Hogyan reagálnátok ha a lányotok elköltözne?
Amit anyad leművel: parentifikáció es mint ilyen, gyermekbantalmazas.
En nem engedelmeskednek tovabb neki. 🤫😉
Aha, aggódik, hogy nem fogsz hazajárni. És akkor nekik kell nevelni a saját gyereküket.
Nincsenek onnantól rád vonatkozó szabályaik, hogy te elköltöztél. Hála a jó istennek, hogy van barátod és hogy ketten el tudtok menni albérletbe, mert tönkretennének.
Szia, én 18 éves voltam, (kb 1,5 hónappal a szülinapom után, egyből ahogy leérettségiztem) és közöltem,hogy léptem, csá. Nem volt beleszólásuk... Szó se róla jóban vagyok és voltam a szüleimmel, de én is a barátommal (azóta a férjem) költöztem, ráadásul vidékről egyből Pestre. Nem te szülted a kistesódat, nem neked kell érte felelősséget vállalni és az,hogy őt használják fel érzelmi zsarolásként ez külön szomorú. Mindig lesz valami ami miatt bűntudatot fognak veled éreztetni... Egyszer kell megmutatni,hogy te igenis erős vagy és jobb lesz ☺️ addig kitartást
29/N
Jó fej anyád van, el ne költözzön az ingyen szitter.
Semmi lelkiismeret furdalás ne legyen, ez az élet rendje.
Jó testvér vagy, de ettől még nem a te felelősséged. A szüleid bevállalták azt, hogy legyen még egy gyerekük, neked ehhez semmi közöd.
Az egy dolog, hogy egyszer-egyszer, ha úgy alakul, akkor besegítesz valamiben. De az, hogy el legyen várva, hogy heti szinten ingyendadust játszol... kösz, nem.
Én olyan 22 éves korom körül költöztem el. Anyum sosem várt el semmit - még amikor elutazott 1 hétre, akkor sem volt kötelező átmennem megetetni a házi kedvencet (persze mentem) pedig nincs túl sok olyan ember, aki ráér ÉS megbízható.
18 elmúltál, hamarosan kirepülsz. Semmi joga nincs arra, hogy kötelező progikat csináljon neked. Éld szépen az életedet úgy, ahogy neked jó, és ne ugrálj úgy, ahogy anyud fütyül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!