Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyesek miért költöznek a...

Egyesek miért költöznek a szülők nyakára?

Figyelt kérdés

Ebben a topikban kis túlzással minden második kérdés arról szól, hogy elvileg érett felnőtt párok odaköltöznek a szülők nyakára egy fillér nélkül. Rosszabb esetben oda vállalnak gyereket. Aztán persze jön a sírás-rívás, hogy nem jönnek ki a anyóssal, szülővel, hogy állandó a konfliktus, hogy gyerekként kezelik őket.

Azt nem értem, hogy két felnőtt, dologzó ember miért nem tud kivenni egy kisebb kérót. Persze ekkor azzal jönnek, hogy nem akarják albérletre kidobni a pénzt feleslegesen, de így meg sose fognak önállóan élni. Nem tudom, hogy ez most valami új jelenség, vagy páran nyafonak itt rendszeresen, hogy nem tudnak, vagy inkább nem akarnak felnőni.

2024. júl. 14. 21:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
69%

Évszázadokon át több generáció élt egy háztartásban annak minden előnyével, hátrányával, tehát ebben semmi újdonság nincs.

A történelem ismétli önmagát, nem mindenki engedheti meg magának anyagilag a különélést - véleményem szerint, akinek csak albérletre telik, az sem engedhetné meg magának, de ez már egy másik téma - de az is tény, hogy az ilyen életforma rengeteg kompromisszummal jár mindenki részéről.

Van, ahol az együttélés tartósan működőképes, van, ahol csak addig élnek együtt, míg a fiatalok össze nem tudnak annyi pénzt gyűjteni, ami egy saját lakás önerejére elég, de ahol csak a kilátástalanság szülte a kényszerű együttlakást és semmi koncepció nincs, az nyilván senkinek sem jó hosszútávon.

2024. júl. 15. 05:33
 12/21 anonim ***** válasza:
66%
Mert könnyebb a más lakásába fialni mint megdolgozni a sajátért és akkor szaporodni mikor már megteremtették a feltételeket.
2024. júl. 15. 06:14
 13/21 anonim ***** válasza:
47%
Mert jó a mama hotel. Ingyen kaja, ingyen szállás, ingyen van minden. :))
2024. júl. 15. 06:18
 14/21 anonim ***** válasza:
61%
10-es aha, mert az aztán rohadt szimpi volt, amikor az embergyűlölő pasi az első randin előadta hogy perelte el a Borderlineos exfeleségétől a 40 nm-es lakását, de cserébe a teljes berendezés, amit az asszony belerakott, maradt. Meg a fantasztikus kapcsolat az apósékkal. Én megmondtam, hogy amíg ezt nem zárja le magában, addig tőlem ne akarjon semmit. Persze, majd szex után reggel az exnő bögréjéből lesz gusztusom inni. 2 évvel egy válás után már igazán ki kellene dobni a múlt cuccait és nem úgy tekinteni rá "legalább nem kellett másikat vennem". És amikor gyerekkel küldi híd alá a pasi a volt nőt? Én sokkal több ilyet ismerek, mint fordítva.
2024. júl. 15. 06:25
 15/21 anonim ***** válasza:
81%
Plusz abba gondolj bele, hogy a nagyszülő 2 szobás lakásába/házába sokkal kisebb eséllyel tud beköltözni egy családanya gyerekekkel. Így a bíróság az ő érdekeiket nézi.
2024. júl. 15. 06:26
 16/21 anonim ***** válasza:
78%
1-es: hurrá, van valaki, aki nem a szülőket ekézi itt.
2024. júl. 15. 06:33
 17/21 anonim ***** válasza:
79%
1es sajnos ez az esetek legkisebb százalékában szól a szülők segítéséről. Többségében arról hogy két életképtelen ember felnőttest akar játszani ingyen és erre használják a mamahotelt.
2024. júl. 15. 06:35
 18/21 anonim ***** válasza:
96%

Nem tudom, de legalább egy állandó konfliktusforrás lesz belőle.

Szétmegy a szülők nyakán élő felnőttesdit játszó gyerekek idege, szétmegy a szülők idege.

Az esetek nagyrészében megy a vita.

Én pl rhadul nem tolerálnám, hogy 45 évesen alkalmazkodjak a csak papíron felnőtt gyerekem párjához, esetleg még egy gyerek sírását is hallgassam éveken át - és sokan nem tolerálják, aminek kemyénen hangot adnak, csak a "nagyon felnőtt házaspár" kb nem hallja meg.

A többgenerációs együttélés ahol működik az azért, mert annak aki "odaköltözik" 99%-ban nincs beleszólása semmibe. Pl olaszok, a Nonna a szent, amit ő mond az úgy van, a meny meg "így járt".

Ja, ez sem működik, csak "van", de az nem egészséges családi modell, és kicsit sem egyenlőek a viszonyok a családtagok között.

2024. júl. 15. 08:29
 19/21 anonim ***** válasza:

Hát #10-es, nagyon nem állja meg a helyét amit mondasz. Legfrissebb példa baráti körben:

20 év házasság, két általános iskolás gyerek, közösen épített 60 milliós ház, rajta hitel. Megromlott a házasság, és vajon ki költözött el? Anya a két gyerekkel albérletbe. Mert apa szerint nem romlott meg semmi. És ő ott lakik a mai napig, anya meg fizeti a brutál albérletet.

A másik példa a kolléganőm, ahol szintén nekik kellett lépni a gyerekkel együtt, mert ugyan apa öröksége volt az ingatlan, így csak az ő nevén, az már mellékes, hogy anya pénzéből IS volt a felújítás, meg úgy az élet. Nem baj, könnyebb kisgyerekkel albérletbe menni. Csak úgy kapkodnak utánuk.

Kérdező! Manapság átalakultak az igények, az életvitel. Régen valóban együtt élt több generáció, de nem volt az sem fenékig tejfel, mint ahogyan most sem. Amiben különbözött, hogy talán a jóval kisebb igények miatt jobban tudta segíteni a nagy család a fiatalokat akár csak egy telekkel, amire majd felhúzták kalákában a házat. Ma már ez nincs így, és 3 lehetőség maradt:

1. albérlet, ami elég erős kiadás

2. több évtizedig tartó hitel vállalása

3. ha az előző kettőhöz nincs meg a megfelelően fizetett állás, akkor vagy

3.a külföldre költözés jobb élet reményében

3.b költözés a szülők nyakára.

Utolsó eset viszont akkor is lehetséges, ha a szülők erőltetik a majdani gondozás reményében. Ami szintén kétélű fegyver....

2024. júl. 15. 12:20
 20/21 anonim ***** válasza:

Mert nem gondolnak a jövőre, azért. Drága az albérlet, otthon meg kész melegmálé van, a mama mindig rendelkezésre áll, aztán lehet fúrni egymást, hogy a szülők miért nem haltak még ki, hogy a felnőttest játszó kölkök végre egyedül lehessenek a házban.

Valaki írta az olasz példát. Na, úgy tud működni a dolog, másképp nem. Ki is nyírtam volna magam, ha apám nyakára szültem volna gyereket meg együtt kellett volna élnünk. Inkább spóroltam diákkoromtól kezdve és vettem egy kis lakást fiatalon. Ja, hitelből de legalább a sajátot fizettem. Most meg itt vagyunk egy kertes házban családként és nem kell senkihez sem alkalmazkodnunk.

2024. júl. 15. 14:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!