Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondolsz neked milyen...

Mit gondolsz neked milyen gyermekkorod volt? És ez hogy hat a mostani életedre?

Figyelt kérdés
júl. 22. 10:38
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
86%

Ja, igen: gyereket sohasem szülök, mert tudom, nem lennék jó anya, viszont tapasztaltam, milyen egy szr anya gyerekeként felnőni, és ezt senkinek nem kívánom.

júl. 22. 11:55
 12/39 anonim ***** válasza:
92%
A gyerekkorom álom volt. A szüleim mindent megadtak nekünk, nem elsősorban anyagilag - bár úgy is. Ugyanezt szerettem volna felépíteni magam köré, és sikerült. Remek családom lett, imádom a férjem, de ebben nekem is sok munkám van. Az életben semmiben sem támogattak (anyagilag) a szüleink, mindent magunk értünk el és ez így van jól. Voltak nagy megpróbáltatásaink is, de túlvészeltük. Szerintem a gyermekkor nagyon meghatározó. Vagy full ugyanazt szeretnéd - mert egy álom volt, vagy soha többet - mert kínlódtál, vagy ugyanazt éled - mert nincs erőd szabadulni az elszenvedett mintáktól. Több út van, de abban hiszek, hogy nem vagyunk tehetetlenek és bármikor fordíthatunk a sorsunkon.
júl. 22. 11:56
 13/39 anonim ***** válasza:
87%
Rettenet szar volt, most nem mennék bele a részletekbe. A mai napig küzdök vele, rányomta a bélyegét az egész szemelyisegemre és rengeteg munkámban és penzembe kerül, hogy kigyogyuljak a mentális betegségekből, amiket a gyerekkorom okozott.
júl. 22. 11:58
 14/39 anonim ***** válasza:
95%
Ja és 30 éves vagyok. #13 voltam
júl. 22. 12:00
 15/39 anonim ***** válasza:
83%

Alapvetően jó gyerekkorom volt, boldog családban nőttem fel, szüleim a mai napig boldogok együtt. Nem voltam túlzottan elkényeztetve, de megkaptam nagyrészt mindent, amire szükségem volt, érzelmileg és anyagilag is.

Ha volt hátránya a gyerekkoromnak, ami kihat a felnőtt életemre is, akkor az, hogy 4 kistestvér mellett mindig nekem kellett az okosabbanak, ügyesebbenek, felnőttebnek lennem. Így lett belőlem tipik ISFJ személyiség. Mai napig mindenhez úgy állok hozzá, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarjak máskokat, háttérbe sorolom minden igényemet és szükségletemet másokéval szemben és alapvetően nagyon védelmező típus vagyok. Emiatt felnőttként is nyilván sokan szeretnek, kevés olyan ember van, akivel nem jövők ki jól, de erősen oda kell figyelnem, hogy ne hagyjam magam kihasználni. Utóbbi sajnos két párkapcsolatban is rosszul végződött. Könnyen kerülök olyan helyzetbe, hogy hülyét csinálnak belőlem a jóhiszeműségem miatt, mert rendszerint úgy vagyok vele, hogy ahogy én hozzáállok másokhoz, ugyanazt kapom vissza. Két komoly lecke árán tanultam meg, hogy ez sajnos nem alapvető mindenkinek.

júl. 22. 12:31
 16/39 anonim ***** válasza:
77%
Voltak egész jó időszakok. Sokat utaztunk, jártunk el ide oda. Viszont apám nagyon nehéz személyiség. Ha valami nem tetszik neki a végtelensegig mantrázza azt mint valami papagály, míg végül teljesen romokban nem lesz az idegrendszered es nem veszi észre magát. Csak mondja mondja vég nélkűl.. e miatt rengeteget veszekedtek anyámmal. Komolyan nem ertem, hogy vannak együtt most is több mint 40 év után. Kamasz korom végére mar pánikbeteg lettem a sok stressz miatt otthon. Óriási felüdülés volt 23 évesen elköltözni, ami szintén nagyon nehezen ment mert elengedni nem nagyon akartak otthonról. Ezeket leszámitva azért jó volt de mai napig hajlamos vagyok a pánikbetegsegre. Sok évnyi minka van benne, hogy kemennyé tegyem magam mentálisan es fizikailag. Ebben a rengeteg sport sokat segített és teljesen atformáltam magam. Mostanra magabiztosnak és pszihésen is erősnek erzem magam. Nem vettem igenybe ehhez külső segitséget, mindent saját erőből értem el mert akartam!
júl. 22. 12:43
 17/39 anonim ***** válasza:
84%

Borzalmas.

Elvalt szülők. Egoista, alkesz, nyomorult lelkű apa, depressziós anya, majd válás után ez utóbbinak, az alkesz semmirekellő, pszihopata kanjai.

A felnőtt életemre pedig úgy hat, hogy rájuk nem nyitom az ajtót.

Leszarom mi van velük.

júl. 22. 13:13
 18/39 anonim válasza:
81%
Nekem nehéz gyerekkorom volt, sőt amíg édesanyámmal éltem minden nehéz volt, és sajnos traumatikus. Mióta a férjemmel élek, kezdek rá jönni arra, hogy bizony vannak bennem sebek, nyomok, elég rendesen. Szokatlan számomra még ennyi év után is az, hogy végre nyugalomban élek és meg van mindenem amire szükségem van. Emiatt hálás is vagyok neki, és annak is hogy szeret, tisztelettel és bizalommal. Ritka ilyen társat találni. Igaz mi már 10 éve élünk együtt de, akkor még az emberek masabbak voltak, a mai világban már nehéz lehet igazi társat találni. El tértem a tematól, elnézést.
júl. 22. 13:30
 19/39 anonim ***** válasza:
87%
Szerettek, de anyám őrült volt és prűd. Nem igazán tudta kezelni a rossz dolgokat. Apámat nem ismertem. Rokonok, barátok többször cserben hagytak, úgy, hogy ezek miatt majdnem meghaltam. Undorodom a testemtől, és depressziós vagyok. Az ismerőseim azt hiszik, hogy nagyjából rendben vagyok. Ami igaz is, és mégis, belül igen gyűlölöm magam, a sorsom és az egész emberiséget időnként. Jó lenne kihányni az egészet. 50f
júl. 22. 13:33
 20/39 anonim ***** válasza:
76%
Katasztrófa.
júl. 22. 13:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!