Ha az anyád azt mondaná neked, hogy megbánta hogy gyereket vállalt, hogyan reagálnátok rá/megsértődnétek?
Köszönöm a válaszokat!
Hát szerintem azért van különbség aközött, hogy valaki azért bánja meg, mert rájön, hogy alkalmatlan szülőnek és emiatt sajnálja a gyerekét hogy ilyen anyja/apja van és aközött, ha valaki azért bánja meg mert azt hitte, hogy egy gyereket elég beültetni a sarokba és ott is marad, azaz nem tudta, mivel jár és ezért végigmártírkodja a gyerek első 18 évét.
Ha kisgyerekként/kamasz koromban kaptam volna, rosszul esett volna, de azért bele nem halok, csak megmagyarázott volna pár dolgot.
Ha most mondanák már nem is érdekelne. Az egész családom mélységesen hidegen hagy. Meg aztán valahol meg is értem, ha megbánják sokan. A gyerekek idegesítőek, tönkreteszik az ember életét, testét, kapcsolatait.
3-as, neharagudj, de hogy férhet meg egymás mellett az, hogy valaki azt mondja a gyerekének hogy ha visszamehetne az időben nem vállalna gyereket, de attól függetlenül szereti?
Ha valamit megbánunk, akkor azt nyilván nem szeretjük, tehát ha valaki megbánta a gyerekvállalást akkor nem szeretheti a gyerekes életét és legszívesebben eltüntetné a gyerekét.
"Vagy ha megbánta, mert nem érzi magát jó szülőnek, az is megint más."
8-as, igen erről beszélek én is.
Nem mindegy hogy valaki azért bánja meg mert fingja sem volt hogy mivel jár egy gyerek és a gyereket hibáztatja a kényelmetlen/szar életéért, vagy azért, mert tudatosult benne hogy nem való szülőnek és úgy gondolja hogy a gyereke jobb szülőt érdemel.
10-es, maximálisan meg tudlak érteni, valóban nagyon nehéz a mai világban tisztességesen felnevelni egy gyereket, főleg ebben az országban.
Az oktatási rendszer tényleg kuka, ezt én is tapasztalom, mert már szinte senki nem megy tanárnak de az egészségügy is romokban hever, nincsenek orvosok, ápolók, nővérek, mindegyik elmegy külföldre a jobb fizetés miatt.
Na meg a sok neveletlen, "minden rá van hagyva" gyerekről ne is beszéljünk, csak nem tudom, hogy azok az emberek minek vállalnak gyereket akik nem hajlandóak foglalkozni vele.
Meg tudnám érteni, mert nehéz volt anyagilag, meg nyilván volt, amikről rossz gyerek voltam stb. Ha nem születtem volna meg, az nekem nem fájna, mert nehéz az élet annak, aki szegényebb sorból jön. (mondjuk másnak se könnyű) Ha meg se születtem volna, nem tudnám mit hagytam ki.
Az biztos, hogy könnyebb lett volna nekik sok minden, ha nem vállalnak be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!