Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért várják el, hogy mindenrő...

Miért várják el, hogy mindenről beszámoljak, amikor mindenre csak a szart tudják mondani?

Figyelt kérdés

Kb egy éve már nem mondok el semmit a szüleimnek, se jót, főleg nem rosszat, mert minden szavukkal csak lehúznak. A minap azt vágták a fejemhez, hogy milyen jó lenne, ha egyszer magamtól is beszélnék arról, hogy mi történik velem, nem mindig nekik kéne kérdezősködni.

Mégis miért várják el ezt? Elmondtam nekik, hogy kaptam egy pénztáros állást, azt mondták minek megyek, úgyse fogom bírni, szar vagyok én ehhez. 4.9-es lett az átlagom az egyetemen, miért nem 5.0. Új állást kaptam, ami jobban fizet, de home officeban dolgozok: miért nem megyek el rendesen dolgozni, miért fogyasztom itthon az áramot. Bemutattam a barátomat, miért nem ilyen olyan amolyan, úgyse szeret. Elmondtam, hogy több éve pánikbeteg vagyok, múltkor amikor hazajöttem a páromtól, benyögték, hogy ugye nem fogok itt pánikolgatni, meg sírdogálni.

2022. okt. 6. 11:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
56%
Miért nem költözöl el?
2022. okt. 6. 11:53
 2/14 anonim ***** válasza:
72%
1#-es vajon miért.. szerinted csak úgy el tud mindenki kölözni mikor 100-1 50+ egy lbérlet , ugye?
2022. okt. 6. 11:57
 3/14 anonim ***** válasza:
61%

A kérdezönek ez már a sokadik kérdése ugyanerröl, emellett van munkája és nincs kiadása (home office - mamahotel), szóval böven félre tudna tenni.

Ha meg neki így megfelel, akkor nincs értelme nyavalyogni azon, hogy milyen gonoszok a szülei.

Ugyanis semmit nem akar tenni, csak nyafog.

2022. okt. 6. 12:03
 4/14 anonim ***** válasza:
29%
Lehet,hogy nem is olyan gonoszak a szüleid ha érdekli is őket,hogy mi történik veled.Illetve próbálj meg beszélni velük pl a betegségről,hogy megértőbben kezeljék a dolgokat és ne csak egy hisztériás rohamnak vegyék,mesélj a munkádról,nyílj meg előttük,ha ez sem sikerül akkor valóban célszerűbb elköltözni. Ha kaptál egy jól fizető home officeban végezhető állást,akkor nincs olyan,hogy ne találnál ha átmenetileg is ugyan, de egy olcsóbb,vagy akár egy középkategóriás albérletet.
2022. okt. 6. 12:34
 5/14 B2man ***** válasza:
85%
Ha valaki őszintén érdeklődik, ne az legyen az első reakciója, hogy a fekete miért nem fehér...
2022. okt. 6. 12:57
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Mert ők ilyenek. Keserű, rosszindulatú emberek, és talán tudatlanok is.

Nekem apai nagyszüleim voltak ilyenek. Mindig találtak valami okot, hogy miért legyek sz..r. Olyan dolgot, ami nekik tetszene, nem találtak még ki. Aztán egy idő után megtanultam minimalizálni a súrlódásokat. Mondjuk sokat nem is látogattam őket, évente kb. négyszer, és akkor is egy "alternatív valóságról" számoltam be nekik, olyasmiről, amit hallani szeretnének. Vagy legalábbis amibe annyira nem kötnének bele.

Persze, ez szülőknél nehezebben kivitelezhető, de ha ennyire mérgező a légkör, akkor tényleg javaslom, hogy mihelyett tudsz, költözz el. Ha meg kekeckednek, hogy miért, akkor meg lehet mondani, hogy azért, mert nekik semmi nem jó.

2022. okt. 6. 13:08
 7/14 anonim ***** válasza:
10%

"Mégis miért várják el ezt?"

Ellenőrzés - Kon-TROLL...

Társadalmi szerepek... Te vagy a gyerek ők a "SZÜLŐK"

Képzeld mihez kezdenének, ha elveszítenék a szerepüket...

Játszd el nekik a gyereket... Hálából, hogy felneveltek...

Jobb lesz mindenkinek, és egyszer majd úgyis hiányozni fognak!

2022. okt. 6. 13:16
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
6.Nagyon átérzem amit írtál! Én orvos nagyszüleimnek soha nem tudtam megfelelni! A lelkemet, a szívemet kitettem, mindig segítettem takarítani, főzni, kertben, otthon, üdülőben, bevásárlásban, cipekedésben, mindenben amiben tudtam. Soha semmi nem volt jó, nem voltak rám büszkék, mindenbe belekötöttek, lebutáztak, ostobáztak, mert csak egy középvégzettségig vittem.
2022. okt. 6. 13:18
 9/14 anonim ***** válasza:
62%

Előző vagyok, még annyi, ha itt maradsz, magyarországon te is ilyen leszel!

Tapasztalat(sajnos)..

Én ezt kérdeztem pár napja itt:

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..

2022. okt. 6. 13:19
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

A tipikus szülői kontrollmánia: nem tudjuk feldolgozni, hogy a gyerekünk felnőtt és saját maga felel az önálló felnőtt dolgaiért.

Azon túl, hogy megpróbálod nekik elmagyarázni, hogy legyenek már elfogadóbbak és ne kritizáljanak mindent, nem tudom, mi mást lehet csinálni. A saját anyámnak például olyannyira nem engedi a büszkesége, hogy bármit is feladjon a "véleményem van és hangoztatni is fogom" jogosultságérzetéből, hogy miután megkértem, fogja már visszább magát, utána dacból többet semmiről nem érdeklődött.

2022. okt. 6. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!