Szerintetek baj, ha szeretnénk hogy miután gyermekünk betölti a 18at minden költséget ami az övé magának fizessen? és miután betölti a (18-20at) elköltözne tőlünk és próbálna lábra állni az életben? (Külföld)
Ha lesz addigra saját fix bevétele, ami elegendő arra, hogy megalljon a saját lábán, akkor rendben van szerintem.
Én is 18 évesen lettem teljesen önálló, messze a szüleimtol. Egyetlen egyszer kellett kölcsön kérnem tőlük, az első fizetésem hónapjában. Ugyanis nem tudtam hogy kell beosztani a kevés kezdő fizumat, a második hónapban már megtanultam.
Azért legyetek ott mögötte, mert ijesztő ám az eleje ennek az önállósodasnak.
Csore fenekkel engedd el a nagy vilagba ahol egekben vannak az arak.
Legalabb egy kis összeget kellett volna az a 18 ev alatt felre tenni a szamara, hogy legalabb egy lakas araba betudjatok szallni. Nem mondon, hogy lakast kell venni, de valamivel tamogatni.
Regebb is kegyetlen vilag volt de most meg inkabb az van
"miután gyermekünk betölti a 18at minden költséget ami az övé magának fizessen?"
Nem tudom, milyen idős most, de szóljatok neki, hogy ossza be a zsebpénzét, gondolkodjon el a mozi meg a fagyi szükségességén, mert a 18. szülinapjától fizethet mindent magának.
Mondjuk 18 évesen még 1 évem volt az érettségiig, halványlila gőzöm sincs, miből fizettem volna a középsuli fennmaradó 1 évére a buszbérletet, vettem volna 2 új bugyit az elkopottak helyett meg hasonlók - diákmunka itt akkor még nem létezett.
És igen, ahogy a 3-as is írja, ez sokban függ attól, hogy mi az életcélja, szalagmunkás lesz, vagy az orvostudományok doktora...
"És miből fog élni a gyerek külföldön? "
Azért ha ki akar menni külföldre dolgozni, azért ne a szüleitől várja, hogy fizessék a drága külföldi albit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!