Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám látogatóba jönne...

Anyukám látogatóba jönne hozzánk, hogy mondjam meg, hogy mi ezt nem szeretnénk?

Figyelt kérdés

Külföldön élek a párommal már évek óta. Évente 2-3 alkalommal látogatok haza, 2 hétre (drága a repjegy, hosszú az utazási idő).

A nyári látogatás inkább családi jellegű, mert barátok, barátnők nyáron szanaszét vannak, velük olyankor nem mindig jön össze a találkozás (ettől még szoros a kapcsolatom az otthoni barátnőimmel, általában Európán belül szoktunk találkozni, közös utazás keretében).

Július végén voltam otthon, most először jött a párom is velem.

Anyukám tavasszal vált el a férjétől, gondoltam, hogy majd hármasban csinálunk programokat, esetleg a nagyszüleimmel. Tervben volt pár nap Horvátország is.

Viszont anyukámnak új kapcsolata van azóta, most találkoztam a pasival én is először és hiába kedves, meg szereti anyukámat, nekem kicsit kellemetlen. Állandóan jófejkedne, viccelődne, ami inkább kínos, mint vicces. Ráadásul anyukám, amíg ott voltunk, egy napot nem volt velünk. Mert hogy ő megy a pasihoz (úgy, hogy ő 4-ig dolgozott, anyukám szabin volt, de ment neki ebédet főzni, a kutyájával foglalkozni).

Mi meg ott voltunk ketten a párommal, igazából totál feleslegesen, mert anyukám reggel 10-kor elment otthonról, este 9-kor ment vissza. Vidék, tehát azt sem mondhatjuk, hogy tele lettünk volna programlehetőségekkel, látnivalókkal. Kicsit feleslegesnek éreztem az ottlétünket, azt, hogy emiatt ennyit utaztunk, szerveztünk át mindent. Mert semmi mást nem csináltunk, csak amit itthon is szoktunk.

Párom is mondta, hogy érdekes neki az, hogy egész évben halljuk, hogy mennyire hiányzom, miért nem jövök haza gyakrabban, aztán most, hogy ott voltam, anyám kis túlzással hozzám sem szólt.

Viszont most mondta anya, hogy ősszel kijönnének a párjával 2-3 hétre hozzánk. Én ebben azt érzem, hogy a pasi jönnek világot látni, de mivel a szállás, éttermezés nagyon drága, nálunk lennének. Nekem ehhez nincs kedvem, nem akarom itt hetekig kerülgetni. És gondolom ugyanaz lenne, mint mikor hazamentünk most, hogy anya le sem szakad róla, mindent ketten csinálnak, de azért arra jó vagyok, hogy itt aludjanak.

2023. aug. 31. 13:03
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy tényleg nem rád/rátok kíváncsi, mert ha az lett volna, akkor nyáron is többet lett volna veletek. Igen, "világot látni" akar a pasijával.

Amúgy (már ha nem titok), országot ne írj, ha nem akarsz, de Európa, vagy távolabb?

2023. aug. 31. 16:08
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Lehetne tárgyilagosan elmagyarázni, hogy nálatok kevés szoba van ahhoz, hogy ők életvitelszerűen néhány hetet töltsenek és zavarnátok egymást, de tudsz pár jó és olcsó szállást a közelben, így együtt is lehettek, de nem zavarjátok egymást a korán kelés, későn fekvés, főzés, fürdés közben. Erre vagy visszakozik vagy elfogadja.
2023. aug. 31. 17:25
 13/28 anonim ***** válasza:
97%
Anyu, amikor otthon voltam a Pistivel, le se xartal, mert a Jani volt a fontos. Így nem igazán látom értelmét, hogy vendégül lássalak.
2023. aug. 31. 18:45
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen rovid kapcsolat utan pofatlansag azt hinni, hogy valaki jelenlete termeszetes az otthonotokban. Meg hogy anyuka 2 hetig, ha messze van, az nekem rendben. De egyedul. Es ha ti hivnatok meg pasival, tobb ev ismeretseg utan.
2023. aug. 31. 19:08
 15/28 anonim ***** válasza:
94%
Te majd egész más kapcsolatot alakíts ki a lányoddal (ha lesz) mint anyád veled. Ő merje nyugodtan megmondani ha valami nagyon gáz. Mert anyád viselkedése az.
2023. aug. 31. 19:22
 16/28 anonim ***** válasza:
19%

Varj visszakerdezek: evek ota elsz kulfoldon es evente 2szer hazautazol ALKALMANKÉNT 2 hétre? Jol ertem, igaz?

