Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim elvárják, hogy...

A szüleim elvárják, hogy beszámoljak nekik hova megyek 25 évesen?

Figyelt kérdés
Otthon lakom a szüleimmel még, de folyamatosan ellenőrizni akarják hova megyek, kivel mit csinálok. Értem, hogy aggódnak, de ezt már nem tartom normálisnak. Más aki volt hasonló helyzetben, hogyan kezeltétek a dolgokat?
jún. 12. 12:25
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
87%

26-os, hogyha az nálam lakó 25 éves gyerekem nem tisztelne meg annyival, hogy szól, mielőtt másnál alszik, akkor másnap már nem kéne otthon aludnia ;)

Bocs, ez nem úgy működik még párkapcsolatban sem hogy én lelépek éjszakára a másik meg eszi a kefét, hogy "csak" a haverokkal sörözök vagy balesetet szenvedtem, esetleg megkéseltek.

jún. 13. 08:15
 32/39 anonim ***** válasza:
9%
NA, erről beszéltem. De járassátok csak le mégjobban magatokat.
jún. 13. 19:49
 33/39 anonim ***** válasza:
23%

Nappal nem kell beszámolni, hogy mikor hová mész. Ha úgy alakul, hogy nem mész haza, illik egy SMS-t küldeni vagy pár percre telefonálni, csak azért, hogy ne aggódjon, félreérthető egy ilyen helyzet.

De egy szülőnél se normális, ha ezután túlreagál és dühöng, vagy fenyegetőzik. Én azt mondanám, máskor írjon vagy szóljon, mert lehet, hogy a rendőrséghez fordulok, mert nem tudom, baj érte-e. Bár a szülő helyében éjfél körül megeresztenék egy SMS-t vagy egy telefont, minden rendben-e (nem dühösen, csak higgadtan). Akkor tisztázódik a helyzet, a szülő elmehet békésen aludni, a fiatal meg kibulizza magát vagy a párjával alszik.

Sok szülő nem tudja feldolgozni, hogy felnőtt a gyereke és olyan módszereket alkalmaz, mint egy kiskorúnál. Az is hiba. Az anyagiak gyakran kényszerítenek több generációt egy fedél alá, de a szülőnek el kell fogadnia, hogy már egy felnőttel él együtt.

jún. 17. 20:23
 34/39 anonim ***** válasza:
100%

A gyereknek meg el kell fogadni, hogy közösségben él, nem szállodában. Erről el szoktak feledkezni, mert csak jogaik vannak, kötelességük nem, ugye?

És ha az egy fedél alatt élő csaláédtagok közül valaki nem fog éjjel hazamenni, azt igen is illik jelezni és jogos elvárás, hogy tegye meg.

jún. 17. 20:35
 35/39 anonim ***** válasza:
18%

31-es, te tényleg kidobnád otthonról a felnőtt gyerekedet egy ilyen eset miatt? Túlzás. Szerintem is illik szólni, hogy ne izguljon a szülő, de nem kiskorú, hogy egzecíroztasd.

Amúgy ha te nem mész haza éjszakára és nem szólnál, mit szólnál ahhoz, ha a gyereked ordítana veled, meg ki akarna dobni a közös lakásból?

jún. 17. 20:44
 36/39 anonim ***** válasza:
51%

35

Oké, az ordibálás túlzás, de kétlewm, hogy a gyerknek bármi tulajdonjoga lenne a lakásban és hogy közös lakásról beszélhetnénk.

jún. 17. 23:17
 37/39 anonim ***** válasza:
0%
36.: Az az érzésem, hogy szeretsz hatalmaskodni. Nem fogadod el, hogy a gyereked felnőtt és többé nem uralkodhatsz felette.
jún. 18. 00:42
 38/39 anonim ***** válasza:
37%

Amúgy ha te nem mész haza éjszakára és nem szólnál, mit szólnál ahhoz, ha a gyereked ordítana veled, meg ki akarna dobni a közös lakásból?

Amennyiben ő vette, akkor hajrá, ha nem, akkor szembe röhögném.

jún. 18. 06:13
 39/39 anonim ***** válasza:
75%

Más aki volt hasonló helyzetben, hogyan kezeltétek a dolgokat?

Valóban felnőttem, és kiköltöztem a mamahotelből.

jún. 18. 06:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!