Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám látogatóba jönne...

Anyukám látogatóba jönne hozzánk, hogy mondjam meg, hogy mi ezt nem szeretnénk?

Figyelt kérdés

Külföldön élek a párommal már évek óta. Évente 2-3 alkalommal látogatok haza, 2 hétre (drága a repjegy, hosszú az utazási idő).

A nyári látogatás inkább családi jellegű, mert barátok, barátnők nyáron szanaszét vannak, velük olyankor nem mindig jön össze a találkozás (ettől még szoros a kapcsolatom az otthoni barátnőimmel, általában Európán belül szoktunk találkozni, közös utazás keretében).

Július végén voltam otthon, most először jött a párom is velem.

Anyukám tavasszal vált el a férjétől, gondoltam, hogy majd hármasban csinálunk programokat, esetleg a nagyszüleimmel. Tervben volt pár nap Horvátország is.

Viszont anyukámnak új kapcsolata van azóta, most találkoztam a pasival én is először és hiába kedves, meg szereti anyukámat, nekem kicsit kellemetlen. Állandóan jófejkedne, viccelődne, ami inkább kínos, mint vicces. Ráadásul anyukám, amíg ott voltunk, egy napot nem volt velünk. Mert hogy ő megy a pasihoz (úgy, hogy ő 4-ig dolgozott, anyukám szabin volt, de ment neki ebédet főzni, a kutyájával foglalkozni).

Mi meg ott voltunk ketten a párommal, igazából totál feleslegesen, mert anyukám reggel 10-kor elment otthonról, este 9-kor ment vissza. Vidék, tehát azt sem mondhatjuk, hogy tele lettünk volna programlehetőségekkel, látnivalókkal. Kicsit feleslegesnek éreztem az ottlétünket, azt, hogy emiatt ennyit utaztunk, szerveztünk át mindent. Mert semmi mást nem csináltunk, csak amit itthon is szoktunk.

Párom is mondta, hogy érdekes neki az, hogy egész évben halljuk, hogy mennyire hiányzom, miért nem jövök haza gyakrabban, aztán most, hogy ott voltam, anyám kis túlzással hozzám sem szólt.

Viszont most mondta anya, hogy ősszel kijönnének a párjával 2-3 hétre hozzánk. Én ebben azt érzem, hogy a pasi jönnek világot látni, de mivel a szállás, éttermezés nagyon drága, nálunk lennének. Nekem ehhez nincs kedvem, nem akarom itt hetekig kerülgetni. És gondolom ugyanaz lenne, mint mikor hazamentünk most, hogy anya le sem szakad róla, mindent ketten csinálnak, de azért arra jó vagyok, hogy itt aludjanak.

2023. aug. 31. 13:03
1 2 3
 1/28 Metionin ***** válasza:
92%
Mondd meg, hogy a pasit ne hozza. Én sem örülnék neki, végülis számotokra ő egy idegen. Ha már egy ideje együtt vannak anyáddal, úgy már szinte okés lenne de ha jól értelmezem, pár hónapos kapcsolatról beszélünk? Hát tuti nem, fordított esetben a szülő sem feltétlenül szeretné hetekre vendégül látni a gyereke pár hónapos kapcsolatát.
2023. aug. 31. 13:18
 2/28 anonim ***** válasza:
93%
Nyugodtan mondd meg, hogy ne haragudj, de nem tudlak ennyi időre vendégül látni titeket.
2023. aug. 31. 13:21
 3/28 anonim ***** válasza:
94%
Ugyanezt mondd el neki is, ha mered...
2023. aug. 31. 13:23
 4/28 anonim ***** válasza:
93%
Ha én a párommal látogatom meg a külföldön élő lányomat, akkor minden esetben szállodában alszunk, szerintem ez így normális,( mi már 18 éve vagyunk együtt, de a lányommal soha nem éltek egy fedél alatt), tényleg kellemetlen lehetne, inkább ezt elkerüljük. Ha egyedül megyek, akkor náluk alszom. Csak mellesleg mondom, hogy egy friss kapcsolat 2-3 hétnyi tartózkodás alatt sex nélkül nem életszerű, tehát...
2023. aug. 31. 13:24
 5/28 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem kerek -perec meg kell mondani, hogy nem, nem tudok 2-3 hétre vedéget fogadni. Nem kell magyarázkodnod!

Ha firtatja, meg kell mondani, hogy egy ismeretlen embert nem akarsz kerülgetni hetekig, vendégül látni meg pláne nem. Elfogadod, hogy van új párja, élje az életét, szórakozzanak, de baromi rosszul esett neked, hogy hazamentetek, ritkán találkoztok és gyakorlatilag le se sz...ta a fejeteket, és nem kívánod ezt a saját otthonodban megismételni. Ha kijönnek, szívesen találkozol vele , csinálsz közös programot, de ne hozzád telepedjenek be, van ezer és ezer féle szálláslehetőség, ahol úgy szórakoznak,a hogy akarnak!

Pont nem érdekelne, hogy mennyire sértődik meg!Az én kontómra biztosan nem nászutaznának az otthonomban, mert nem rád kíváncsi, hanem kell neki az ingyen szállás, meg nyilván ellátás és még szórakoztasd is őket...

2023. aug. 31. 13:28
 6/28 anonim ***** válasza:
90%

Küldjél neki szállásfoglalós oldalakat, és kérd meg, hogy szóljon, ha megvan a programjuk, mert ha itt lesznek, szívesen elmész vele egyet kv-zni! Aztán vagy veszi a alapot vagy nem. Ha nem, akkor meg kell neki mondani, hogy nem tudtok két embert elszállásolni, ill. vendéget fogadni ilyen hosszú időre.

Ha tovább akadékoskodik, akkor nyugodtan rá lehet borítani az asztalt, meg a nyári sérelmeket. Az én kontómra nem nyaraltatná a barátját, az biztos, és egy hétvége erejéig se kerülgetnék egy vadidegent az otthonomban, az is fix.

2023. aug. 31. 13:40
 7/28 anonim ***** válasza:
62%

Mondd meg neki hogy max 3 napra jöhetnek. Ha annál többet, akkor segítesz nekik szállást keresni.

Senki nyakára nem megyek soha max 2 éjszakánal tovább. Még azt is sokallom, de a rokonok ragaszkodnak hozzá hogy ott aludjunk.

Most nyáron egy hétre mentünk, mert ügyeket is kellett intézni, kivettem egy kis vendégházat a szomszéd faluban. Nekik pedig megmondtam, hogy ez túl sok idő és nem akarok senkire raakaszkodni ennyi ideig.

És lám, nem sértődtek meg.. 🧐😃

2023. aug. 31. 13:55
 8/28 anonim ***** válasza:
95%
Úgy lenne a legtisztább elmondani ahogy fent leírtad nekünk.
2023. aug. 31. 14:32
 9/28 anonim ***** válasza:
95%
Vagy elmondod az igazat vagy keresel valami kifogást.
2023. aug. 31. 15:24
 10/28 anonim ***** válasza:
97%
Basszus, 2-3 hét az rengeteg.
2023. aug. 31. 16:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!