Egyesek miért költöznek a szülők nyakára?
Ebben a topikban kis túlzással minden második kérdés arról szól, hogy elvileg érett felnőtt párok odaköltöznek a szülők nyakára egy fillér nélkül. Rosszabb esetben oda vállalnak gyereket. Aztán persze jön a sírás-rívás, hogy nem jönnek ki a anyóssal, szülővel, hogy állandó a konfliktus, hogy gyerekként kezelik őket.
Azt nem értem, hogy két felnőtt, dologzó ember miért nem tud kivenni egy kisebb kérót. Persze ekkor azzal jönnek, hogy nem akarják albérletre kidobni a pénzt feleslegesen, de így meg sose fognak önállóan élni. Nem tudom, hogy ez most valami új jelenség, vagy páran nyafonak itt rendszeresen, hogy nem tudnak, vagy inkább nem akarnak felnőni.
Mert nem akarnak nyomorogni?
Mert esetleg ők jól kijönnek és kölcsönösen tudnak egymásnak segíteni?
Mert egy szülő sem él örökké és szeretik egymást, támogatják egymást, amíg lehet?
Miből gondolod, hogy attól nem lehet valaki felnőtt, mert gondoskodik a szüleiről?
Nem is szól erröl minden tizedik kérdés sem, nemhogy második.
Amúgy nyilván azért, mert ilyen ingatlanárak mellett, ha elmennek albérletbe, akkor hosszú távon sosem fognak előre lépni saját lakás felé, nem fognak tudni annyit félrerakni.
Nagyon sokaig elfogadott volt, hogy a szulokkel laktak a fiatalok es idos korukban gondoskodtak roluk.
Ez ma mar nem divat, a szulo csak nyug sokaknak
Mert van annyi eszük és mert tudnak alkalmazkodni, együtt élni a szeretteikkel.
Ismerek olyat, aki fene nagy felnőtté válásában már több, mint 10 éve albiban nyomorog, de félre tenni nem tud, előre haladni nem tud és ha pénz kell vagy akármi, rögtön a szüleit pumpolja, meg segítségért a rokonokat ugrasztja, mert még egy szerelőt sem tud intézni.
Nagyon felnőtt dolog, mondhatom!
Ha otthon maradt volna, mára már milliói lennének a bankban és önereje lakásra vagy akármire, nem a lepukkant albiba ölné a pénzét.
De ő képtelen bárkihez is alkalmazkodni és baromi rossz a természete is, szóval a szülei még így is jobban jártak.
Mire egyedul osszhotol egy lakast addigra mar tul oreg leszel mindenhez.
Szulok mellett jol lehet sporolni. Akkor is ha aljatok a reszit kajat stb..
Én anno azért költöztem haza, mert duplájára emelkedtek az albérlet árak, a munkahelyem megszűnt és az olcsó albérletet meg eladták a fejünk fölül.
De ennek így kellett lennie, mert anyum pont akkor került kórházba és azóta is ápolásra szorul, így én intézek mindent és főzök, mosok, takarítok rá is.
Senki nem érzi úgy, hogy a nyakára költöztünk sőt! Anyum azóta van jobban, hogy már nincs egyedül.
Szóval akár a szülő életét meg lehet menteni és meghosszabbítani azzal, ha nem hagyjuk egyedül magára és egyáltalán nem kell szégyellni a családban való élést. Én ezt üzenem mindenkinek!
Itt két dolgot ki kéne még emelni. Egyik az,hogy szinte a 20 évestől a 60 évesig minden nő elvárja a férfitől, hogy azonnal éljen külön,vagy legyen lakása, mert ő csak akkor lép kapcsolatra. Persze azt elfelejtik közölni,hogy ez főképpen azért van,mert a nők is le akarnak otthonról lépni és készbe ülni. Ez a fő igazság és nem kell családtervezéssel és gyerekvállalással takarózni,mint ahogy nagy divat.
Másik pedig az, hogy váláskor nagyon sokszor az egyik fél alól kirántanak minden talajt ,akár a saját lakását is és ha nem akar utcára menni,akkor kénytelen hazaköltözni.És higgye el mindenki, hogy akárhogy szereti is valaki a szülőjét,vagy a szülő a gyerekét, összetört élettel, ismét önállóságot elvesztve nagyon keserves élni és újraindulni. Főként férfiak sorsa ez, a nők nagy kombinátotok abban,hogyan nullázzanak le valakit, akár a bíróság előtti hisztivel, tragédia eljátszásával is. Két unokatestvérem élete tört így meg, ráadásul az anyjukkal élve egy férfinek az ismerkedés képtelenség, mert ugye ez "red flag"..
Nem mindenki eltartatja magát és nem mindenki "önként és dalolva " él a szülővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!