úgy csinálni mindig, hogy anyumnak jó legyen. Az esküvőnkkel kapcsolatban is, pedig nem sok kedvem volt hozzá, de mondom okéééé legyen, aztán tessék mire mentem vele? Semmire. Vannak emberek akiken nem lehet segíteni.... :) Ezt egyszer be kell látni. Én most láttam be, hogy úton van nálunk a babó és nincs kedvem anyám hülyeségeivel foglalkozni. Minél előbb leszarod, annál előbb leszel nyugodt.
2023. jún. 20. 13:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!