Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim elvárják, hogy...

A szüleim elvárják, hogy beszámoljak nekik hova megyek 25 évesen?

Figyelt kérdés
Otthon lakom a szüleimmel még, de folyamatosan ellenőrizni akarják hova megyek, kivel mit csinálok. Értem, hogy aggódnak, de ezt már nem tartom normálisnak. Más aki volt hasonló helyzetben, hogyan kezeltétek a dolgokat?
jún. 12. 12:25
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%

Annyit kinyöghetnél hogy ne várjatok, máshol alszom.

Majd ha lesz gyereked megérted..

jún. 12. 16:10
 22/39 anonim ***** válasza:
0%
A szüleid kontrollmániás toxikus sz*rdarabok. Bár az is gáz, hogy egy tinip*csaként viselkedsz 25 évesen.
jún. 12. 16:16
 23/39 anonim ***** válasza:
8%
A férjem emiatt költözött el jó messzire és csak 1-2 havonta megy haza látogatni, mert pár óra alatt ugyanúgy előjött a számonkérés, mikor hova miért akar menni a közeljövőben és miért nem szólt erről előre a szüleinek. Komikus, de sajnos valós probléma. Már házasok voltunk, mikor velem is kezdték, mikor miért akarok a szüleimhez, ennyire ráérünk? Mert akkor nekik ebben kéne segíteni....
jún. 12. 17:30
 24/39 anonim ***** válasza:
86%

Nézd, kérdező, nem kontrollmániásak, csak jó tudni, hogy hazamész-e aznap vagy sem, mert talán ők is csinálnának valami olyan programot.

Mi a faterral együtt laktunk megint pár hónapot, amíg meg nem vettem a lakásom. Mindig mondtam neki, hogy mikor érek haza kb vagy ha aznap nem mentem. Egyszer elfelejtettem szólni, lemerült a telefonom is és csak hazafelé a vonaton vettem észre, mert munka után tök jól elvoltunk a kollégáimmal. Mire hazaértem, édesapa sírva rohant elém, mert végigtelefonálta a kórházakat, az egyikben pont volt egy rám hasonlító lány, akit kómásan vittek be. Ez a lány meghalt, mire apu beért, nem volt nála semmi. Szerencsétlen apukám pedig megnézte, hátha én vagyok az.

Ezek után nyilván megnyugtattam, hogy nem lesz semmi baj és elmondtam neki mindent. Tudom, hogy milyen szülőnek lenni, nekem is van egy kisfiam, nemsoká egy kislányom is. Ha egyikük rendszeresen nem szólna, hogy nem jön haza és ezt csak másnap tudom meg, kiverne a hideg veríték.

Nem arról van szó, hogy minden lépésedet kontrollálják. Talán csak előre terveznének egy görbe estét, amikor te házon kívül vagy.

jún. 12. 20:44
 25/39 anonim ***** válasza:
100%
Mi mindig megmondjuk egymásnak hova megyünk, mikor jövünk. (En is otthon lakom) Az nem lenne szerintem normális, ha érted mennének, vagy nem engednének el. De mivel erről nem szóltál, ne panaszkodj szerintem
jún. 12. 20:59
 26/39 anonim ***** válasza:
4%

És ha a kérdező nem megy haza, akkor a szülő nem tudnak programot szervezni, vagy mi a fax? Nem egy 5, hanem egy 25 évesről van szó, aki feltehetőleg tud már gondoskodni magáról, nem kell neki este kakaót főzni.

Az meg, hogy az apád ilyen hisztis p, az meg egyéni szoc problem, ez ne vetítsd már ki másokra, mert a kutyát nem érdekli.

jún. 12. 22:23
 27/39 anonim ***** válasza:
90%

Ez nem is szülő-gyerek téma, ahogy már mások említették. Éltem én már együtt barátokkal, haverokkal, "idegenekkel" is kollégiumi szobában és albérletben is. Még így is tök magától értetődő volt mindenkinek, hogy ha megy valahová és későn ér haza (vagy nem ér haza), akkor azért jelzi.

"Józsi, este megyek meccset nézni a haverokkal, éjfél előtt ne várjatok haza."

"Béla, ma átugrok a csajhoz akiről meséltem, ma este valószínűleg nem alszok itt."

"Figyu, elmegyek moziba a haverokkal délután, szóval max este jövök haza."

Szerintem nem akkora dolog valamit odaböfögni az ősöknek, főleg ha náluk élsz...

jún. 12. 23:57
 28/39 anonim ***** válasza:
63%
Igen nem normális 25 évesen mamahotelezni. Ha meg a gyerekszobádban laksz az a minimum hogy elmondod hova mész mint normális ember. Gondolom ha párkapcsolatod lenne neki is elmondanád...bár mamahotelben ez a veszély úgyse fenyeget
jún. 13. 05:25
 29/39 anonim ***** válasza:
41%

25, mondjuk a szülők talán csapnának egy hangosabb estét nyitott hálószobaajtóval. Tudod elképesztő, de a felnőtt emberek szüleinek is van magánélete :D

Apám nem volt soha hisztis picsa. Nem tudta, hogy miért nem érek haza még éjjel egykor sem, holott 6-7 felé már simán otthon vagyok. Gondolom te sosem féltenéd a gyereked vagy nincs is.

Pláne, hogy a családban van egypár rendőr, akiknek már van tapasztalata ezzel. Tudod, elmondani egy anyának, hogy a gyerek nem megszökött és gyűlöletében nem ment haza, hanem mert elrabolták és megölték, nem kellemes. De nyilván neked ez is jobban esne, mint az aggódás a gyerekedért.

Azért ha valaki otthon héderel 25 évesen, legyen már benne annyi, hogy üzen, ha nem alszik otthon.

jún. 13. 07:27
 30/39 anonim ***** válasza:
94%
de pl ha másnál alszok vagy valami és nem szólok róla, már megy a balhé. - bocsánat, de alap tisztelet a másik felé, hogy megmondod, hová mész és kb mikor jössz, nem pedig lelépsz egy szó nélkül.
jún. 13. 08:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!