Ha lenne kiadott lakásod, és a felnőtt gyereked szívesen elköltözne és önállósodna, akkor kiraknád a bérlőt és átengednéd a lakást a gyerekednek, vagy végignéznéd, ahogy albérletet keres?
Szeretne különköltözni, önállósodni?
Én meg unikornist szeretnék, megveszi nekem valaki? Az nem önállósodás, ha máshol lakna ingyen,főleg ha ezzel megkárosítja a szüleit. Mert igen, ekkora bevétel kiesés kevés családnak nem hiányozna.
Kíváncsi lennék fordított esteben, hogy ha a gyereknek lenne kiadott lakása, odaadná e a szüleinek, ha azok megunják ahol most élnek, persze ingyen, az albérlőt kirakva?
Igazából az lenne a kérdés, hogy milyen céllal vettem a lakást.
Ha befektetési céllal, akkor nyilván nem adnám oda, hiszen a befektetés célja a jövedelem termelése.
Ha a gyereknek vettem, akkor nyilván odaadnám neki akkor, amikor képes arra, hogy fenntartsa és megbecsülje.
Nyilván extrém helyzetben megengedném, hogy oda menjen, de itt nincs szó ilyenről.
Ha önállósodni akar, önállósodjon. Ha lenne rá lehetőségem,
támogatnám havi x összeggel, amíg tanul.
Szerintem ez attól függ, hogy miért van a lakás véve. Anno néztünk olyan albérletet, ahol idős pár adta ki - mondták, hogy nagyszülők, majd egyszer az unokáé lesz, ha Pestre jön egyetemre, de a gyerek még kamasz, szóval addig kiadják, hogy ne álljon üresen. (Vszeg még pici lehetett a gyerek, mikor vették, nem mi lettünk volna az első bérlők.)
Mi nem vettük ki, mert egyrészt nem akartuk, hogy emiatt tegyenek ki, másrészt erre hivatkozva sok mindent szigorúbban vettek, ne nyúlj hozzá, ne alakítsd át, mert majd az unokáé lesz. De korrektek voltak, mert elmondták előre, ha kivettük volna, tudtuk volna, hogy 3 év fix, utána unokától függ. Ezzel alapvetően szerintem nincs gond.
Ha viszont a mostani tulajunk - 6 éve itt lakunk - benyögné, hogy ugyan menjünk már, mert a gyerek gondolt egyet és felnőttet játszana, akkor igencsak elnyílna a szemem, mert soha hasonlóról szó nem volt. Ebben a verzióban szerintem nem feltétlenül fair (akkor sem, ha meg van várva a szabályos felmondás).
Nem raknám ki a bérlőt.
Hogyne.
1. a befolyt összeg a családi kassza része, olyan, mintha egyik hónapról a másikra elvesztenék mondjuk 100-120 ezer forintot (attól függ, mennyiért adom ki)
2. a bérlővel szemben rhadt tisztességtelen dolog
3. ha szerződést szegek (amit ugye aláírtunk mindketten), csak mert a gyerekem kéthét múlva költözne és a bérlő beperel, akkor szrban leszek - igen, perelhet simán
A gyerek néz albérletet, és oda költözik. Segítek neki benne, de a bérlőm marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!