Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim elvárják, hogy...

A szüleim elvárják, hogy beszámoljak nekik hova megyek 25 évesen?

Figyelt kérdés
Otthon lakom a szüleimmel még, de folyamatosan ellenőrizni akarják hova megyek, kivel mit csinálok. Értem, hogy aggódnak, de ezt már nem tartom normálisnak. Más aki volt hasonló helyzetben, hogyan kezeltétek a dolgokat?
jún. 12. 12:25
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
100%
Amíg együtt éltek, a minimum, hogy szólsz, ha nem mész haza a szokott időben, hogy ne hívják a mentőket.
jún. 12. 12:54
 12/39 anonim ***** válasza:
100%

Bárkivel élsz egy fedél alatt, akár csak közösen béreltek egy albit, az a minimum, hogy "elmegyek ide/oda, ekkor jövök, vagy ne várj, mert nem tudom mikor jövök."

Majd ha tök egyedül élsz valahol, akkor nem kell senkinek se beszámolnod a programjaidról. Amúgy ha buli közben változik a program, nem mész haza a szokott időben, akkor is minimum egy messenger üzi, hogy "bocs, változott a program, ne várjatok".

jún. 12. 12:59
 13/39 anonim ***** válasza:
93%
Miért baj, ha tudni akarja hol vagy? Én 50 éves vagyok, mégis mindig megmondom az idős szüleimnek, hova megyek és kb. mikorra érek haza és ők is megmondják, hogy mikor hol vannak. Ha véletlen baj történne, jó ha tudjuk egymásról, ki hol van.
jún. 12. 13:17
 14/39 anonim ***** válasza:
97%

"de pl ha másnál alszok vagy valami és nem szólok róla"

Ez mondjuk alap, hogy a másik tudja, nem hullaként fekszel egy parkban.

jún. 12. 13:23
 15/39 anonim ***** válasza:
100%
Azért az, hogy tudni akarnak róla, ha máshol alszol nagyon nem ugyanaz, mint amikor minden lépésedet ellenőrzik, esetleg még meg is tiltják, hogy valahova elmenj. Utóbbi 25 évesen sok, de az, hogy valaki, akivel együtt élsz szeretné tudni, hogy kb. mikor jössz, teljesen normális, főleg szülő-gyerek viszonyban. Neked csak egy mondat, ők viszont aggódhatnak feleslegesen, ha nem mondod. Én kérés nélkül mondtam nekik felnőtt nőként is, ha a szokottnál jóval később terveztem hazaérni, már csak azért is, mert akkor ők etették meg a kutyát. Többnyire azt is említettem, hogy melyik baráti társasággal és hova megyünk.
jún. 12. 14:29
 16/39 anonim ***** válasza:
96%

5

Teljesen normális dolog, hogy valaki aggódik, ha az egyxütt élő családtagok közül az egyik bejelentés nélkül nem jön haza egész éjjel.

A nagy önérzeteskedés helyett gondolj bele a másik helyzetébe is. Mindenki kezében mindig ot az a kibszott telefon. Nehéz annyit mondani, hogy ne várjatok, ne aggódjatok, csak reggel jövök? És ennek semmi köze a szülő-gyerek hierarchiához. Bárkire vonatkozik a családban.

jún. 12. 14:38
 17/39 anonim ***** válasza:
96%
El vagy te tévelyedve: ez már nem szülő-gyerek viszony, hanem együtt élő, egymást szerető családtagok viszonya. Ha külön laknál, és úgy faggatnának, mondanának véleményt, azt kontrollmánia lenne. Együtt élő, egymást szerető családtagoknál a napnál világosabb, hogy elmondják, hova mennek, sőt akár utólag be is számolhatnak valamennyire, úgynevezett beszélgetés formájában, te nekik éppúgy, mint ők neked. Ha házasságot kötsz, a házastársadnak se fogod elmondani?
jún. 12. 15:06
 18/39 anonim ***** válasza:
96%
A szüleimmel nem volt mindig jó a kapcsolat, velük élek 31 évesen, így alakult-de nem tartanak el-. Annyiban egyeztünk meg: elmondom hova megyek(pl: Blaha Lujza tér), mert ha eltűnök, akkor tudják, hol keressenek. Sok fiatal tűnik el, emiatt kérdezhetik, hova mész. Aggódnak érted a maguk módján.
jún. 12. 15:07
 19/39 anonim ***** válasza:
100%

Az elszámoltatásos felkérdezés valóban nem helyeslendő, ám az informatív tájékoztatás teljesen helyénvaló.

Én többgenerációs családi házban laktam, saját lakrészben, apám másik lakrészben, a húgomék szintén másik lakrészben. Társasházi jellegű de a család birtokában lévő ház volt. Ráadásul apám és én laktunk ebben legtovább, apám 82 évesen bekövetkezett haláláig, én ekkor 48 voltam. És a 70+os 80+ apámnak sem esett nehezére, mindig bejelentette, hogy elmegy otthonról, hogy hová megy és kb mikor ér haza. És én is mindig tájékoztattam ugyanígy. Egyikünk sem szólt bele, hogy a másik miért, mikor és hova megy, de mindig tudtuk, hogy kb merre jár a másik. A tesómék, míg ott laktak, velük is így volt. Apám is szinte a legutolsó percig önállóan járt-kelt, keresztülutazta az országot, ha leért az úticélra, felhívott a mobiljáról. Stb. Én is mindig hazaszóltam pl külföldről is, hogy rendben landoltunk, elfoglaltam a szállodát stb. Ő is vicaverza.

Ebben semmi rossz nincs, ez nem elszámoltatás, hanem családi összetartás.

jún. 12. 15:24
 20/39 anonim ***** válasza:
100%

Mennyire faggatnak?

Azért családban együtt élő emberek elmondják egymásnak, hogyha elmennek otthonról.

Nem részletes elszámolás van, csak egy mondat anyu vagy apu, elmentem ide, vagy oda és ekkor jövök.

Oké szívem, vigyázz magadra!

Még mi is elmondjuk a gyerekeinknek, ha elmegyünk otthonról, hogy hol leszünk és kb. meddig.

jún. 12. 15:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!