Mit tennétek, ha az egyik rokonotok köszönés és búcsú nélkül, hosszabb időre külföldre költözne?
Nekem az unoktatesóm csinálta ezt, akivel mondhatjuk jó a kapcsolat. Az haggyán, hogy nekünk nem szólt, de se az anyjának, se a hugának nem jelentette be. Egy hét csend után, mikor már égen földön kerestük, akkor méltóztatott elengedni egy telefont Angliából, mindezt 18 évesen, miután mi rendeztük el az itthon maradt dolgait, koliszoba takarítás, ilyesmi. Megmondom az igazat, nem azért haragudtam, mert nekem nem szólt, hanem azért, mert az anyját meg a hugát így itthagyta, egy büdös szó nélkül. Szegény anyukája rendesen kiidegelte magát, azt se tudta, hogy készül külföldre, aztán egy hétig ki volt kapcsolva a telója is.
Mikor fél év után hazajott, nem estem neki elsőre, de azért eléggé leszidtam, hogy nagyon hálátlanul viselkedett, a családja többet érdemelt volna, mert az anyja mindig is egyedül nevelte, úgy hogy tudom, hogy mindent, de mindent megkapott! Akkor azt mondta, tudja, oké hülye volt.
Azóta is sokszor jön, de már nem hozzuk szóba, ami volt elmúlt. ..
Ez mindenkinek a magánügye, hacsak nem a gyámom lett volna, akire rá vagyok utalva, vagy én az ő gyámja, akire rá van utalva, nem feltétlenül kellene ezt előre bejelentenie. Interneten ott a kapcsolattartás lehetősége egyébként.
Az jobban zavar, amikor a külföldön élő nagynéném nem szól időben, vagy nem nekünk szól, hogy jön haza látogatóba, és elvárja tőlünk, hogy szállást biztosítsunk neki. Nem érdekli, ha esetleg más dolgunk lenne.
Illett volna.
De hogy ezért haragudjon valaki?
Nem lehet, hogy mindenért és mindenkire megharagszol és nem hiányzott neki egy újabb előadás tőled, mielőtt elmegy?
Talán még hozzá kioktatni is szoktad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!