Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Őszintén: fiús anyukának...

Őszintén: fiús anyukának rosszabb lenni, mert a menyed úgyis le akar majd építeni?

Figyelt kérdés

Én kb. mindenhol ezt látom a családban, a barátnőimnél, de elég itt gyakorin is beleolvasni az anyós-após kategóriába, kb. 95%-a arról szól, hogy a férj szülei rosszak, amit ők csinálnak, az sosem felel meg a menynek, az hülyeség, utálja őket, nincs kedve hozzájuk, nagy fanyalogva elviseli őket néha, de lehetőleg ne akarjanak túl sokat találkozni, ne is telefonáljanak a sajàt gyereküknek, max. heti egyszer, a férj meg nehogy meg merje bármiféle érzését, problémáját osztani a szüleivel, mert akkor anyucipicifia, a feleség mondhatja meg kizárólag azt is, mit csinálhatnak az unokával, a férj neve k*ss.

A feleség szülei természetesen mindig tök jófejek, imádnivalóak, amikor ők mondják el a véleményüket, az nem kéretlen tanács, hanem segítség, és ők jöjjenek nyugodtan sokszor, ők vigyázhatnak a gyerekre, mert sokkal jobb nagyszülők, mint a férj szülei, nekik szabad mindennap telefonálni, jóban lenni a családdal, nem csak olyan formális muszáj-kapcsolatban, mint a férj szüleivel.

Oké, nyilván vannak kivételek, és is ismerek ilyet, de azért 90%-ban úgy látom, az a jellemző, hogy ha fiad van, kb. addig szeretheted és lehetsz az élete része, míg felesége nem lesz, utána úgyis megy majd az uszítás ellened, ha lányod van, akkor viszont vele lehet bizalmas kapcsolatod.

jún. 5. 10:23
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
95%

#20 van egy határ.

Amikor már a gyerek issza a levét sorozatosan,nálam ott volt.

Letojom, hogy a gyerek apja mennyit és mit beszél az anyjával, de az én gyerekem közelébe nem mehet.

jún. 5. 14:39
 22/43 anonim ***** válasza:
86%

A mi családunkban szerencsére nincs ilyen tendencia, az összes feleség legalább alapszinten normálisan képes az anyósával együttműködni. Azt remélem, a fiam családjában is így lesz. Nyilván vannak peches esetek, de az biztos segít, hogy ő jó mintákat fog hozni otthonról, és ez a párválasztására is hatással van.

Ettől még a saját anyukámat jobbnak tartom. Nem csoda, mivel ő az anyukám, jobban átszűrődött belém az értékrendje. Gondolom a férfiak is inkább a saját apjukat-anyjukat tartják jobbnak, csak ide több nő ír.

jún. 5. 14:47
 23/43 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes amit írsz, de nem adok neked igazat. Két komoly kapcsolatom volt a férjem előtt, mindkét expárom szüleivel mai napig jóban vagyok, sőt, az egyik családdal a férjem is jóban lett, mert tüneményes emberek, bármiben lehet rájuk számítani, persze ők is számíthatnak ránk. Anyósomat viszont a hátam közepére se kívánom. Mindent irányítani akar és mindenben döntési jogot követel. A férjem direkt az ország másik felére ment egyetemre, hogy levakarja magáról. Amíg nem házasodtunk össze, a nevemre se volt kíváncsi, az eljegyzés után meg ő akarta megmondani, a saját családomból kit hívhatok meg (mi fizettük az esküvőt, de szerinte a testvérem nem olyan közeli rokon, hogy eljöjjön, főleg, hogy a főasztalnál üljön, ahol ő akart a második férjével, meg annak a fiaival...)
jún. 5. 14:54
 24/43 anonim ***** válasza:
7%
21# Miért, kinek gondolod magad, hogy a ferjed anyját, a gyreked nagyanját eltiltod a gyerektől? Férjed helyében olyat lekevernék neked, hogy még jövő karácsonyor is csengene a füled!
jún. 5. 15:01
 25/43 anonim ***** válasza:
79%
#24 a gyerek anyja vagyok, és én döntök erről, ha verekszel, ha nem. Semmi közöd hozzá.
jún. 5. 15:29
 26/43 anonim ***** válasza:
100%
nem ezt írják. a leírt szülők elviselhetetlenek, kontrolálóak, ítélkezőek, előítéletesek, korlátoltak, és nem engedik, hogy leváljon róluk a gyerekük, nem értik, hogy nem kell minden héten hozzájuk rohanni. Ha szeretetben és a határokat tiszteletben tartva bántak volna a gyerekükkel és annak a párjával, nem lenne ez.
jún. 5. 20:14
 27/43 anonim ***** válasza:
100%

Nem az anya-fia kapcsolattal van probléma, és nem is a szülő-gyerekkel, hanem amikor a párod vagy már élettársad szülei képtelenek leszakadni az ő kicsi gyerekükről, és naponta mennek a 15-20 perces, semmiről szóló telefonhívások, és anyuka mindent is tudni akar.

Olyan kérdéseket tesz fel, pl. eszik rendesen a fiam? Van tiszta ruhája? - és sorolhatnám, amivel a NŐT egy kics.szett kislány szerepbe tolja le.

Éltem ilyen kapcsolatban, utáltam az exem anyját, mint a szr, mert szerinte nélküle a fia éhen halna, nem mosok soha, tiszta-e a lakás - ergo ezzel az állította, ÉN vagyok az életképtelen, aki pl főzni sem tud.

Bár,megjegyzem, miért kellene NEKEM főzni az Ő FELNŐTT fiára? A fiúka nem tud?

Emellett persze mentek naponta 2x a telefonálgatások, jaj, ettél? Jól vagy? stb. stb.

Ezt egyetlen épelméjű felnőtt sem viselné el sokáig.

jún. 6. 08:29
 28/43 anonim ***** válasza:
82%

24-es, tehát ezzel kijelented, hogy TE sem akarod látni a gyerekedet.

Mert ha nekem bsznál le azért, mert nem engedem az engem gyerekszerepbe lenyomó anyucidhoz a gyerekemet, biztosan nem látnád többször.

Elmebeteg vagy, és pszichés betegek korlátozott vagy semmilyen láthatást nem kapnak :)

jún. 6. 08:32
 29/43 anonim ***** válasza:
100%

Fiaim vannak, de még gyerekek.

En úgy érzem egészséges kapcsolatunk van, remélem nem leszek vénségemre egy ilyen elviselhetetlen banya.

jún. 6. 08:36
 30/43 anonim ***** válasza:
52%

27-es, de te honnan tudtad, hogy a párodat miről kérdezi az anyja?

Csak onnan tudhatta, hogy ő ezt elmondta neked. Ez viszont az ő sara. Neki le kellett volna rendeznie az anyját, és neked tudnod se kellett volna erről.

jún. 6. 08:37
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!