Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek baj, ha szeretnénk...

Szerintetek baj, ha szeretnénk hogy miután gyermekünk betölti a 18at minden költséget ami az övé magának fizessen? és miután betölti a (18-20at) elköltözne tőlünk és próbálna lábra állni az életben? (Külföld)

Figyelt kérdés
2022. márc. 4. 08:19
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
76%

Ha lesz addigra saját fix bevétele, ami elegendő arra, hogy megalljon a saját lábán, akkor rendben van szerintem.

Én is 18 évesen lettem teljesen önálló, messze a szüleimtol. Egyetlen egyszer kellett kölcsön kérnem tőlük, az első fizetésem hónapjában. Ugyanis nem tudtam hogy kell beosztani a kevés kezdő fizumat, a második hónapban már megtanultam.

Azért legyetek ott mögötte, mert ijesztő ám az eleje ennek az önállósodasnak.

2022. márc. 4. 08:30
 2/39 anonim ***** válasza:
97%
Én azért anyagilag támogatnám amíg pl.tanul. Amíg nem tud biztosan megállni a saját lábán addig segíteném. Nem az hogy betölti a 18-at aztán viszlát, kezdj magaddal amit akarsz.
2022. márc. 4. 08:31
 3/39 anonim ***** válasza:
97%
Ha 18 évesen van egy piacképes szakmája, normális munkahelye, akkor nem baj. Ha viszont ott áll mindenféle végzettség nélkül, érettségizni abban az évben fog, és tervben van mondjuk az orvosi egyetem, akkor baj.
2022. márc. 4. 08:36
 4/39 anonim ***** válasza:
87%

Csore fenekkel engedd el a nagy vilagba ahol egekben vannak az arak.

Legalabb egy kis összeget kellett volna az a 18 ev alatt felre tenni a szamara, hogy legalabb egy lakas araba betudjatok szallni. Nem mondon, hogy lakast kell venni, de valamivel tamogatni.

Regebb is kegyetlen vilag volt de most meg inkabb az van

2022. márc. 4. 08:47
 5/39 anonim ***** válasza:
100%

"miután gyermekünk betölti a 18at minden költséget ami az övé magának fizessen?"

Nem tudom, milyen idős most, de szóljatok neki, hogy ossza be a zsebpénzét, gondolkodjon el a mozi meg a fagyi szükségességén, mert a 18. szülinapjától fizethet mindent magának.

Mondjuk 18 évesen még 1 évem volt az érettségiig, halványlila gőzöm sincs, miből fizettem volna a középsuli fennmaradó 1 évére a buszbérletet, vettem volna 2 új bugyit az elkopottak helyett meg hasonlók - diákmunka itt akkor még nem létezett.

És igen, ahogy a 3-as is írja, ez sokban függ attól, hogy mi az életcélja, szalagmunkás lesz, vagy az orvostudományok doktora...

2022. márc. 4. 08:51
 6/39 anonim ***** válasza:
93%
És miből fog élni a gyerek külföldön? Vagy ti is ott vagytok vele külföldön? Elég alap infók nincsenek meg, egyébként egyetértek az elsővel. Ha a gyerek megáll a lábán, akkor nem probléma, legyetek ott mellette továbbra is.
2022. márc. 4. 08:51
 7/39 anonim ***** válasza:
91%
Na, megint egy provokatív kérdés? Gumicsont bedobva, semmi konkrétum?
2022. márc. 4. 09:00
 8/39 anonim ***** válasza:
89%
Igen baj. Remélem ezek után ha elmegy, soha többé nem fog hírt adni magáról. Mert ezt érdemelnék a hozzád hasonló véglények, akiknek a gyerek csak egy kolonc, akit a jogszabályban megszabott ideig, de egy nappal sem tovább el kell tartaniuk.
2022. márc. 4. 09:02
 9/39 anonim ***** válasza:
96%
Jesszus, de jó, h nekem nem ilyen szüleim vannak.
2022. márc. 4. 09:21
 10/39 anonim ***** válasza:
8%

"És miből fog élni a gyerek külföldön? "

Azért ha ki akar menni külföldre dolgozni, azért ne a szüleitől várja, hogy fizessék a drága külföldi albit.

2022. márc. 4. 09:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!