Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Idős korodban a gyerekedhez...

Idős korodban a gyerekedhez költöznél?

Figyelt kérdés

Tegyük fel már csak egyedül élnél, a gyerekednek saját családja lenne és egy vendégszobás háza. Idős lennél és gyenge. A gyereked felajánlaná, hogy hozzájuk költözhetsz, gondoskodnak rólad.

Elfogadnád vagy inkább mennél idősek otthonába vagy állami/magán ápolót fogadnál?

2022. aug. 2. 00:46
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
95%

Ha a gyerekem maga ajánlaná, akkor hozzá költöznék. De nem akarnám ráerőltetni magamat, nehogy rossz szájízzel éljünk együtt.

Egyébként amíg magamat el tudnám látni, és nem lennék önveszélyesen demens, addig inkább a sajátomban laknék.

2022. aug. 2. 01:01
 2/24 anonim ***** válasza:
90%
Nem. Inkább idősek otthona. Még ha nem is tekintene tehernek, én annak érezném magam. Élje a saját életét, én nem azért szültem, hogy viszonozzon bármit.
2022. aug. 2. 01:04
 3/24 anonim ***** válasza:
94%
Szüleimet ismerve nem venném őket magamhoz. Ott vannak a tesóim is. MÁsik részről ott volt anyós, majdnem együtt, csak 1 fal választott el. Majdnem ráment a kapcsolatunk, plusz a gyerek is megszívta. Ha ott tartok, akkor otthon, vagy inkább 24 órás megbízható házi ápoló. Sosem tenném tönkre a felnőtt gyerekem életét. Nem azért szültem.
2022. aug. 2. 01:05
 4/24 anonim ***** válasza:
89%
Nem tudnék erre igy felelni, még 30 se vagyok és kérdés leszek-e egyáltalán idős :D
2022. aug. 2. 01:33
 5/24 anonim ***** válasza:
94%

Nyilván örülnek a felajanlasnak, de tudnám, mekkora teher.

Nálunk a párom nagymamája ilyen, a saját fia valamiért nem fogadta be egyelőre, így egyedül el, de tolunk nem messze, így mi jarkalunk mindent intézni neki. Huszon évesek vagyunk. Nem egyszerű, meg azért szeret élni is a helyzettel, nyilván magányos.

Ha mindenki benne lenne és nem okoznek nagy gondot és muszáj, elfogadnám.

Az idős otthonok meg attól függ, milyenrol beszélünk. Ha magán és elég jól elátott, azt nehéz megfizetni. Az én nagypapam 90feletti, jelenleg szociális otthonban van, ő akart oda menni, nem egy színvonalas hely, de így is havi 80-100e körül van, amit a nyugdíja nem fedez mindig. Illetve nekünk kell vinni a gyógyszert stb, sokszor orvosi ellátást intézni . Nem nagyon figyelnek rá szerintem, persze mikor megyünk igen. De tény, hogy kb 2-2 ápoló van kb 40 idosre két műszakban . Így én se mennek jó szivvel idősek otthonába, hacsak nincs annyi pénzem, hogy valami jó helyet tudjak fizetni, de ez kb lehetetlen manapság. Azért igyekszünk, én kb 20 éves korom óta gondolok erre. ( ami szomorú ) De kb így is csepp a tengernek.

Szóval ha mindenki benne van, mennek, de közben zavarna, hogy teher vagyok, hiszen a gyermekemnek ott a saját családja, épp elég ez manapság .

2022. aug. 2. 02:30
 6/24 anonim ***** válasza:
81%

Kizárt. Éljék a maguk életét. Én is élem. Nem akarok már mások életritmusához alkalmazkodni. Megvan a magam élete, környezete, a bútoraim, tárgyaim, amikhez ragaszkodom. Ha úgy adódik, éjjel is nekiállok pogácsát sütni, olvasni.

Ha szükség van rám, megyek, vagy itt vagyok. Jöhetnek.

Barátnőim, barátaim vannak, nem akarom leépíteni a kapcsolataimat, hogy ne jöhessenek hozzám.

2022. aug. 2. 02:40
 7/24 anonim ***** válasza:
88%

Amíg normálisan el tudom látni magamat, addig biztosan nem, inkább laknék egyedül a sajátomban.

Ha valamennyire lerobbanok, nem tudok mindent megcsinálni, amit otthon kellene, vagy nem tudok egyedül autóval vagy tömegközlekedéssel elmenni valahová, akkor odaköltöznék, ha maga ajánlaná, és tényleg olyanok a körülményeik, hogy feltételezhetően valóban nem zavarnám őket olyan nagyon. Ha ez nem áll fenn, akkor otthon.

Azt egyébként minden helyzetben közölném vele, kb. 60 éves koromban (de lehet, hogy már előtte is említeném), hogy ha komoly ápolásra szorulnék (pl. 24 órás felügyelet, pelenkázás, úgy kell kivinni a fürdőbe megmosdatni stb.), akkor azonnal adjon otthonba, ne tegyék tönkre ők a saját életüket egy lerobbant ember ápolásával, ami elveszi minden idejüket és erejüket, és még csak nem is értenek hozzá. Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha demens lennék. (Bár egyébként ha szinte teljesen magatehetetlen lennék, vagy már előrehaladottan demens, de még lenne tiszta pillanatom, akkor akármilyen rosszul is hangzik, én bizony öngyilkos lennék (ha már eutanáziára nincs lehetőség). Semmi kedvem úgy élni, hogy nem tudok kimenni egyedül a wc-re, vagy nem tudom, ki vagyok és hol vagyok.)

2022. aug. 2. 02:47
 8/24 anonim ***** válasza:
72%
Inkább egyedül lógnék, mint velük.
2022. aug. 2. 02:49
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Amíg el tudom látni magam, akar kis külső segítséggel vagy lenne pénzem maganapolasra vagy arra a pénzt kipotolnak saját felajánlás alapján, addig sajátban maradnék. Ha csak az otthon a másik opció és ők ajánlanák fel, akkor halas lennék érte, és igyekeznék nem zavarni őket.
2022. aug. 2. 06:13
 10/24 anonim ***** válasza:
96%
Nem. Idősek otthonába mennék. Ez nálunk sosem volt kérdés
2022. aug. 2. 06:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!