Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek nagyon bántó volt...

Szerintetek nagyon bántó volt a viselkedésem? Vagy tartsam a szavam, és tényleg szakítsam meg a kapcsolatot?

Figyelt kérdés

Anyukámnál mostanában állandóan az a téma, hogy végre szerezzek már valakit magamnak, és már konkrétan olyanokkal próbálja rám nyomni a stresszt, hogy csak én vihetem tovább a vérvonalat, meg stb. Sőt a múltkor közölte velem csak úgy, hogy mostoha anyám előbb szül apának 3. gyereket, mint én unokát. Ennek alapvetően semmi értelme nincsen, és semmi köze semmihez, valamint 19 éves vagyok… kapcsolatban sem az unokákon (sőt egyelőre az elkerülésükön) jár az eszem. Egyébként apuékkal lakom, mostoha anyumnak és apunak van egy 8 éves lányuk közösen, a húgom, így élünk 4-en együtt. És egyébként nem terveznek több gyereket elméletileg, de ez most mindegy. Ha találkozom anyuval, folyton ez a téma, sőt sokszor apát, vagy mostoha anyukámat hívogatja, hogy szó szerint a szexuális életemről faggassa őket, ami szerintük is beteg dolog.

Na szóval ez az előzmény. Tegnap este csak beugrottam anyuhoz, mert azt mondta nincs jól, és megkért, hogy vegyek neki dolgokat. Mikor felmentem hozzá látszólag semmi baja nem volt, de komolyan leültetett engem, és elmondta, hogy ha teherbe esnék, akkor semmiképp ne tegyek semmit ellene, majd ő felneveli a gyereket. Konkrétan arról kezdett el győzködni, hogy a pasik még jobban is szeretik, ha nem kell gumit húzniuk, és így nagyon könnyen teherbe tudok esni meg minden. Erre közöltem vele, hogy ez beteg, és biztos lehet benne, hogy ha lesz unokája, a közelébe nem fogom engedni, valamint mostantól a látogatásomra se számítson, mert már elmúltam 18 és én döntöm el milyen kapcsolatot tartok vele. (Eddig ugye volt a válásban megállapodásuk, de már nagykorú vagyok).

Mikor hazamentem és ezt elmeséltem még apu is felhívta, és higgadtan elmondta neki, hogy mennyire felelőtlen szülőként olyat mondani egy fiatal lánynak, hogy ne védekezzen és stb, és hogy ne nyomja rám a saját lelki baját, hogy nem lett több gyereke. És anyukám ismét nekitámadt, és a 15-20 éves sérelmeit vágta kb 1000. alkalommal apa fejéhez. Tök rosszul éreztem magam, mert szerintem ez az én hibám, bár apu mondta, hogy egyáltalán nem az, de fogalmam sem volt mit mondjak, anyu teljesen lesokkolt ezzel. Nem mintha éppen ez a dolog annyira aktuális lenne nálam, de akkor is kiakasztott, hogy őt az sem érdekli kitől, vagy hogy velem mi lesz, csak gyerek legyen.

jún. 21. 22:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%

Anyád retardált. Ezt máskor rövidebben írd le.

Költözz el, rengeteg szülő idióta lesz az évek alatt, valószínűleg majd te is, ne is törődj vele. De en hallgasd ezt a szarságot, én 32 vagyok (igaz, férfi), de én nem is akarok gyereket. Anyám csendben van, mert az én döntésem és én életem.

jún. 21. 22:58
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ebből is látszik, hogy nem véletlenül kerültél apudhoz, mikor elváltak...

Amúgy mégis melyik része lenne történetnek a te hibád. Hogy az anyád egy f.asz?

jún. 21. 22:59
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Anyádnak láthatóan kellett volna egy új család.
jún. 21. 23:19
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Anyukádnak súlyos pszichés problémái vannak. Orvosi segítségre lenne szüksége. Ha erről nem tudod meggyőzni szakítsd meg vele a kapcsolatot.
jún. 21. 23:26
 5/11 anonim ***** válasza:
18%
Igaza van anyádnak . Szülj 5 gyereket vedd fel a csokot, hagyd őket anyádnál és menekülj a pénzből bora borára.
jún. 21. 23:32
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
5 annyi pénzt azért nem adnak, hogy egy nőnek, aki nem akar (még) gyereket, példád alapján 5x9 hónapnyi szenvedés+ a többi megérje.
jún. 21. 23:54
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
6 vagyok, bocsi, a kérdésedre válaszolva nem voltál sem durva sem bántó, anyádnak agyára ment valami. Undorító más szexuális életében vájkálni. Anyósom már azzal kiverte a biztosítékot nálunk, hogy túl gyakran csesztetett azzal, hogy mikor lesz unoka. Miközben sem házasok nem voltunk még, páromnak épp nem volt túl stabil a munkahelye, nekem meg nem is volt. Szóval semmilyen körülmény sem volt adott, ráadásul tudta, hogy sosem akarunk gyereket. De azért csak fújta a magáét és áskalódott. Eredmény kapcsolat megszakítva.
jún. 21. 23:57
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Te szegény! Anyád totál kattant. Szerintem minimalizáld vele a kapcsolatot. Agyam eldobom, komolyan:(((
jún. 22. 11:29
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Ne érezd hibásnak magad, édesanyád viselkedése cseppet sem mondható normálisnak. Az, hogy vágyódik arra, hogy unokája legyen megint más mint az, hogy ilyeneket mond és zaklatóan erőltetni akarja rád! Ha megszakítod vele a kapcsolatot emiatt, teljesen érthető. Vannak olyanok akik nem is akarnak gyermeket vállalni soha, ebbe nem lehet beleszólni egyáltalán. Avagy anyukád ne szóljon bele a méhedbe, igazából így is ki lehetne ezt fejezni. Sajnálom, hogy ez történt veled, gondolom mennyire idegesítő lehetett számodra.

jún. 22. 19:57
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, amíg anyádra nem tanultad meg rávágni az ajtót, a saját és a gyereked érdekében NE SZAPORODJ!!! Már ha tervezel, persze...
jún. 23. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!