Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan reagálnátok ha a...

Hogyan reagálnátok ha a lányotok elköltözne?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, várhatóan ősszel költöznék ki albérletbe a párommal (19 éves, 2 éve vagyunk együtt). Anyámnak említettem hogy párom feltette a kérdést és egyből hozta a szabályokat, amikből nem enged: haza kell jöjjek heti 1x vagy egy napra, vagy egy egész hétvégére. Tudni kell, van egy kistesóm, akinek én vagyok a harmadik szülője (én viszem még mindig oviba, sokáig anyának is hívott). Anyám a kistesómra fogja azt hogy miatta kell és kötelező hazajárnom (meg hát miattuk de ezt mellékesen tette hozzá). Nem akarok parasztnak tűnni, imádom a kistesómat. Jelentkeztem egyetemre, mellé az albérlett miatt kelleni fog munka is. Hullafáradtan, tanulás melett nem biztos hogy lesz idegzetem anyámékhoz. De ez még a jövő zenéje azt hiszem. Csak annyira zavart hogy egyből hozta a szabályokat a kistesóm miatt. Csak erről szólt az egész beszéde. Meg arról hogy úgy is csak konfliktusok alakulnak majd ki ha összeköltözünk és fix szét fogunk menni.
2024. júl. 4. 12:34
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
0%
Hát, nehéz dolog lehet ellentmondani neki, amikor valószínűleg a szüleid fogják finanszírozni az egyetemi tanulmányaidat...
2024. júl. 4. 13:11
 12/36 anonim ***** válasza:
90%

Amit anyad leművel: parentifikáció es mint ilyen, gyermekbantalmazas.

En nem engedelmeskednek tovabb neki. 🤫😉

2024. júl. 4. 13:12
 13/36 A kérdező kommentje:
valószínűleg államira fel fognak venni, de nem biztos, nem tudom, mivel fix pontszám nincsen kint az egyetem oldalán még. fizetősre nem megyek. inkább elmegyek dolgozni.
2024. júl. 4. 13:13
 14/36 anonim ***** válasza:
96%
Én is neveltem a tesóimat. Semmi nem járt érte, csak elbsztam a fiatal éveimet. Mikor nekem kellett volna segítség nem kaptam, meg még pénzben is lehúztak. Az egyetem kemény, ha komolyan akarod venni, és tényleg érteni akarsz a szakmához, a 4 év végére. Én már levelezőn saját gyerek és munka mellett csináltam, (ekkorra lett lehetőségem beiratkozni) de gondolhatod szigorlatra úgy készülni, hogy melletted ott csipog a gyerek. Hát gáz. Az anyáknak meg fel kellene fogni már, hogy nem a nagyobb lánygyerekeknek szülik a kistesót. Ok, hogy néha besegít az ember, de konkrétan add fel önmagad az már önzés a szülő részéről. Kitartás!
2024. júl. 4. 13:16
 15/36 anonim ***** válasza:
70%
Végre elférne valahol a snooker asztal.
2024. júl. 4. 13:26
 16/36 anonim ***** válasza:
97%

Aha, aggódik, hogy nem fogsz hazajárni. És akkor nekik kell nevelni a saját gyereküket.

Nincsenek onnantól rád vonatkozó szabályaik, hogy te elköltöztél. Hála a jó istennek, hogy van barátod és hogy ketten el tudtok menni albérletbe, mert tönkretennének.

2024. júl. 4. 13:26
 17/36 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én 18 éves voltam, (kb 1,5 hónappal a szülinapom után, egyből ahogy leérettségiztem) és közöltem,hogy léptem, csá. Nem volt beleszólásuk... Szó se róla jóban vagyok és voltam a szüleimmel, de én is a barátommal (azóta a férjem) költöztem, ráadásul vidékről egyből Pestre. Nem te szülted a kistesódat, nem neked kell érte felelősséget vállalni és az,hogy őt használják fel érzelmi zsarolásként ez külön szomorú. Mindig lesz valami ami miatt bűntudatot fognak veled éreztetni... Egyszer kell megmutatni,hogy te igenis erős vagy és jobb lesz ☺️ addig kitartást

29/N

2024. júl. 4. 13:32
 18/36 anonim ***** válasza:
100%

Jó fej anyád van, el ne költözzön az ingyen szitter.

Semmi lelkiismeret furdalás ne legyen, ez az élet rendje.

2024. júl. 4. 13:35
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

Jó testvér vagy, de ettől még nem a te felelősséged. A szüleid bevállalták azt, hogy legyen még egy gyerekük, neked ehhez semmi közöd.

Az egy dolog, hogy egyszer-egyszer, ha úgy alakul, akkor besegítesz valamiben. De az, hogy el legyen várva, hogy heti szinten ingyendadust játszol... kösz, nem.

Én olyan 22 éves korom körül költöztem el. Anyum sosem várt el semmit - még amikor elutazott 1 hétre, akkor sem volt kötelező átmennem megetetni a házi kedvencet (persze mentem) pedig nincs túl sok olyan ember, aki ráér ÉS megbízható.

18 elmúltál, hamarosan kirepülsz. Semmi joga nincs arra, hogy kötelező progikat csináljon neked. Éld szépen az életedet úgy, ahogy neked jó, és ne ugrálj úgy, ahogy anyud fütyül.

2024. júl. 4. 13:44
 20/36 anonim ***** válasza:
20%
Ilyenkor a 2 éve együtt nem igazi 2 év. De nem szólnék semmit, felnőtt.
2024. júl. 4. 13:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!