16 éves vagyok, szüleim nagyon szigorúak, ritkán engedik hogy a barátommal találkozzak és köteleznek a programokra hogy velúk menjek pl: muzeumba ha azt mondom nem megyek jön a zsarolás (nincs telefon nem mehetek sehova) valami tipp erre?
Örülök, hogy egyetértesz. Az "offenzív" jelző is teljesen stimmel a vitastílusomra, hisz megpróbálom elérni, hogy az érintettek mást gondoljanak a világról, vagy legalább vitába szálljanak velem. Úgy tűnik teljesen hasztalan.
#15-ös vagyok
Elírtam a mondatot, 180 fokot fordult az értelme.
Ime a javított kiadás:
"Az nem baj, ha múzeumba mész, ahogy az sem, ha a szüleid nem hagynak neked elég szabadságot."
megint rosszul írtam.
Szóval:
Az nem baj, ha múzeumba mész, viszont az igen, ha a szüleid nem hagynak neked elég szabadságot.
21
Azzal, hogy beszólsz másoknak még nem mondtál semmilyen érvet, ami alátámasztaná azt, amit mondasz. Így nincs min vitázni, ráadásul a kérdés szempontjából teljesen OFF.
Melyik állításommal nem értesz egyet?
A Hyeronymus Bosch vagy a Manet kiállításon én bizony csak nézegetek, bezzeg a termésszettudományi Múzeumban kezembe is veszem a kiállítási tárgyakat :)
Én olvasni is szoktam a múzeumban, minden teremben van általános leírás és az egyes képekhez is sokszor, nemcsak a név-cím-technika-évszám. Mondjuk én már gyerekként is ki tudtam meríteni a kísérő felnőttet, mindig is érdekelt a művészet. Most már sokszor vázlatfüzettel megyek és rajzolok.
A kérdezőnek: ülj le a szüleiddel és felnőtt módjára tálalj nekik valami kompromisszumot. Mondjuk minden második hétvégén velük mész, a többin a pasiddal. Vagy elmész velük várost nézni, sétálni, fagyizni, amit akarnak, de a barátod is had jöhessen. Ilyenek. Legyél rugalmas, ne kezdj hisztizni, ne kösd az ebet a karóhoz, ha elsőre nem sikerül, pár hét múlva újra tárgyalhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!