Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Unokáknál hogy van? Amelyik...

Unokáknál hogy van? Amelyik gyerekedhez jobban kötődsz, úgy jobban kötődsz a tőle született unokákhoz?

Figyelt kérdés
2021. máj. 30. 08:57
 1/6 anonim válasza:
81%

Alapjában véve igen.

Ugyanis ha kölcsönös a kapcsolat, akkor azok a leszármazottak többször tesznek látogatást és többször van alkalmuk megismerni, megszeretni téged.

2021. máj. 30. 09:13
 2/6 anonim ***** válasza:
94%
Nem minden esetben, ismerősöm az egyik gyerekével elég rossz viszonyban van, az unoka mégis a mindene, és az ők közti feszültségnek nem az unoka eszi a kárát.
2021. máj. 30. 09:13
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ugyan nem unoka, hanem unokahugik és unokaöcsik. A nővéremmel jobban kijövök, a húgommal kevésbé. Nagyon szeretem őt is, de vannak iszonyú idegesítő, neveletlen dolgai, a sógorom is pont ugyanolyan. Hát akarva akaratlanul, de jobban szeretem nővérem gyerekeit. Arany szívűek, jól neveltek, imádnivalóak (mint nővérem). A húgom gyerekei pedig nagyon sokszor pont ugyanolyan neveletlenek és hisztisek mint a húgom és a sógorom. Nagyon szeretem őket is, és igyekszem nem mutatni senkinek, de egyszerűen sokk közelebb állnak hozzám a nővéremék gyerekestül mindenestül.
2021. máj. 30. 09:23
 4/6 anonim ***** válasza:
91%
Nem feltétlen. A nagymamámnak a fia volt a kedvenc, ő élt vele, az unokák közül mégis minket, a nagyobbik lánya gyerekeit szerette jobban, mint nagybátyámét.
2021. máj. 30. 09:42
 5/6 anonim ***** válasza:
73%

Általában azt az unokája szeretik jobban, akivel többet találkoznak, pláne, ha az az első unoka.

Nálunk is ez van, a mi gyerekünket heti egyszer látják a nagyszülők, a másik unokája meg mindig lepasszolják nekik, így heti 3-5 alkalommal is náluk van fél napig... Hát gondolhatod, hogy a mi gyerekünket nem szeretik annyira. Persze, próbálják titkolni, mert tudják, hogy mi így gondoljuk, de nem lehet tagadni igazából.

De ez már akkor kijött, mikor nálunk még csak úton volt a baba, feleannyi lelkesedéssel nem várták, mint az elsőt....

2021. máj. 30. 10:11
 6/6 anonim ***** válasza:

A férjem szülei élő példája a fent leírtaknak. Az öccsének a gyerekeit körberajongják, állandóan segítenek nekik, a gyerekek egész hétvégéket töltenek nálul, hogy tehermentesítsék őket. Hozzánk max vendégségbe jönnek, ahol ki kell őket szolgálni. Soha nem vigyáztak a gyerekünkre, akár egy délutánt is. Már nekem égő ez a fajta megkülönböztetés.

A családban ugyanez volt. Apósom volt a másodhegedűs a szülei szemében, mert ő nem vitte tovább a pedagógusi pályát, nem úgy mint a testvére meg annak a felesége. Ennek ellenére érdekes, hogy ők is ugyanezt csinálják a saját fiaikkal. Anyósom meg akkor orrolt meg a férjemre, amikor az első komolyabb barátnőjével összeköltözött (23 évesen) és ezáltal ugye elköltözött otthonról. Az elmondása szerint ez túl gyorsan történt és nem tudott rá felkészülni. Ja, bejelentették, hogy összeköltöznek és következő hónapban kivettek egy albérletet. Nem tudom mennyi rákészülés kellett volna. Aztán meg még merészeltek Budapestre is költözni, ami naaaaagyon messze van. (80 km nekik)

Szóval érdekesek ezek a családi viszonyok.

2021. máj. 31. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!