Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen helyzetben hogyan...

Ilyen helyzetben hogyan reagálnátok? Mennétek?

Figyelt kérdés

Jön a karácsony, toxikus családoknál ez ugye elég megterhelő tud lenni. Röviden a sztori: bántalmazó apa és férj (aláz, köpköd, kiszámíthatatlan, kocsiban ordít, alvásmegvonás, fojtogatás-bár nem "bizonyítottan" nárcisztikus, de mindenképpen hordoz nem egészséges jegyeket). A testvéreim is félnek tőle ( mindenki már fiatal felnőtt) viszont édesanyánk szerint ő csak néha ilyen, néha robban, de az esetek 95%ben jófej, és mi elkönyveltük őt rossznak a "múlt alapján".

Karácsonykor minden idilli náluk és jó, és halál jófejek valóban, Anyukám amúgy is nagyon szeretetteljes, talán egy elvakult empata. Én viszont nem szeretném többet ezt a színjátszókört. A csurgó mézesmázból is lehet megszakítani a kapcsolatot?

2023. dec. 10. 07:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
59%
Ha nem mentek majd anyukátokon veri le.
2023. dec. 10. 08:24
 2/12 anonim ***** válasza:
86%
A bantalmazo apával megszakítanam a kapcsolatot, a bantalmazo férjtől meg elválnék.
2023. dec. 10. 08:40
 3/12 anonim ***** válasza:
81%
Ez most apád? Ahogy az első írja. És anyudhoz menj haza, apádat meg nézd levegőnek, nem kell vele beszélgetni, nálam bevált.
2023. dec. 10. 08:55
 4/12 anonim ***** válasza:
31%

Anyukád miatt mennék el még ha színjáték is, neki okoztok vele örömöt ha elmentek.

Én a karácsonyon kívül külön időt fordítanék az anyukáddal való kapcsolattartásra , az apával minimalizálnám a kapcsolatot.

Sajnos az én szüleim házassága ilyen volt, apám már nem él, nyugodjon békében, de anyám lehúzta mellette türelmesen. Ő is mindig azzal jött, hogy nem mindig ilyen, csak ki vannak az idegei ...

Gyerekként féltem tőle. Felnőttként utáltam érte. Aztán némi Csernus videó könyvek és önfejlesztés után meg tudtam bocsátani apámnak és megbékélni ezzel. Elfogadtam, hogy anyám nem válik el tőle, de őt erősítettem a szeretetemmel.

2023. dec. 10. 09:04
 5/12 anonim ***** válasza:
20%
Anyád miatt mennék, ne ő maradjon egyedül.
2023. dec. 10. 09:33
 6/12 anonim ***** válasza:
20%
Anyukád miatt menjetek el, ne rajta csattanjon, apádról nem kell tudomást venni. Azt nem értem,miért van vele anyukád, ha ilyen állat módon bánt veletek.
2023. dec. 10. 10:08
 7/12 anonim ***** válasza:
93%

Ne haragudjatok már, mi az, hogy menjen el az anyukája miatt? Egy olyan anya miatt, akinek rendben van, hogy a férje bántalmazza, köpködi, alvás meg vonással bünteti a gyerekeket?????

Mindkét szülővel megszakítanám a kapcsolatot, és nem csak úgy mondom, meg is tettem a nárcisztikus, rosszindulatú anyámmal (apámmal csak azért nem, mert nincs).

Nem kell asszisztálni ahhoz, hogy karácsonykor játsszuk a boldog karácsonyt, és anyukának is ideje szembesülni azzal, amit elnézett.

2023. dec. 10. 10:46
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem szeretnéd ezt az egészet, ne menj el. A lelki békéd fontosabb, mint bármilyen anyud iránt érzett empátia, stb. Egyébként meg aljas, hogy karácsonykor minden elő van adva, 27-től meg lehet kezdeni a gyökérkedést ezek szerint, mintha mi sem történt volna. Anyukád hozott egy döntést, hogy elfogadja apád viselkedését és vele marad, annak ellenére, hogy borzalmas dolgokat tett veletek, akkor színészkedjen csak ő neki. Ti a tesóiddal gyűljetek össze valamelyikőtöknél, és legyetek együtt, maradjon meg nekik a színjátszókör. Szomorú olvasni, hogy ilyen pszichopata gyökér emberek vannak a világon, mint apád, sajnálom nagyon! :(
2023. dec. 10. 10:53
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz ezt így eldönteni, mennyire toxikus az apa, mennyire tűr az anya, hol az igazság. Szerintem vizsgáld meg az érzéseidet. Mit érzel, mit szeretnél, a te döntésed. Ha úgy döntesz, hogy nem akarsz részt venni a színjàtékban, akkor ne menj, de úgy fair, hogy őszintén elmondod a szülőknek, miért nem mész. Tudják, mit gondolsz. Anyukàd döntése nem a tiéd. Nem neheztelhetsz rá ezért, de beszélgethetsz vele erről. Nem könnyű a nehezebb utat választani.
2023. dec. 10. 17:33
 10/12 anonim ***** válasza:
8%
Menjetek, tényleg csak anyud miatt.
2023. dec. 10. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!