Anyukám szidja a kisgyermekes munkatársait miközben ő is kisgyermekes anyuka?
Édesanyámnak vagyok én (19 éves, egyetemista) és van a kistesóm (4 éves). Kistesóm ovis, bölcsibe is járt. Én cipeltem őt bölcsibe és oviba is reggelente, egészen addig míg egyetemista nem lettem és ki nem költöztem.
Nemrég otthon jártam édesanyáméknál. Tudni kell, egész nehéz fizikai munkát kell nap mint nap végeznie. Amikor ott voltam egyik munkatársa írt neki, hogy nem megy, mert beteg a gyereke. Elkezdte őt meg egy másik munkatársát (szintén kisgyerekes) szidni, mert 3 hetente otthon maradnak a gyerekkel. Tudni kell édesanyám egyszer sem maradt otthon kistesómmal, amikor beteg volt. Én nekem kellett iskola helyett otthon maradni, szülői igazolásokat felhasználni, hogy beteg tesómmal otthon legyek, vagy apám vett ki szabadnapot. Anyám egyszer sem vett ki szabadnapot, egyszerűen nem képes rá. Túlórázik, le lehetne vonni a túlóráit cserébe, ha akarna, itthon lehetne a beteg gyerekkel.
Szerintetek fair az ha így szidja a munkatársait?
Hát anyukádnak azért nagy a szája, mert ő megoldotta veled okosban, hogy ne kelljen hiányoznia. Ezt hívják képmutatásnak. Illetve más f*val verte mindig is a csalánt.
Nem tudom miért viselkedik így...
Anyukád nem a kisgyerekeseket szidja, holott ő is az, hanem azokat a kollégáit, akik hiányoznak a gyerek miatt, mivel ő bezzeg sosem szokott.
Elég érzéketlen hozzáállás.
Úgy latom,hogy inkább az igazság alapját keresed a kérdésednek. És igen,igazad van,amennyiben arra gondolsz,hogy anyád a felelősségét rád terhelte.
Nem volt jó anya,hisz neked kellett hiányozni az iskolából a tesód miatt.
Az nem lehet, hogy anyukád azért nem akar hiányozni a munkából, mert szükségetek van a pénzre?? Azt mondjuk én sem értem, hogy miért téged fogod be amikor a testvéreid betegek voltak, de én úgy gondolom, hogy az apuka is köteles kivenni a részét, ha beteg a gyerek, nem szabad csak az anyukát terhelni.
Az én munkahelyemen még külön kedvez a főnököm a kisgyerekeseknek, és terheli azokat akiknek nincs gyerekük, nem olyan kicsik már, szerintem ez sem a legjobb hozzáállás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!