Draga a repjegy, hosszu az út. Akkor masik foldreszen elsz (irtad is, hogy baratnokkel Eurpan belul megoldod a zalalkakat.) Jól értem, igaz?

Amirol viszont nem irtal: akkor ha teszem azt 4 eves elsz kulfoldon az 4x3x2 hetet jelnet anyukadnal? azaz volt mar kb. minimum 4 havi itthonléted. ilyenkor kizarolag anyuddal vagy? csak vele programozol? Ha jon a pasid anyudnal sose sze.eltetek. A rezsibe mindig beszalltal? Mindig te hivtad meg mindenre ot es az akkor meg vele elo apukadat is? .inden percet veluk toltottel es nem hagytad ott oket, mert mentel a baraznoidhez vagy mashova?

Mert csak ebben az esetben lenne igazsagos ilyen csunyan megjegyezned, hogy most amikor epp szerelmes (uj kapcsolat elejen biztos apukaddal is uyganez volt csak akkor te még petesejt voltal:-), ha apukad nem sokaog volt anyuddal, akkor nem tudom lattad-e anyud es a volt ferjet kapcsolatuk kezdeten...) akkor teged csak kihasznalna egy kiutazassal.

Kicsit ugy tunik magadbol indultal ki...de nem.baj.

Nehogy felreerts nem beolvasas akar lenni, en is ereztem mar hasonlot en is voltam szamito es velem szemben is, meg voktam nagylelku is epp anyagi jelyzettol es szimpatiatol is fuggoen.

Tehat szerintem, mivel anyad az anyad es csak szereted, csak felnevelt es ha jol ertem o nem ment eddig evente 3x2 hetekre hozzatok, ezert szerintem lehet egy atany kozeputat megvalositani. Ilyenre gondolok: kerek perec jelents ki egy konkret idotartamot es idoszakot amikor jojjenek. Monds hogy omtoberben johetnek 2 hetre, akkor tudsz kivenni 1 het szabit a paroddal, de a masik heten egyedul kell legyenek, es utana meg jonnek hozzatok valamit "szerelni", vagy valami tavoli baratok baratok lakni egy honapra vagy akarmi. vagy azt mondani ennyit tudtok raszanni most (vegul is te is 2 heteket vagy itthon).

Mar ennek lebeszelesekor tisztázni kell, hogy mivel latod milyen nagyon friss es szerelmes a kapcsolatuk, hogy a legjobb az lenne, ha maguknak vasarolnanak be es maguknak foznenek. Egy kozos nagyobb csaladi, barati munkatarsas osszejovetelt ajanlj fel, hogy akkor nalatok lenne valami fozocskezos sutogetos est, ahova mindenki hoz valamit. beszelj meg veluk egy programot, hogy az biztos veluk lesz, elmentek valami nevezetes helyre vagy valami, de amugy jaanld fel, hogy javasolsz nekik latnivalokat (ingyeneset es belepodijasat is), de sajnos jelenleg nem alltok ugy hogy arra oket meg tudd hivni barmennyire is szeretned, de ok menjenek nyugodtan, estenkent majd talalkoztok es beszamolnak milyen volt a napjuk.

Emkatt is jo ha azt mondod es valoban dolgozol amikor ott vannak vagy csak kamuzod, de ok azt hiszik dolgozol.

Ugya is igy azert nem olyan nagy kerulgetes.

