Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondolsz neked milyen...

Mit gondolsz neked milyen gyermekkorod volt? És ez hogy hat a mostani életedre?

Figyelt kérdés
júl. 22. 10:38
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
89%
Látszólag nem volt túl rossz. Viszont minél tudatosabban gondoltam rá és figyeltem meg utólag, rájöttem, hogy nagyon is mérgező volt. És a mai napig az, pedig elmúltam 30. Nekem nagyon durván befolyásolta az életemet, és jelenleg is küzdök vele.
júl. 22. 10:43
 2/39 anonim ***** válasza:
91%
Viszonylag jó volt, főleg a szüleim válása előtt. Felnőttként vissza gondolva azonban sok olyan dolgot látok ami negatívan befolyásolja a felnőtt koromat
júl. 22. 10:47
 3/39 anonim ***** válasza:
89%
Vertek otthon, elég rossz életem volt, mondjuk most se jobb 😅 Én mostam magamról 10 éves korom óta. Arra értem haza suliból hogy mindenki evett de nekem nem maradt. Eltorték a kezem, törött kézzel is én csináltam minden házi munkát. Suliba nem kaptam ebédet nem fizették be. Élményem 14 évesen dolgozni, lett volna pénzem hogy vegyek enni, csak oda kellett adnom. Segítséget kértem de azt mondták ők jól ismerik a családom és biztos hogy hazudok. Bele fáradtam. Úgy döntöttem jobb lesz ha meg ☠️. De mentőt hívtak ki mossák a gyomrom, ki jött ugyan a gyámhatóság de csak azért hogy rá beszéljenek egy pszichologusra. 14 voltam mit ért az én szavam? SEMMIT! De a fenyegetésem annál inkább még mondtam ha visza kell oda mennem le ugrok a 10.ről. Intézetbe akartam menni, oda is vittek. Végre egy kis nyugalom, ja nem. A hierarchia létra alján voltam vékony alacsony a legyenek se ártana lányként. Csesztettek 1 évig, akkor már tele voltam feszültséggel és dühvel meg vertem az egyik lányt. Másik otthonba vittek. Soha nem éreztem magam meg olyan jól mint ott, barátok nevelők, mint egy igazi család, mert az is volt! De csak 3 évig tartott, aztán 18 és költözés. Hogy hatott ez a mostani életemre? Azt nem tudom, mivel nem tudom milyen lettem volna HA. De pár dolgot tanultam: pénz rengeteg van a világon! De az időnk az véges, szóval ha. Inkább adok valakinek ( jelen esetben annak aki szűkült) pénzt csak hadjon peken mert az időm nem kapom vissza. Nem tudok bízni az emberekben. Párkapcsolatot sem akarok. Gyereket meg pláne nem nem tudnám nevelni hisz engem se neveltek nincs hozzá megfelelő példa. Emellett nem viselem el ha hozzám ér bárki.
júl. 22. 10:55
 4/39 anonim ***** válasza:
87%
Én csak jót kaptam, csodálatos gyerekkorom volt, csodálatos szülőkkel. Szépen felneveltek, és szépen elindítottak az életben. Mindent készen megkaptam ahhoz, hogy boldogulni tudjak, lakást, autót, egyetemet. Innentől minden csak rajtam múlik. Egy biztos, egy rossz szavam sem lehet. Nincs is.
júl. 22. 11:03
 5/39 anonim ***** válasza:
89%
Átlagos gyerekkorom volt és sehogy se hat ki a felnőtt életemre
júl. 22. 11:06
 6/39 anonim ***** válasza:
83%

Mindig átlagosnak tartottam (elvégre gyerekként honnan tudtam volna, hogy mások élete milyen), de az utóbbi időben egyre inkább azt gondolom, hogy jó volt. Felnőttként nagyon jó kapcsolatom van anyukámmal, bármiben megbízhatok benne, tudom, hogy megmondja azt is ha hülyeséget csinálok, de általánosságban mindenben támogat. Alapvetően a testvéreimmel is közel állunk (főleg ahogy növünk felfelé és esik le a tojáshéj a fenekünkről), vannak közös programjaink, vicceink. A szüleim elváltak, apukám nem élt velünk, de ennek ellenére - és hogy jelentősen kevesebb időt vett ki a nevelésemből, az életemből mint anyukám, amit teljes mértékben felfogok - az utóbbi időben vele is elkezdtünk lassan közeledni egymáshoz.

Ezeket csak azért írtam le, mert számomra ez a mérőszám; jó gyerekkorom volt, mert az emberek akik részt vettek benne a mai napig az életem fontos, szeretett részei.

júl. 22. 11:15
 7/39 A kérdező kommentje:
#3 olvasni is rossz volt sajnálom. 😨
júl. 22. 11:19
 8/39 anonim ***** válasza:
92%
Apám alkoholista volt, de nem az agresszív típus, hanem az alvós. Így azon kívül, hogy vagy dolgozik, vagy alszik, nem nagyon van róla emlékem. Csendben kellett lenni, hogy ne keltsük fel, de az duvaron meg messze a szobájától zajlott az élet, anyám meg nagyanyám tényleg szuper gyerekkort alakítottak nekünk. Amikor már kamasz voltam, akkor éreztem, hogy ez amúgy baromi gáz, hogy két nap alatt elfogy egy karton gagyi bor, ő meg döglik egész nap, maximum enni jön ki, de megy is vissza. Kamaszként utáltam, hogy senkit se hívhatok át, ha otthon van, mert szégyellték anyámék, hogy ha kijön, ott ténfereg, meg megy neki mindennek. Nem tudom, hogy hatott-e a felnőtt koromra, szerintem nem.
júl. 22. 11:20
 9/39 anonim ***** válasza:
54%

Nem kellemes. Ha apám nem volt otthon, akkor egész jó. De sajnos az én ízlésemnek túl sokat volt otthon...

Milyen lettem felnőttnek? Egy önbizalom hiányos, fekete humorral megáldott cinikus nő. Társaságban moderálom magam és előveszem a vidámabbik énem, így nem sokan tudják rólam, hogy pl remekül szórakoztam a videón, amin a karate edző kirúgta a gyerek lábát. (Nem, nincs gyerekem)

júl. 22. 11:52
 10/39 anonim ***** válasza:
88%

Anyám toxic, OCD-s, passzív-agresszív hülyepi.Vagy minden apróságért kiabált, vagy amikor megsértődött, akkor napokig csenddel vert.

Apám megalkuvó, ő sohasem szólt rá, nem védett meg tőle, ellenben nem értette, miért nem megyek ki szívesen a szobámból vagy miért nem beszélek anyámmal.

Miért kellene? Úgysem volt jó soha semmi, amit csináltam.

Tízéve nem élek otthon, azóta csak hallomásból tudom, mi van velük.

Az életemre hogyan hatott ki: önbizalomhiányos, félénk, bátortalan vagyok, nem merek újdolgokba kezdeni, mindent túlizgulok, túlgondolok, nem merek nyitni mások felé...

Pedig jártam pszichológushoz is, az segített valamennyit, de a gyerekkori traumákat nem lehet 100% kidobni.

Ez van. A vőlegényem ismer, tudja, honnan jöttem. Vele más vagyok: nyitott, sokat beszélő, nevetős, vele bármikor vitatkozok mert nem fog szó szerint üvölteni velem, mint anyám régem.

júl. 22. 11:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!