Ha lenne kiadott lakásod, és a felnőtt gyereked szívesen elköltözne és önállósodna, akkor kiraknád a bérlőt és átengednéd a lakást a gyerekednek, vagy végignéznéd, ahogy albérletet keres?
Szamomra is meglepo.
Elkepzelni se tudom, hogy nezzem ahogy a gyerekem 100 ezreket kolt albira mig nekem van egy lakasom amibe elhetne.
Nyilvan ha megelhetesre kell a berleti dij az mas.
De mindegy egyeb esetbe netto parasztsag.
Mi alapból azért vásároltuk az egyik lakásunkat, hogy azzal majd egyszer a gyerekeinket támogassuk valamilyen formán. Az ebből származó bevétel egyelőre a lakást terhelő hitel törlesztőjére megy, nem képezi a bevételeink szerves részét és ugye nem is arra tervezünk, hogy valaha is hosszútávon fogja. Hogy mégis hogyan támogatjuk majd vele a gyerekeinket, azt majd az élet hozza. Függ a gyerekeinktől is, élethelyzettől is, bérlőktől is, így most nem tudnék erre egyértelmű igent, vagy nemet mondani.
Még sok idő van addig, de több gondolatunk is van.
- Ott élhetnek ingyen, amíg el nem kezdik az önálló életüket.
- Eladjuk és elosztjuk köztük a vételárat.
- Kiadva marad és a bérleti díjjal támogatjuk őket, ameddig szükséges.
Meglátjuk ahogy közeledünk majd ehhez az életszakaszhoz, mi tűnik logikusnak.
40/41
Durva, hogy sokan nem értik meg, hogy attól, mert van gyerekük magukat még nem kell feláldozniuk. És durva hogy a saját megélhetésüket tönketennék, hogy a gyerek tudjon menőzni a saját lakással Pesten példul. Durva, hogy mások élethelyzetének tudása nélkül ítélkezünk előre.
Ne aggódjatok. Az itteni kommentelők 99%-a odaadná a gyereknek a lakását, ha amúgy milliomos lenne, vagy 5 lakása lenne kiadva bérbe.
Mi csak annyit mondtunk, hogy ha az a fizetésünk kisegítése, nehéz lenne megélni nélküle, nem adnánk oda a gyereknek. Vannak más lehetőségek, van koli, vagy társ albérlet, van közelebbi egyetem, van diákmunka, és az albérlet árából tudunk valamennyi segíteni.
Én akartam gyereket, én szeretem a gyerekeimet, az életemet feláldoznám értük.
De hogy az egyetem miatt én ne élhessem az én életem, mert a sok lehetőség közül a gyerekemnek egyik sem jó...akkor menjen szakmát tanulni de tényleg.
Most nem értem. Ha önállósodni akar, akkor miért ne csinálja azt mint az emberek nagyrésze?
Jaj mucikám ne fizess, neked nem kell, majd anyuci.
Ha fel akar nőni fizessen ő is, tudja meg milyen az élet.
Ha a gyereketek dolgozik nem ad haza a közösbe?
Azért vettük a lakásokat, hogy a gyerekeknek legyen.
Azonnal kirakom a bérlőt, ha a gyerek menni akar.
Nekem gyerekként nem lenne bőr a képemen megfosztani a szüleimet az egyik bevételforrásuktól. Ha valamennyivel tudják támogatni az albérletem nagyon hálás lennék, de ezt el se fogadnám akkor se ha felajánlanák. Ismerem a körülményeiket tudom mekkora lemondás lenne ez részükről.
Ott más a helyzet ahol a családnak van 4-5 lakása, vagy kifejezetten a gyereknek vették. Nálunk anyukám örökölt egy kis lakást nagyon jó környéken, ezzel egészítik ki a nem túl izmos fizetésüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!