Az hogy az uj ferje szerinted nem jo humoru, meg idegesito az szubjektiv, lehet o meg rolad gondolt hasonloakat, hogy milyen fakarot nyelt, izetlen fiatal vagy. Tehat szerintem kiborhatnad anyad kedveert. De szabj egyertelmu hatarokat hogy 2 het es ha probalkozna, mondd sajnos nem tudod megoldani semmikepp es egyebkent meg mehet ebbe vagy abba a hotelbe ha meg futja ra a penze.

Amugy meg nem ertem, ha lattad a szitut az elso ket nap utan, akkor miert nem mondtad a szerelemtol.vak anyukadnak feleehuzva, higy anya tiszta gaz vagy, mint egy kamasz, nem veszed eszre, hogy itt van az en parom is? Es mar tett is megjegyzest nekem, hogy ...es amit itt leirtal elmondod megemlitve a horvat nyaralas belengeteset is. Miert nem mentetek kettesben a paroddal Horvatorszagba? (nehogy azt mondd, hogy azert mert anyud kocsijara lettetek volna szorulva es arra meg nem lett volna oenzetek, hogy ti tankoljatok bele? Remelem nem.

Kicsit azert ugy erzem bosszut akarsz allni sertodottseg miatt anyadon, hogy nem a horvat nyaralast nyomatta veletek, hanem uj pasit nyalt-falt, etetett.

De te tudod. Ha nem csak o, de mas vendeg se hianyozna osszel, akkor mondd gondok adodtak most szeptemberi evkezdeskor a munkahelyeden, bizonytalanna valt a helyzeted, nem akarsz senkit se vendegul latni...vagy a paroddal vannak gondok. Mindegy valamit kamuzz es igy legalabb veszekedes se lesz belole vagy bantas.

2023. aug. 31. 22:13
 17/28 anonim ***** válasza:
17%

16 volzam bocs javitani probaltam, de nem sikerult mindenhol, tehat amikor itthonra jotzel 2 hetekre akkor anyudat es az elozo ferjet mindenre te hivtad meg. Szerinted te sose voltal utba a lakasukban? stb stb egy kicsit forditsd meg a szemszoged. (raadasul te is azt irtad most elsoszor mentek haza a paroddal, akkor nem ertem azt a valaszolot aki szerint ez biztos tok okes forditva meg nem. Vegul is kehet anyukad nem tartotta a parod szimpinek es nem akarta kerulgetnoi es helyette inkabb lelepett mindenfele indokkal az uj pasihoz ebed fozes nala? miert nem.veletek otthon fozte meg es vitte el neki a kesz etelt...ez gyanus lenne. Ha az uj pasija meg probalt veletek jofejkedni, csak szerinted nem vokt ez ertekelheto, akkor ez a lehetoseg meg inkabb fenn all.

Vegul is nem voltunk ott. Te igy erezted, rosszul esett. Ertheto.

2023. aug. 31. 22:19
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
17, nem az új férje az anyjának, hanem az új kapcsolata, nem élnek együtt (csak azért írom, hogy így a kérdező nyilván nem is zavarhatta az új pasit az anyja lakásában, hiszen az anyja is inkább a pasi lakásában volt szinte egész délutánokat.
2023. szept. 1. 07:08
 19/28 anonim ***** válasza:
78%

17-es, elnézést, most látom, hogy még az előző férjét írtad úgy, hogy férje, akkor ezt félreértettem.

Mindezzel együtt is azt mondom, az ő lakása, és azt lát ott vendégül, akit akar, mármint a kérdező. Lehet csűrni-csavarni, meg hogy ő mennyire volt otthon az anyjánál láb alatt a párjával, de ő azért mégiscsak úgy jön Magyarországra, mintha haza menne.

Felnőtt lányom van, 11 ezer kilométerre, nekem valahogy kínos lenne náluk héderezni 3 hetet, pedig a lányom apjával élek. Pedig hívnak mindig.

2023. szept. 1. 07:12
 20/28 anonim ***** válasza:
81%
2-3 HÉT? No way. Maximum 4 NAP, a többit oldják meg maguknak, főleg, mivel kvázi egy idegent is magával cipel.
2023. szept. 1. 08:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!