Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Őszintén: fiús anyukának...

Őszintén: fiús anyukának rosszabb lenni, mert a menyed úgyis le akar majd építeni?

Figyelt kérdés

Én kb. mindenhol ezt látom a családban, a barátnőimnél, de elég itt gyakorin is beleolvasni az anyós-após kategóriába, kb. 95%-a arról szól, hogy a férj szülei rosszak, amit ők csinálnak, az sosem felel meg a menynek, az hülyeség, utálja őket, nincs kedve hozzájuk, nagy fanyalogva elviseli őket néha, de lehetőleg ne akarjanak túl sokat találkozni, ne is telefonáljanak a sajàt gyereküknek, max. heti egyszer, a férj meg nehogy meg merje bármiféle érzését, problémáját osztani a szüleivel, mert akkor anyucipicifia, a feleség mondhatja meg kizárólag azt is, mit csinálhatnak az unokával, a férj neve k*ss.

A feleség szülei természetesen mindig tök jófejek, imádnivalóak, amikor ők mondják el a véleményüket, az nem kéretlen tanács, hanem segítség, és ők jöjjenek nyugodtan sokszor, ők vigyázhatnak a gyerekre, mert sokkal jobb nagyszülők, mint a férj szülei, nekik szabad mindennap telefonálni, jóban lenni a családdal, nem csak olyan formális muszáj-kapcsolatban, mint a férj szüleivel.

Oké, nyilván vannak kivételek, és is ismerek ilyet, de azért 90%-ban úgy látom, az a jellemző, hogy ha fiad van, kb. addig szeretheted és lehetsz az élete része, míg felesége nem lesz, utána úgyis megy majd az uszítás ellened, ha lányod van, akkor viszont vele lehet bizalmas kapcsolatod.

jún. 5. 10:23
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
83%

"Olyan kérdéseket tesz fel, pl. eszik rendesen a fiam? Van tiszta ruhája? - és sorolhatnám, amivel a NŐT egy kics.szett kislány szerepbe tolja le."

Nem kislány szerepbe, hanem inkompetens anyuka szerepbe. Amíg él a társadalmunkban az a nézet, hogy a férfiak teljesen életképtelenek, és anyuka helyett a férfi párja veszi át a "kisfiúról" való gondoskodást, addig ez meglesz.

Az anyukád meg a párod két külön szerep. Ezt valamiért a heteronormatív világnézetünk nem képes felfogni. Romantikus/szexuális kapcsolatokra levetítjük egy szülő-gyerek kapcsolat dinamikáját és fordítva. Ez minden vita alapja.

Nem fogunk fel teljesen egyszerű dolgokat kollektíven, mert ebbe nőttünk fel, ezt szoktuk meg. Amit idéztem mástól, hogy "van-e a kisfiamnak mit ennie?" egy tipikus kérdés. Nem szürreális? Már az a része is, hogy azt gondolja, a saját nevelésének az az eredménye, hogy a gyereke nem képes az önellátásra. De miért nem hallani ilyen számonkéréseket lánygyerekekről?

Nő vagyok, gyerekként rólam is gondoskodott anyukám. Szerencsés esetben nemtől függetlenül minden gyerekről gondoskodik az anyja, mert ez nem egy nemi kapcsolat, hogy csak arról a gyerekről gondoskodom, amelyik a párom lehetne, ha nem lennénk rokonok. (Beteg!) Főzött rám, mosott, takarított, a páromon mégsem kérdi anya számon a páromon, hogy mit eszek, mit főzött nekem. De ha nagyon tradicionálisak akarunk lenni, apám sem kéri számon rajta, hogy "a kislányomnak van hova ülnie? Össze szerelted a bútorokat? Nem csöpög a csap?".

Nem kellene a gyerek nemének szerepet játszania abban, hogy hogyan vagy mikre neveled.

jún. 6. 09:15
 32/43 anonim ***** válasza:
100%

Én jól elvagyok anyómosékkal. Még pletyizünk is a konyhában 😄

35/N

jún. 6. 11:29
 33/43 anonim ***** válasza:
Apósom feleségével én is jóban vagyok. Tök jókat tudunk beszélni.
jún. 6. 11:54
 34/43 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tetszik, ne írogass nyilvánosan, mert más is írhat rá és nem feltétlen tetszik neked is.
jún. 6. 13:20
 35/43 anonim ***** válasza:
100%

30-as mit nem értesz azon, amit írtam? Anyuka egy matrica volt, ez volt a probléma az egésszel.

Értelmes felnőtt nő felfogja, hogy NEM kell minden cs.szett 5. órában hívni a gyerekét.

Az meg mi, hogy "nekem nem is kellett volna tudnom erről?" Hogy képzelted? Menjek ki a szobából, amikor anyuka random felhívja a szegény pici fiacskáját? :D

Igen, az a része az exem sara, hogy felvette neki, de könyörgök, most komolyan??? 53 évesen azon pattog valaki, hogy a 28 éves gyereke "evett-e"? Ennyire nincs élete annak a nőnek, vagy mi a szr?

jún. 7. 07:31
 36/43 anonim ***** válasza:
31%

31: dehogynem kellene. Lehet visitva kapalozni, de letezik ferfi munka es szerep, illetve noi. Az emlitett anyosok generaciojaban ez meg egy teljesen egyertelmu dolog volt, es sok emancipunci zokon veszi, hogy az anyosnak vannak vele szemben elvarasai, illetve anyos szerint a fianak is nyugodtan legyenek.

Azert ezt egy kalap ala tenni a valoban elmebajos, unokat veszelyezteto nagymamakkal eleg eros.

jún. 12. 11:39
 37/43 anonim ***** válasza:
61%

"letezik ferfi munka es szerep, illetve noi."

Ez azért nem azt kéne jelentse, hogy a férfi nem képes mosogatni maga után mondjuk.

"sok emancipunci zokon veszi, hogy az anyosnak vannak vele szemben elvarasai, illetve anyos szerint a fianak is nyugodtan legyenek."

Normális esetben a párod ettől függetlenül nem a házi cseléded, hogy munka mellett egyedül ő főzzön, mosson takarítson.

jún. 12. 13:34
 38/43 anonim ***** válasza:
50%
A fiús anyukák amúgy elég lányosak.
jún. 12. 13:44
 39/43 anonim ***** válasza:
50%
37: es ki mondta hogy egy csaladanya, feleseg dolgozzon? Mondtam en ilyet?
jún. 12. 20:45
 40/43 anonim ***** válasza:
100%
#36 Nálatok esetleg, nálunk nagyapám olyanokat főzött, hogy minden ujjunkat megnyaltuk utána, nagyanyám meg simán befogta a lovakat fiatalon, ameddig bírta, és fejte is a birkákat papámmal. Tanyasi parasztok voltak, és nem éppen liberálisak vagy feministák. A munkát el kellett végezni annak, aki tudta. A modern férfi fejében él csak az a hülye kép, ami benned is.
jún. 12. 21:15
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!