Ha az anyád azt mondaná neked, hogy megbánta hogy gyereket vállalt, hogyan reagálnátok rá/megsértődnétek?
nem gondolnám, hogy a személyem ellen irányul, ha ezt mondja.
Én is mondtam már a lányomnak, amikor felmerült, hogy ők egyelőre nem terveznek gyereket, hogy ha újra annyi idős lennék, én sem biztos, hogy szülnék.
Ettől még tudja, hogy imádom :)
Hát ha most mondaná (34 éves vagyok), akkor simán azt válaszolnám, hogy "sajnálom, hogy így érzel". Nem sértődnék meg, maximum csodálkoznék.
Viszont akinek az édesanyja _tényleg_ így érez, az nagy valószínűséggel kihat a gyerekkorára és tuti hogy nem lesz egy ép, erős lélek. Nem fogja ezt ilyen simán venni.
Ha nem a gyerekemet mint a személyét illetoleg mondom az nem gond.
En is szoktam mondani , hogy nem szulnek ha ujra kezdhetnem. De nem a gyerekemet nem szeretem hanem ebben a vilagban a gyermekvallalast.
Utalom az anyakat es a gyerekes kozossegeket, utalom, hogy feszt csesztetnek, hogy szuljek még, es vegyek fel " b@aszó" hiteleket is hozza.
Utalom a tobbi undok kis vakarcsot akiket a szuleik nem neveltek meg.
Utalom a rossz oktatast , es imadkozom, hogy birja meg ki a rendszer azt a 10 evet amit a gyerekem meg minimum intezmenybe tolt. Mielott teljesen osszeomlik az oktatas.
Vaaagy dolgozhatunk meg tobbet , hogy fussa rendes magan sulira.
Szoval gyereket szulni manaosag jo nagy szivas. Es nem a gyerek miatt, hanem a vilag miatt.
Enyem 10 eves, azt hiszem kb az utolso evek egyike volt amikor azt mondtam csinaljuk... Azota se jott meg a kedvem a tesohoz... Ha meg varunk 2-3 evet akkor fixen nem lesz gyerekunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!