Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám szidja a kisgyermekes...

Anyukám szidja a kisgyermekes munkatársait miközben ő is kisgyermekes anyuka?

Figyelt kérdés

Édesanyámnak vagyok én (19 éves, egyetemista) és van a kistesóm (4 éves). Kistesóm ovis, bölcsibe is járt. Én cipeltem őt bölcsibe és oviba is reggelente, egészen addig míg egyetemista nem lettem és ki nem költöztem.

Nemrég otthon jártam édesanyáméknál. Tudni kell, egész nehéz fizikai munkát kell nap mint nap végeznie. Amikor ott voltam egyik munkatársa írt neki, hogy nem megy, mert beteg a gyereke. Elkezdte őt meg egy másik munkatársát (szintén kisgyerekes) szidni, mert 3 hetente otthon maradnak a gyerekkel. Tudni kell édesanyám egyszer sem maradt otthon kistesómmal, amikor beteg volt. Én nekem kellett iskola helyett otthon maradni, szülői igazolásokat felhasználni, hogy beteg tesómmal otthon legyek, vagy apám vett ki szabadnapot. Anyám egyszer sem vett ki szabadnapot, egyszerűen nem képes rá. Túlórázik, le lehetne vonni a túlóráit cserébe, ha akarna, itthon lehetne a beteg gyerekkel.

Szerintetek fair az ha így szidja a munkatársait?

2024. jún. 23. 20:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
13%
8as valaki itt nagyon frusztrált. Ne máson vezesd le hogy neked a 6 osztály se lett meg...
2024. jún. 24. 04:52
 12/20 anonim ***** válasza:
89%

Abban igaza van, hogy rhadtul idegesítő, amikor neked kell állandóan! túlórázni, mert xyz gyereke MÁR MEGINT beteg - átlag kéthetente vagy kéthéten át.

Ezt nálunk is próbálták, kerek-perec megmondtam, hogy én biztosan nem túlórázok meg hétvégézek csak azért "váratlanul", mert xy gyereke "már megint" beteg.

Bocs, nem az én bajom. Megvan a beosztásom, megyek akkor, a szabadidőmről meg én rendelkezem, nem Mariska, akinek átlag havonta egyszer tuti göthös a gyereke.

2024. jún. 24. 08:59
 13/20 anonim ***** válasza:
83%
Azért elég nagy getziség a gyereket nem engedni a gyereket iskolába, hogy vigyázzon a kistesóra.
2024. jún. 24. 15:40
 14/20 anonim ***** válasza:
26%

Most komolyan attól rossz szülő valaki, mert nem akarja elveszíteni a munkaját?

Na ez a képmutatás!

Egyszer: nem vesznek fel szívesen nőt, mert elmegy szülni/folyton táppénzen lesz a gyerekkel...

Közben meg azt is szardarabnak tartják, aki nem megy táppénzre, hanem megoldj máshogy.

Persze persze nem szép, hogy a nagyobb gyerekre testálja, mert nem ő vállalta, de egy család attól család, hogy segítjük egymást.

Anyukád azért szidja a többieket, mert ő is szívesen ment volna táppénzre a beteg tesóddal, de anyagilag nem tehette meg.

2024. jún. 25. 14:28
 15/20 anonim ***** válasza:
32%

"nem a szüleim fizetik az egyetemet, államin vagyok. ahhoz nem kell túl sok támogatás tőlük"

Fogalmad sincs a pénzről. Reméljük nem gazdálkodásin tanulsz.

Az allami sincs ingyen. Szamold csak ki, hogy mibe kerülne, ha külön élnél, kaját, rezsit fizetnél!

Na azt mindet megspórolod, s ezzel anyukád terheled.

Lehet PONT emiatt nem tud táppénzre menni, mert túl sok lenne az anyagi kiesés.

Nincs az az anya, aki inkább ne a beteg gyerekével lenne. Ennek viszont nálatok az anyagiak az útját állják.

2024. jún. 25. 14:32
 16/20 A kérdező kommentje:

édesanyám havi 80 órákat túlórázik. el tudna jönni hamarabb ha akarna.

külön élek anyáméktól. nem ők tartanak el.

2024. jún. 25. 21:22
 17/20 A kérdező kommentje:
nem élnek édesanyámék olyan rosszul szerintem. persze kisgyerekre folyton többet kell költeni. plusz anyám tud néha túlköltekezni (több dolgot vesz, pl gyümölcsöt, ami a végére meg megrohad és szidja az egész családot hogy miért nem ette meg vagy valami hasonló régebben volt), magára képtelen önszántából költeni. értem én hogy munkából lehet megélni, értem hogy miért túlórázik.
2024. jún. 25. 21:24
 18/20 anonim ***** válasza:
Azért, mert menekül a családja elől.
2024. jún. 25. 21:44
 19/20 anonim ***** válasza:
27%

Látom megjött a sok szalag mellett görnyedő frusztrált proli.

Kérdezö, anyád bunkó, érzéketlen, kicsinyes és rosszindulatú. Pofátlanul szülő szereobe kényszerített, pedig ha megszülte a kölyköt, akkor az a minimum, hogy gondoskodik róla és nem másra hárítja a felelősséget. Ŕaadásul nem leszel örökké otthon, akkor hogyan oldja meg?

Ezt akartad hallani? Most már jobb?

2024. jún. 26. 07:34
 20/20 A kérdező kommentje:
#19 proli módon megfogalmazva, de igen valami ilyesmire vágytam pont :D. nem tudom én nem lennék képes így gyereket nevelni, főleg hogyha a másik gyerekem "neveli". de lehet bennem van a hiba.
2024. jún. 26. 21:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!