Miért van az,hogy 10-8 ember azt mondja neki sz..r gyerek kora volt?10-8 ember azt mondja utálja a szüleit,mert verték ,nem figyeltek rá,stb.Én is ebbe a csortba tartozom sajnos.
Mert bárkinek lehet gyereke és rosszul csinálni könnyebb mint jól. Vagyis véletlenül senki nem fogja a nehezebb utat választani, csak tudatosan, vagy ha ő maga is már szuper nevelést kapott, és egészséges a lelki világa, jó mintákat kapott így jól is tudja ezt tovább adni.
Mi a férjemmel mindketten máshogy toxikus családban nőttünk fel, és mióta megszületett a gyerekünk, nagyon sok dologgal kellett szembesülnünk amit azelőtt nem láttunk át.
Tudatosan készültem ezekre a helyzetekre mégis nehéz jól csinálni. Nagyon sok lemondással jár a szülőség, rengeteg türelem kell hozzá, és egy fizikailag, lelkileg, idegileg teljesen kimerített állapotban kell ezeket a helyzeteket jól lereagálni. Tehát hátrányból indulsz mínusszal és akkor ebből kell valami jót kihozni. Nagyon nehéz.
Lassanként ki lehet gyógyulni ebből össztársadalmilag is de csak nagyon lassan mert mindenkinek tudatosan kell csinálnia vagy alapból jó mintákon felnőnie.
“Minket is vertek oszt megis jo emberek lettunk”
Ja, krva jo emberek. Alkoholista nagyszulok, apamat vertek, apam szinten alkoholista, nagypofaju, hirtelen haragu. Anyam kontrollmanias, allandoan veszekedik, minden szar miatt beugat. Ahogy elkezdtem dolgozni 22 evesen, elkoltoztem. Most vagyok 28.
24: egyik sem talalt.
Ez mar nem az a generacio, amelyik nem tud kitorni, es amelyik ugyanazt a mintat koveti. Szerencsere egyre tobben eszmelnek ra, mennyire rossz vonalat vittek tovabb a szuleik, es veletlenul sem akarnak ugyanolyanok lenni.
Az hogy milyen szülőket kapunk azon sajnos nem tudunk változtatni, de mi lehetünk jobbak mint ők voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!