Heti szinten mennyit kommunikáltok a szüleitekkel? Ti kevésnek, vagy soknak tartanátok, ha a szüleitek napi szinten megkövetelné, hogy beszámoljatok az aktuális napotokról?
Ez nehéz kérdés, szerintem igénye válogatja. Nálam így működik:
Elváltak a szüleim, én is több éve külön élek. Apu egyedül van, beteg is. Őt gyakran hívom, szinte minden nap. Többnyire hagyom, hogy ő beszêljen, mert fontos, hogy megossza valakivel a gondolatait. Neki, ha pozitív dolog van, mindig elmesélem, a szakmáról is beszélgetek vele. Negatív dolgokat, vagy ha rágódom valamin, sose mondom. Ő sokat hív, gyakran rámönti a bajait akkor is, mikor erő felett van, hogy segítsek - ilyenkor álatalában rövidre zárom, mielőtt kiborulnék.
Anyukámmal sokáig volt közöttünk konfliktus, kamasz koromban lelépett. Neki egyszer-egyszer írok facebookon, néha szervezünk közös programot. Nincs nagyobb igényübk a beszélgetésre, jeleztem is neki, hogy örülök, ha találkozunk, jóban maradunk, de vendégek vagyunk egymásnál.
Nagyjából ennyi.
Nálam akkor normalizálódott a helyzet, mikor a már nem beszéltem intim dolgokról. Ha kérdeztek, értelmes, de semleges válaszokat adtam, vagy rövidre zártam a beszélgetést. Negatív dolgokat (sokáig kell bentmaradni a munkahelyen, kilyukadt a cipőm) sosem mondok el. Olyasmit sem, aminek nem látom pontosan a végét. (Fizetésemelést ígértek, felújítják a lépcsőházat.) Helyette azt mondom: "Jól vagyok, dolgoztam ma rendben, este volt egy kis vihar, néztem a párommal, de semmi kár".
Így nem aggódnak, nem kombinálnak, hallják a hangom. Élik az életüket, engem meg hagynak :).
Szeretem a szüleimet, jó a viszonyom velük, de megbolondulnék, ha naponta be kéne számolnom nekik. Hetente egyszer, maximum kétszer telefonálunk vagy együtt ebédelünk, ez bőven elég mindnyájunknak.
A szüleid amúgy szerintem nem százasok, függetlenül attól, hogy hány éves vagy. Ha nem éltek együtt, nem normális dolog részükről a napi kommunikációt megkövetelni.
Az én szüleim külföldön élnek, én a párommal albiban itt, Magyarországon.
Apukám és néha anyukám is ír messengeren, ha van valami,de amúgy hagyjuk egymást.
Telefonálni 2 hetente szoktunk, találkozni 3-4 havonta.
19L
Én már gyakorlatilag 10 éve külön élek, az elmúlt években nem is nagyon jártam haza.
Beszélni változó, van hogy naponta telefonálunk, de van hogy több hétig is elvagyok, mert sok a dolgom, vagy csak semmi mesélni való nincs. Hazanézni is 1-3 havonta szoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!