Szüleim nem szeretnék, ha külföldre költöznék, hogyan
kezeljem?
Figyelt kérdés
Kilátásba került egy külföldi költözés a közeljövőben, de a szüleim nem igazán díjazzák ezt. Nagyon féltenek és hiányolnának, kb. hetente másfél hetente találkozunk most. Elkezdtek negatívan befolyásolni, elhitetni, hogy nem bírkóznék meg a kihívással, és így nagyon nagy vívódás alakult ki bennem, elsősorban az érzelmi nyomás miatt.
A költözés anyagi és lelki állapot, fejlődés szempontbol lenne esedékes. Hogyan kezeljem a helyzetet, hogyan zarjam ki teljesen ezt a fajta érzelmi befolyásolást? Egyáltalán ki kell zárni?
Ha valaki nem akar gyereket, mindig azzal jönnek, hogy "ki nyitja rád az ajtót" "ki hoz egy pohár vizet" - szar ügy, hogy ők hiába szültek, nekik sem fog senki. :)
2023. febr. 2. 00:29
3/15 anonim válasza:
Tanuld meg ignorálni, ha nem megy, keress fel pszichológust.
2023. febr. 2. 00:34
4/15 anonim válasza:
Hát mért nem mennek ők is??
2023. febr. 2. 00:44
5/15 anonim válasza:
Hát ne költözz. Miért gondolod, hogy jobb lesz külföldön neked, ahol se kutyád, se macskád nincsen? Csak mert többet lehet keresni? Ezért inkább elmennél, és hátrahagynál mindent, amid itt van? A családod, a barátaidat, az ismerőseidet? Nem minden ám a pénz, de ha az fontos neked, akkor fejlődj, és keress többet magyarországon.
2023. febr. 2. 01:27
6/15 anonim válasza:
Majd Messengeren tartjátok a kapcsolatot. Basszus, nem a 70-es években élünk, hogy a távolság kommunikációs akadályt jelentsen.
2023. febr. 2. 02:06
7/15 anonim válasza:
Hány éves vagy ? Ha elmultál 18 éves és nem egy nagyranőtt csecsemő vagy ovodás szintjén állsz akinek mindent meg kell mutatni hogy kell csinálni.
Akkor mennyél nyugodtan .
2023. febr. 2. 06:07
8/15 anonim válasza:
Üzenném a szüleidnek, hogy járjanak el társaságba és ne rajtad telepedjenek meg, mert ennek soha nincs jó vége.
2023. febr. 2. 07:27
9/15 anonim válasza:
"Elkezdtek negatívan befolyásolni, elhitetni, hogy nem bírkóznék meg a kihívással, és így nagyon nagy vívódás alakult ki bennem, elsősorban az érzelmi nyomás miatt."
Ne hagyd magad befolyásolni. Ha akarsz, menj. Meg fogsz bírkózni a kihívással.
2023. febr. 2. 11:07
10/15 anonim válasza:
Fenékbe billenteném a szüleidet, pedig én is fiatal felnőtt lány anyja vagyok. Lányom 10 ezer kilométerre ment mesterszakra egyetemen, és ha valaki, hát én nagyon ragaszkodó anyukája voltam mindig. De ilyen eszembe sem jutott, hogy lebeszéljem, önbizalmát megingassam. Egyébként rengeteget jelentett neki önállósodásban az a két év, szüleid is meg fognak lepődni, nagyon pozitív változás egy fiatal felnőtt életében. Én szorítok Neked nagyon, és főleg: bízzál magadban! (Amúgy könnyebb megszokni a távolságot, mint a szüleid gondolnák. Van már video hívás, viber meg ilyesmik, ha pedig bejön Neked kint az élet, meg is látogathatnak, élmény lesz nekik is.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!