Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha az anyád azt mondaná...

Ha az anyád azt mondaná neked, hogy megbánta hogy gyereket vállalt, hogyan reagálnátok rá/megsértődnétek?

Figyelt kérdés
Manapság már egyre több szülő vallja be ezt a gyerekének, de bárki bármit is mond, szerintem a gyereknek ez baromi rosszul esik.
2024. ápr. 21. 17:27
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mondta már anyám, és azt is, hogy kqrva anyámat! 😀
2024. ápr. 21. 18:41
 12/30 anonim ***** válasza:
95%

Az en anyam is mondta , de nem vettem magamra, remesen szar elete volt. Egy bantalmazo hapsi +1 gyerek. Aztan jott apam +2 gyerek . Na fater egy igazi f@szfej alkesz lett . De csak a banya bezaras utan, szal volt legalabb 5-8 jo evunk.

Utana ivott verekedett, molesztalt , a teljes kinzo pakk... anyam elhagyta, de fater jol kisemmizte szegenyt. 2 taska ruhaval es 3 gyerekkel jott el abbol a hazbol amit ketten epitettek a ket kezukkel.

20+ eves voltam mikor egyszer ezt mondta anya.

Es en teljesen egyetertettem vele.

Tul fiatal , tul naiv volt . Es rossz emberekkel akadt ossze.

Persze minket szeretett, jo anya volt , mi is imadtuk. Gurcolt 2-3 melohelyen , hogy fent tudjon tartani minket.

De oszinten az o helyebe en is azt mondtam volna, hogy " huha ezt inkabb ujra nem koszi"

Ugyhogy en nem vettem magamra, megertettem , es egyet is ertettem vele. 🤷‍♀️

2024. ápr. 21. 18:52
 13/30 anonim ***** válasza:
85%
Kifejtenéd ezt bővebben, kérdező? Nem teljesen világos, hogy hogyan érted.
2024. ápr. 21. 18:54
 14/30 anonim ***** válasza:
Esetemben nem lepődnék meg rajta egyáltalán.
2024. ápr. 21. 19:05
 15/30 anonim ***** válasza:
20%
nem sértődnék meg, az ő hibája. szó who cares?
2024. ápr. 21. 19:05
 16/30 anonim ***** válasza:
84%
Tárgyilagosan (és kissé cinikusan) nézve megelégedéssel kell tudomásul venni, hogy legalább így utólag belátja, hogy volt rossz döntése életében. Ez segíthet annak feldolgozásában, hogy egész életét saját maga tette tönkre hasonlóan rossz döntéseivel.
2024. ápr. 21. 19:29
 17/30 Metionin ***** válasza:
100%
Az enyém is bevallotta, nem sértődtem meg, leginkább azért, mert nem voltam meglepve. Amíg nem vallotta be is éreztette, így nem ért nagy meglepetésként.
2024. ápr. 21. 19:30
 18/30 babyboom567 ***** válasza:
87%
Én hálás lennék ha ezt mondaná, mert ez azt jelentené ,hogy elindult benne egy belátás, hogy nem azért sz@r az élete mert "a körülmények",meg mindenki más a hibás, hanem mert rengeteg rossz hibás döntést hozott(és hoz mai napig).Illetve ha valaki ezt ki tudja mondani/fejezni,akkor ő le tud válni az "anya" szerepről,képes saját igényeket,hobbit,saját életet kialakítani, és nem remegve sírni hogy a büdös kölkei mikor hívják, meg szórakoztassák.
2024. ápr. 21. 19:49
 19/30 anonim ***** válasza:
61%

“Gyerekként” (bár 32 éves anya vagyok már) sem tudom, kinek kibúvó ez, hogy “szeretlek titeket, de ha újrakezdhetném nem vállalnék gyereket”. Hát köszi bas@dmeg, akkor sokat ér a szereteted. :D

Sose tudnék ilyet mondani a gyerekeimnek, habár nekem mondták. És nem értem egyik ilyen szülőt se és a gyereket sem, aki megérti őket.

Nem, ha nem vállalnád mégegyszer a gyerekeid, akkor nem szereted őket. Nem úgy, mint kellene. Ez ilyen egyszerű, igenis fekete vagy fehér.

Más az, ha azt mondja, igen, később vállaltam volna, vagy nem ezzel a férjemmel, vagy hogy sajnálja hogy csórók voltak, inkább nem vállalna több gyereket emiatt, vagy ha vissza mehetne az időben. Mert ezekkel nem magát a gyereket bánja.

Ha meg már tényleg a gyereket bánja, hogy mi a faxnak vállalt, mert jobb lenne az élete nélküle, akkor meg ne mondja a gyereke pofájába.

Ha valaki xar szülő, xar embernek még nem muszáj lenni.

2024. ápr. 21. 19:52
 20/30 anonim ***** válasza:
87%

Engem egyrészt racionálisan nem lepne meg egy ilyen kijelentés, apámmal közösen gyereket vállalni egyértelműen szívás. Másrészt meglepne, mert anyám nem az önreflexióról és a hibák elismeréséről híres.

Rosszul nem esne, mert azt gondolom, hogy nem mindenki alkalmas szülőnek, nem kell mindenkinek szaporodni csak azért, mert képes rá, és szerintem se apám, se anyám nem az az ember, aki alkalmas szülőnek, pláne nem együtt. Egyszerűen túl sok racionális érvet tudnék összehozni arra, hogy miért nem érte meg engem bevállalni.

2024. ápr. 21. 21:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!