Hogyan értessem meg a szüleimmel, hogy ha a gyerek nem akar 0-24-ben a szülei seggelukában lenni, attól még utálja őket?
Sehogy. Ahogy jelölted is, az érzelmi zsarolók sosem fognak megváltozni. Pillanatokra fel-feldereng bennük valami megbánás féle, aztán eltelik 3 nap és ugyanúgy folytatják a zsarolást, az érzelmi bántalamzást stb.
Egyik exemmel így szakítottam. Egy beszélgetés közben az anyjával derült fény rá, hogy ő NEM engedi, hogy a faluból a kisfia elköltözzön, de még azt is megpedzegette, hogy a 25 éves fia a házat sem hagyhatja el, mert van elég hely. Nem, nem csak sejtette, kimondta. A fia nem mehet el innen. Az anyja mellett kell maradjon, mert egy férfi életében az anyja a legfontosabb személy. Aztán négyszemközt ezt megbeszéltem exemmel, akinek nem volt túlságosan ellenére ez a gondolat, mert szegény anyja így-úgy, így szakítottam vele.
Ezt csak azért írtam le pluszban, hogy ne hagyd magad manipulálni. Ne engedd hogy a részed legyen ez a viselkedési forma.
8-as, érdemben nem sikerült válaszolnod, csak kötekedsz.
Kérdező: miért kell magyarázni bármit? Főleg az ilyen passzí-agresszív embereknek? Az érzelmi zsaroló sohasem változik meg. Soha, cserébe mindenkit tönkretesz maga körül.
Az ilyenekkel olyan gyorsan kell redukálni a kapcsolatot, amilyen hamar lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!