Át szoktad hívni 5-10 év közötti gyerekedhez a rokonait, hogy játszanak, foglalkozzanak már vele, vagy ők jelentkeznek?
Nem bébiszittelésre gondolok, hanem arra, hogy leülnek játszani a gyerekkel fél, vagy egy órát, amíg itt vagyok.
Most megkaptam, hogy azt mondja az unokatesóm a gyereknek, hogy majd jön játszani a gyerekemmel, ha én hívom. Én meg csak lestem, hogy nekem kellene utána szaladgálni, hogy tartson kapcsolatot a gyerekemmel..
Nekem eszembe nem jutott volna, hogy a rokonokat győzködjem, hogy érdeklődjenek a gyerekem felől és jöjjenek vele játszani, eddig azt hittem nem érdekli őket, azért nem keresik. A gyerek kérdezett rá, hogy miért nem jönnek a szobájába játszani, megmutatná a dolgait.
Megálltunk az ünnepeken koccintásnál és ajándékozásnál, unokateaókkal ennyi van. Szerintem ha valaki akar kapcsolatot tartani a gyerekemmel, az fel fogja rajtam keresztül keresni, nem? Ti milyen gyakran hívjátok a rokonokat gyerekezni?
Felénk is az a normális, hogy ők jönnek. Ha akar vele játszani vagy meglátogatni jöjjön. Én még nem hallottam olyant, hogy valakit úgy kell hívni..
Egyébként elképzelhető, hogy csak ezzel akarta kimagyarázni. Ha hívnád akkor meg ez lenne a baj egy idő után.
Én is úgy, mint az #5-ös. Felnőttet nem terhelek ilyennel, a gyerekek meg szeretnek együtt lenni családon belül. Meg a kis pajtik.
Ha a gyerek amúgy már ilyen szépen megfogalmazza a problémáját, akkor ugyanilyen szépen nyithat ő is a vendégek felé. ,,Gyere velem játszani." / ,,Gyere, nézd meg az új játékomat." Stb. Hívja nyugodtan játszani a felnőtteket, ha azok tényleg nyitottak rá, akkor menni is fognak. Ha meg nem, nem kell erőltetni.
Jönnek maguktól, persze egyeztetett időben. Ők szeretnék látni a gyerekeket. (Legalábbis ezt mondják, aztán jó, ha 3 percet foglalkoznak velük.)
Aztán van olyan rokonunk is, akit hívtunk, de a kicsit még nem is látták, pedig már 2 éves. 😅
Szerintem fel lehet ajánlani, hogy jöjjenek majd valamikor, szívesen látjátok, de a felajánlás után szóljon ő, hogy mikor jönne, és egyeztetni kell.
Nyilván nem úgy gondoltam, hogy beállít este 9kor, hanem hogy "héj, rég láttam Petit, szervezhetnénk valamit."
Szerintem így lenne normális, nem úgy, hogy "rég láttad Petit, játszhatnál vele valamikor" szerintem ez tukmálás, pláne hogy felnőtt-gyerek viszony. De akinél ez megszokott, az jelezze már, lehet én gondolom túl..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!