18 éves vagyok, várhatóan ősszel költöznék ki albérletbe a párommal (19 éves, 2 éve vagyunk együtt). Anyámnak említettem hogy párom feltette a kérdést és egyből hozta a szabályokat, amikből nem enged: haza kell jöjjek heti 1x vagy egy napra, vagy egy egész hétvégére. Tudni kell, van egy kistesóm, akinek én vagyok a harmadik szülője (én viszem még mindig oviba, sokáig anyának is hívott). Anyám a kistesómra fogja azt hogy miatta kell és kötelező hazajárnom (meg hát miattuk de ezt mellékesen tette hozzá). Nem akarok parasztnak tűnni, imádom a kistesómat. Jelentkeztem egyetemre, mellé az albérlett miatt kelleni fog munka is. Hullafáradtan, tanulás melett nem biztos hogy lesz idegzetem anyámékhoz. De ez még a jövő zenéje azt hiszem. Csak annyira zavart hogy egyből hozta a szabályokat a kistesóm miatt. Csak erről szólt az egész beszéde. Meg arról hogy úgy is csak konfliktusok alakulnak majd ki ha összeköltözünk és fix szét fogunk menni.
Elmúltál 18, semmit sem kell, csak amit te is szeretnél.
2024. júl. 4. 12:38
2/36 anonim válasza:
Negatív!! Rossz hatás!!
"egyből hozta a szabályokat, amikből nem enged" Már lejárt a hatalma fölötted.
Megköszönöd a jót, amit kaptál tőle, és elhúzol, aztán azt csinálsz, amit te akarsz.
2024. júl. 4. 12:38
3/36 A kérdező kommentje:
de mondta hogy a bútoraimat ha kell elvihetjük majd. ágyat, szekrényt. nem tudom hálátlannak tűnhetek így.
2024. júl. 4. 12:41
4/36 anonim válasza:
Én nem vinnék semmit, mert utána úgyis felhándálná.
Kistesódat meg elviheted majd néha hozzátok vagy fagyizni, sütizni,játszótérre stb. Amikor ráérsz és van kedved, nem te vagy az anyja és ingyen szitter se vagy!
2024. júl. 4. 12:46
5/36 anonim válasza:
Miért is tűnnél hálálannak?
Ha jól értem évekig voltál ingyen bébiszitter, anyád kihasznált.
Végre elkezdheted a saját életedet élni. Az új helyzetbe bele kell majd rázódnod.
Ha van kedved, akkor látogatod őket, ha nem lesz kedved/energiád, akkor nem.
Továbbra is jóban kell lenni a családdal, de meg kell húzni a határokat.
Anyukádnak pedig hozzá kell szokni, hogy már nem vagy irányítható kisgyerek.
2024. júl. 4. 12:48
6/36 Carragher_x válasza:
Beszéld meg vele, hogy nem engedélyt kértél, hanem beavattad egy döntésedbe. A tanácsokat köszönöd, ha segíteni akar valamiben, azt is, de felelőtlen ígéreteket nem tudsz és nem akarsz neki tenni.
2024. júl. 4. 12:48
7/36 anonim válasza:
Én normálisan reagálnék, mert az én anyukám jelenetet rendezett és lelkiismeret furdalást akart bennem kelteni, hogy elmegyek. Ennek már sok-sok éve, és még mindig kapok beszólást, hogy én elhagytam meg mi lenne, ha összeköltöznénk.
2024. júl. 4. 13:00
8/36 A kérdező kommentje:
én azt mondogattam hogy ez még csak egy elképzelés. mondta hogy számítottak rá. engem most apám aggaszt mert ő még nekem nem mondott semmit, anyámat állítólag felhívta és azon kezdett aggódni hogy nem fogok hazajárni.
2024. júl. 4. 13:04
9/36 anonim válasza:
Hát, nem így.
2024. júl. 4. 13:04
10/36 anonim válasza:
A végéhez szólva, nyilvánvalóan azért gagyog neked ilyen baromságokat hogy otthon maradjál tesót szittelni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!