Szerintetek baj, ha szeretnénk hogy miután gyermekünk betölti a 18at minden költséget ami az övé magának fizessen? és miután betölti a (18-20at) elköltözne tőlünk és próbálna lábra állni az életben? (Külföld)
Es ha teged 17 evesen szelnek eresztettek ezt a sorsot szanod a sajat gyerekednek is?
Szerintem nem fog 30 eves koraig a nyakadon maradni.
Kar volt szülni ne haragudj ha csak annyi a celod,hogy meg szabadulj töle amikor mar nem kis cuki mint egy kis kutya
Szerintem a 18 éves életkor betöltése az még semmi. Ha nincs állása, akkor az a pénz (hacsak nem milliárdokat raktatok össze - ami kisembertől ma nemhogy Magyarországon, a milliárd - még forintban is - külföldi, nyugat-európai, de amerikai szemmel nézve is abszurd - szóval ha nem milliárdokat raktatok össze, akkor jó esetben hamar elfolyik, ha nem kapta meg a megfelelő életvezetési-nevelési hátteret) , rossz esetben megveszi az álmait, egy motor, egy vadonatúj, egész falat betöltő okostévé, egy új autó, egy új mobil, házimozirendszer, ez az és huss... már nincs is egy peták se az egészből (és akkor még örülhetsz, hogy nem drogokra, piára, meg nőkre költötte).
Nem. Ez így nem megy. Meg kell tanítani gondoskodni magáról, ellátni magát, arra, hogy dolgozni kell munkahelyen, hogy be kell fizetni a számlákat, hogy ki kell jönni a hóvégéig, ha nem multimilliomos és nem telik házvezetőnőre, akkor a munka mellett mosni, főzni,takarítani kell (vasalni is illik), stb.
Ki lehet lökni a gyereket az életbe, de akkor úgy jár szerencsétlen, mint szegény édesanyám, aki egy alkoholista apa mellett csakis és kizárólag az édesanyjának (a nagymamámnak) köszönhette, hogy maradt valamije is az életben, és hogy arra vitte, amire.
18 évesen mégis milyen szakmája lenne, amiből eltarthatná magát?
Úgy őszintén, mert én hiába mentem direkt olyan szakiskolába, ahol az érettségire szakmát kellett volna kapjunk, a mi évfolyamunktól váltottak, és nem voltak gyakorlataink, meg semmi, hanem érettségivel végeztünk csak, és aztán 2 év volt a valós képzés.
Szóval ki akarod rakni végzettség nélkül. Gratulálok kérdező. Aztán majd 20 év múlva jön itt a meglepődött kérdés, hogy rád sem néz az a gonosz gyerek és jajj segítség kéne. A családokban a segítség két irányú és a jogi kötelesség nem segítség.
Így a 18 évig nevelés nem segítség, hanem jogi kötelességed volt. A segítség ott indul, hogy elmúlik 18, de te segítesz neki elindulni az életben, vagy később foglalkozol az unokákkal. Ha a gyerek is azt fogja nézni, hogy jogilag mi a kötelessége, akkor havi 20 ezer szülőtartásra számíthatsz és arra, hogy időben elfekvőbe dob, hogy ne húzhassák rá, hogy nem kért orvosi segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!