Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha lenne kiadott lakásod, és...

Ha lenne kiadott lakásod, és a felnőtt gyereked szívesen elköltözne és önállósodna, akkor kiraknád a bérlőt és átengednéd a lakást a gyerekednek, vagy végignéznéd, ahogy albérletet keres?

Figyelt kérdés
2024. máj. 24. 14:52
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
81%

9es szerintem mi a ti lakásotokat bèreljük.😄

Annyira magunkra ismerek ,stimmel az összeg a gyerek èletkora stb .😄

2024. máj. 24. 16:11
 12/48 anonim ***** válasza:
80%
11es, 2. kerület?
2024. máj. 24. 16:13
 13/48 anonim válasza:
91%

Na én ezért költözök csak olyan lakásba amit szerződéssel írunk meg. Tehát ha nekem 2 évre van kiadva a lakás akkor én aztán magasról tojok arra hogy az ifjonc nagylegény vagy kisasszony gondol egyet és riasztja apucit hogy neki kellene a kiadott lakás. Sajnos muszáj ilyen esetek miatt a bérlőnek is bebiztosítania magát különben valóban lehetséges az említett szituáció.

Most 3 évre vettem ki egy lakást, pont az ilyenek elkerülése miatt.

2024. máj. 24. 16:18
 14/48 anonim ***** válasza:
86%
12es nem.akkor nem mi vagyunk 😄
2024. máj. 24. 16:27
 15/48 anonim ***** válasza:
60%

Kezdnek elszemtelenedni a gyerekek. Elvennék a szüleik egyik bevételi forrását, csak hogy ők más lakásában menőzhessenek. Ha nincs pénzem albérletre akkor nem költözök.

Vagy fizetné a szüleinek a kiesett összeget?

2024. máj. 24. 16:30
 16/48 anonim ***** válasza:
19%
Nyilván figyelembe venném, hogy ő mit szeretne.
2024. máj. 24. 16:31
 17/48 anonim ***** válasza:
90%

Ha ezzel tartanánk fenn magunkat kiegészítésképp, akkor nem. Adnék a lakbér árából a gyerekemnek, de nem adnám oda a lakást. Nem azért, mert nem szeretjük a gyerekeinket, de nekünk is egy életünk van. Borzasztó sokat dolgozunk a férjemmel, hogy jó gyerekkort kaphassanak, de közben magunkat sem akarjuk feladni. Járunk nyaralni, mindig új helyekre megyünk, a házunk körül is mindig van mit tenni venni és ez mindig is így marad. Két fizetés mellé egy passzív 150-250 ezer forint havonta borzasztó sokat tud segíteni. Mondom, az árából segíteném a gyerekeinket, de oda a lakást nem adnánk.

Aki pedig azt mondja, azért nem tud ilyen vagy olyan egyetemet elvégezni, mert a szülei nem fizetnek neki 150 ezres albérletet, vagy nem vesznek neki lakást, az nem is akar tanulni. Én szegény családban nőttem fel, egy lepukkant koliban laktam, péntek szombat dolgoztam mindig diákmelót, hétköznap a kieső lyukas óráimban pedig egy cégnél dolgoztam gyakornokként másodévtől. Nem volt könnyű, de annál jobb most az életünk. Igaz, a mai napig keményen dolgozunk, hogy ezt fenntartsuk.

2024. máj. 24. 16:49
 18/48 anonim ***** válasza:
93%
17es, ott a pont. Szép dolog hogy felnőtt akar lenni, de teremtse meg a feltételeket hozzá ne mással teremtesse meg.
2024. máj. 24. 16:54
 19/48 A kérdező kommentje:

Néhány hozzászólásnál felmerült, ezért tisztáznám: természetesen csak az évente hosszabbított szerződés lejártakor történne bármilyen lépés, senki nem akar kitolni a bérlővel.

Köszönöm a válaszokat, és továbbra is várok egyéb meglátásokat!

2024. máj. 24. 16:55
 20/48 anonim ***** válasza:
86%

Ha a megelhetesem mulna rajta nem adnam neki. De ha tudom nelkulozni a berleti dijat akkor idoben jeleznem es a szerzodes lejartaval a gyerek bekoltozhetne

Nekunk is van kiadott lakasunk. De mi ezt a gyereknek vettuk. Amig nincs ra szuksege ki van adva. A berleti dij a gyereknek felrerakva. 😃

2024. máj. 24. 17:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!