Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi van akkor, ha egy szülő...

Mi van akkor, ha egy szülő megrabolja a gyereke gyerekkorát? Tudtok erre akár személyes példákat mondani?

Figyelt kérdés

júl. 16. 16:13
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
85%

"Közönnyel még nem ártott senki a másiknak."

Dehogynem. Ezt hívják érzelmi elhanyagolásnak, és elképesztően nagy károkat tud okozni pl. kötődés területén.

júl. 17. 06:22
 42/47 anonim ***** válasza:
96%

Csak neked lehetett rossz gyerekkorod? hát nem .

Te életunt ember vagy pedig nem hiszem hogy 40+ lennél.

júl. 17. 06:46
 43/47 SZTANN ***** válasza:

Rengeteg példa van mindenfélére. Sajnos sok gyerek nem tökéletes családi körülmények között nő fel - inkább az a kivétel, akinél minden mindig rendben van. Mi értelme van ennek a kérdésnek?! Olvass könyveket és tájékozódj az életben! Talán még elégedett is leszel a magad szüleivel. :-( Ha mégsem, akkor sincs mód sem számon kérni, sem megbüntetni, sem bepótoltatni velük a mulasztásukat. A szeretethiány nem bűncselekmény.

Ha felnőttél, a magad életét, családját, munkáját végezd jobban, mint ők! Ennyit tehetsz, és felnőtten már saját magad felelsz mindenért, nem hibáztathatod a múltadat.

júl. 17. 08:11
 44/47 anonim ***** válasza:

Jelen. Mindegy, már a múlt, én tízéve nem beszélek a "szüleimmel".

Nincs miről.

Szerintük ők semmit nem tettek, nem értik, miért nem akarom látni sem őket. 🙄

júl. 17. 09:24
 45/47 anonim ***** válasza:
Juj, 17-es de naiv vagy... Uhhh. Tudnék mesélni milyen "szeretetet" kaptam. Öhm... semmit. Pedig várt gyerek voltam - ja, de lánynak születtem. Pech.
júl. 17. 09:26
 46/47 anonim ***** válasza:
ma 09:26 A fiútestvéred ugyanezt írja csak más nemmel. Ti ILYENEK vagytok. Családi vonás.
júl. 17. 09:37
 47/47 anonim ***** válasza:

Sok nyomor van a világban. :-/ Sok családban nehéz a gyerekeknek, mert vagy bántják, vagy szidják, vagy elhanyagolják.

Van az aca.hu közösség, problémás családokból származóknak, ezt meg lehet nézni esetleg. Vagy pszichoterápia.

júl. 17. 12:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!